Samsung QLED 65Q950TS 2020-Review

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας την κορυφαία QLED 8K της Samsung και δεν είναι άλλη από την 65Q950TS.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ξαναδεί υλοποιήσεις 8K τηλεοράσεων και από την Samsung και από την Sony, αλλά για να είμαι ειλικρινής ποτέ τους δεν με ενθουσίασαν.

8K Samsung 65950TS

Όχι τόσο από θέμα εικόνας αλλά από θέμα Design. Μέχρι τώρα οι περισσότερες 8K ήταν αρκετά ογκώδης και με ελάχιστη έμφαση στο design.

Μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν πιο πολύ ένα παιχνίδι αριθμών, πάρα ένα τελικό προϊόν που θα κάλυπτε τον καταναλωτή.

Πλέον αυτό άλλαξε με την νέα Q950TS, αφού το τελικό προϊών αγγίζει την τελειότητα, και από θέμα design αλλά και από θέμα εικόνας!

Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν υπάρχει 8Κ περιεχόμενο να δει όποτε δεν γίνεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο της δυνατότητες της Q950TS.
Ωστόσο χάρη στον AI (τεχνητής νοημοσύνης) επεξεργαστή της Samsung γίνεται αναβάθμιση εικόνας στο 4K περιεχόμενο σε πολύ αισθητό βαθμό, ενώ με μια καλή πηγή fullHD (Blu-ray, .mov αρχείο κτλ.) κάνει πάλι πάρα πολύ καλή δουλειά και το αποτέλεσμα σε αφήνει πραγματικά άφωνο!

Ποιότητα κατασκευής

Η οθόνη της Samsung QLED 65Q950TS είναι σχεδόν bezelless, αφού πέραν ενός μικρού πλαισίου που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης δεν έχει κάτι άλλο. Η τηλεόραση δεν ξεπερνάει σε πάχος τους 2 πόντους, πράγμα που την καθιστά ως την πιο λεπτή full array led στην αγορά! Το πλαίσιο γύρω της είναι μεταλλικό με μικρές τρύπες οι οποίες βοηθάνε στην ψύξη της τηλεόρασης. Η βάση της είναι αρκετά στιβαρή, με πλαστικό περίβλημα.

Η βάση δίνει μια ελαφριά κλίση προς τα πίσω στην τηλεόραση και αυτό για να βοηθάει στην αποφυγή αντανακλάσεων αλλά και στην πιο ξεκούραστη θέαση. Το ΟneConnect, που πλέον υπάρχει στην Samsung Q95T και Q950TS, είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί της. Εάν σκοπεύετε να βάλετε την τηλεόραση στον τοίχο όλες οι συνδέσεις γίνονται στο συγκεκριμένο, όποτε δεν χρειάζεται να έχετε καλώδια να κρέμονται παρά μόνο ένα μικρό καλώδιο το οποίο μεταφέρει όλα τα δεδομένα αλλά και το ρεύμα στο πάνελ της τηλεόρασης.

OneConnect

Ποιότητα εικόνας


Το πάνελ της Q950TS προφανώς και αποτελείται από 120Hz, τύπου MVA και 10bit βάθος χρώματος. Υποστήριξη VRR (Variable Refresh Rate) με AMD FreeSync, για μεγαλύτερη απόδοση σε κονσόλες και υπολογιστές με AMD κάρτες γραφικών. Οπίσθιο φωτισμό τεχνολογίας full array με 480 ζώνες(!!!) πράγμα που καθιστά την Q950TS μια από τις τηλεοράσεις με της περισσότερες ζώνες full array στην αγορά.

Τα μαύρα στην τηλεόραση, χάρη στις 480 ζώνες LED, είναι πάρα πολύ καλά ωστόσο δεν μπορούν να συγκριθούν με το απόλυτο μαύρο μιας OLED. Παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι είναι τα καλύτερα μαύρα σε τηλεόραση τεχνολογίας LED που έχω δει. Υποστήριξη HDR10+, για καλύτερη ισορροπία χρωμάτων και φωτεινότητας, ενώ οι γωνίες θέασης είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές!

Ήχος


Ο ήχος της Q950TS αποτελείται από 8 ηχεία 4.2.2,
4 των 7.5W
2 των 10W
2 subwoofer των 10W
Η τεχνολογία OTS+ (Object Tracking System) είναι ένα από τα χαρακτηρίστηκα που διαφημίζει πολύ η Samsung και μπορώ να πω ότι κάνει πολύ καλά την δουλεία του, αφού δίνει την αίσθηση ότι ο ήχος ακολουθεί το αντικείμενο στην οθόνη.

Σίγουρα ο ήχος δεν είναι εφάμιλλος ενός καλού ηχοσυστήματος ή αντίστοιχος του soundbar της Samsung Q90, αλλά μπορεί να καλύψει κάτι παραπάνω από τις βασικές ανάγκες!

Samsung 65Q950TS Πλάτη

Smart


Το λειτουργικό της Samsung δέχτηκε ένα φρεσκάρισμα σε σχέση με το περσινό. Μου άρεσε η αλλαγή στα σκουρόχρωμα εικονίδια και πλέον νιώθεις ότι είναι αρκετά πιο ομαλό. Ευχάριστη προσθήκη είναι επίσης το MultiView με το οποίο πλέον ο χρήστης μπορεί να κάνει share την οθόνη του κινητού του ενώ βλέπει παράλληλα κάτι άλλο στην τηλεόραση.

Η υποστήριξη AirPlay 2 και Apple TV υπάρχει ήδη από τις περσινές τηλεοράσεις οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φετινές!

Υποδοχές

OneConnect Πίσω


Στις υποδοχές έχουμε :
• 3 x USB 2.0
• 1 x Ethernet
• 3 x HDMI 2.0(CEC)
• 1 x HDMI 2.1
• 2 x δορυφορικούς δεκτές (1 main, 1 sub)
• 1 x optical
• 1 x Κεραία (RF)

OneConnect Πλάι

ΘΕΤΙΚΑ
• Εξαιρετικό design
• Απίστευτη αναβάθμιση εικόνας
• Καλός ήχος για τηλεόραση
• OneConnect

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
• Τιμή

Και αν όλα αυτά σας ακούστηκαν πολύ τεχνικά, δεν μένει παρά να επισκεφτείτε ένα κατάστημα και να την δείτε από κοντά. Η εικόνα της Samsung QLED 65Q950TS είναι κάτι πρωτόγνωρο και σίγουρα θα σας καθηλώσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] σειράς, Q95T όπως και στο αντίστοιχα κορυφαίο 8Κ μοντέλο Q950TS.Βέβαια πέρα από την υποβάθμιση που έγινε στα μοντέλα […]