Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο,σήμερα αναμέναμε την παρουσίαση του Mi Band 5. Έτσι και έγινε. Πάμε να δούμε λοιπόν τι καινούριο μας φέρνει η νέα έκδοση του δημοφιλούς Mi Band.

Το Mi Band 5 έρχεται με οθόνη AMOLED 1.2″ με ανάλυση 126 Χ 294 pixels.Μεγαλύτερη οθόνη κατά 20% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.Έτσι θα υπάρχει περισσότερος χώρος στην οθόνη για ειδοποιήσεις,μηνύματα κτλ.Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει τα 450 nits και η Xiaomi υπόσχεται ότι η εμπειρία χρήσης θα είναι τέλεια,ακόμα και σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα.Η οθόνη θα προστατεύεται από γρατζουνιές χάρις στο tempered glass 2.5D,που θα την περιβάλει.

Τα λουράκια θα κυκλοφορήσουν στα παρακάτω 8 χρώματα για να επιλέξετε:

Η Xiaomi υπόσχεται ακόμα καλύτερες μετρήσεις στις αθλητικές δραστηριότητες και ακόμα καλύτερη παρακολούθηση του ύπνου.Το Mi Band 5 θα μπορεί πλέον να καταγράφει και τον μεσημεριανό ύπνο.Επίσης,οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται έχουν βελτιωθεί,έτσι ώστε να υποστηρίζεται 24ωρη λειτουργία παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού.Μια ακόμα προσθήκη που αφορά αποκλειστικά γυναίκες,είναι η ειδοποίηση που θα έρχεται στο Mi Band 5,για πρόβλεψη του εμμηνορροϊκού κύκλου.Η λειτουργία παρακολούθησης του stress θα ενημερώνει τον χρήστη,αν χρειάζεται ξεκούραση και χαλάρωση.Το νέο Mi Band 5 θα μπορεί να μετράει και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

Η μπαταρία του Mi Band ,θα μας κάνει να ξεχνάμε για 14 μέρες τον νέο μαγνητικό φορτιστή.

Xiaomi Mi Band 5 magnetic charging

Οι δραστηριότητες που θα μπορεί το Mi Band να κάνει μετρήσεις είναι πλέον 11,καθώς έχουν προστεθεί : το ελλειπτικό μηχάνημα,η κωπηλατική,το σχοινάκι,το ποδήλατο γυμναστικής,και η yoga.

Xiaomi Mi Band 5 features
800

Τα νέα χαρακτηριστικά του Mi Band δεν σταματούν εδώ.Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να χειρίζεται την κάμερα από το κινητό του και να βγάζει φωτογραφίες με απομακρυσμένο έλεγχο.Θα υπάρχει και έκδοση με NFC όπως είχε συμβεί και στο προηγούμενο μοντέλο.Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν η ευρωπαϊκή έκδοση θα υποστηρίζει ανέπαφες συναλλαγές και ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ.

Θα είναι διαθέσιμο στην Κινέζικη αγορά στις 18/6,και αναμένουμε την ημερομηνία διάθεσης του και στην Ευρώπη.Η τιμή του θα είναι περίπου 25€ στην απλή έκδοση και περίπου 30€ στην έκδοση με NFC.

Κ.Ρ.