SAMSUNG QLED

Samsung QLED 2020

Έφτασαν και στην χώρα μας οι νέες QLED 2020 της Samsung.
Φέτος η σειρά ξεκινάει με την μικρότερη 43” ιντσών Q60T και φτάνει έως της 85” ιντσών σε αρκετά μοντέλα της σειράς.


Στην QLED SAMSUNG 2020 σειρά έγινε η εισαγωγή δύο νέων μοντέλων, της Q95T, η οποία είναι η κορυφαία 4K QLED την φετινής χρονιάς αλλά και της Q800T, που είναι η «οικονομική 8Κ» της Samsung.


Στο line up της Samsung συναντάμε αρκετές “υποβαθμίσεις” αφού πλέον η σειρά Q60T, ακόμα και στα μοντέλα των 55 και 65 ιντσών, δεν αποτελούνται από 100hz πανελ, σε αντίθεση με τα περσινά μοντέλα.

Όπως επίσης την τεχνολογία Full Array LED την συναντάμε από την σειρά Q80T, σε αντίθεση με πέρσι όπου υπήρχε από την σειρά Q70R.


To one connect βρίσκετε αποκλειστικά στο κορυφαίο 4Κ μοντέλο της σειράς, Q95T όπως και στο αντίστοιχα κορυφαίο 8Κ μοντέλο Q950TS.
Βέβαια πέρα από την υποβάθμιση που έγινε στα μοντέλα Q60T και Q70T έγινε και κάποιες θετικές αναβαθμίσεις, όπως η τεχνολογία Dual LED (Q60t, Q70t).

Πρακτικά η τηλεόραση διαθέτει διπλά LED, θερμού και ψυχρού χρώματος, έχοντας σαν αποτέλεσμα την καλύτερη αναπαράσταση χρώματος ανάλογα με την σκηνή που προβάλει.

Επίσης το input lag βελτιώθηκε αρκετά και πλέον βρίσκετε στα 10ms (περίπου) στα περισσότερα μοντέλα, πράγμα που τις καθιστά ιδανικές για gaming!
Η νέα δυνατότητα Adaptive Picture η οποία ρυθμίζει την φωτεινότητα της τηλεόρασης ανάλογα με την φωτεινότητα του χώρου, είναι ένα τεράστιο μπόνους, αφού σου γλυτώνει χρόνο από το να αλλάζεις προφιλ εικόνας μέσα στην ήμερα και σου προσφέρει πιο ξεκούραστη θέαση. Την συγκεκριμένη δυνατότητα θα την βρούμε από την Q70t και μετά.


Η τεχνολογία Object Tracking Sound(OTS) που συναντάμε απο Q80T μας δίνει την αίσθηση ότι o ήχος ακολουθεί το αντικείμενο μέσα στην τηλεόραση, αρκετά ωραίο και αρκετά αισθητή η διαφορά ιδιαίτερα στα μοντέλα Q800T και Q950TS όπου διαθέτουν την τεχνολογία OTS+.


Το νέο Tizen OS της Samsung έγινε αισθητά πιο ωραίο σε σχέση με το περσινό αφού πλέον έχει σκουρόχρωμο περιβάλλον ενώ φαίνεται να είναι αρκετά πιο γρήγορο και χωρίς κολλήματα.


Η εισαγωγή του Multi View στο νέο λειτουργικό είναι και αυτό πολύ μεγάλο πλεονέκτημα αφού πλέον μπορείς να κάνεις mirroring την οθόνη του κινητού σου ενώ παράλληλα να βλέπεις το πρόγραμμα της τηλεόρασης ή να έχεις κάποια άλλη εφαρμογή ανοιχτή.


Θα ακολουθήσουν σύντομα αναλυτικές παρουσιάσεις του κάθε μοντέλου ξεχωριστά με αναλυτικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.
Μείνετε συντονισμένοι!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments