Όσο απίθανο και να μας φαίνεται, ισχύει!!! Το Netflix υπάρχει από το 1997. Ο Ριντ Χέιστινγκς και ο Μαρκ Ράντολφ ιδρύουν το Netflix to 1997 για να προσφέρουν μια υπηρεσία ενοικιάσεων ταινιών. Το 2000 μάλιστα, άρχισε να παίρνει την μορφή που έχει σήμερα, παρουσιάζοντας ένα εξατομικευμένο σύστημα προτάσεων ταινιών, το οποίο ζητούσε και την βαθμολογία του θεατή για αυτό που παρακολουθούσε.

Netflix Logo | The most famous brands and company logos in the world

Το χρονολόγιο του Netflix

1997 – 2001

1997 – Ο Ριντ Χέιστινγκς και ο Μαρκ Ράντολφ, στέλεχος επιχειρήσεων λογισμικού, ιδρύουν από κοινού τη Netflix για να προσφέρουν μια υπηρεσία ενοικιάσεων ταινιών.

1998 – Παρουσιάζει την πρώτη τοποθεσία web ενοικίασης και πώλησης DVD, το netflix.com.

1999 – Θέτει σε λειτουργία μια υπηρεσία συνδρομών, η οποία προσφέρει απεριόριστες ενοικιάσεις DVD έναντι χαμηλής μηνιαίας τιμής.

2000 – Παρουσιάζει ένα εξατομικευμένο σύστημα προτάσεων ταινιών, το οποίο χρησιμοποιεί τις βαθμολογίες των μελών του, για να προβλέψει με ακρίβεια τις επιλογές όλων των θεατών.

2002 – 2006

2002 – Πραγματοποιεί την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO στον δείκτη Nasdaq με κωδικό μετοχής “NFLX” με 600.000 μέλη στις ΗΠΑ).

2005 – Ο αριθμός των μελών του ανέρχεται στα 4,2 εκατομμύρια.

2007 – 2011

2007 – Παρουσιάζει την υπηρεσία streaming, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να παρακολουθούν τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες στη στιγμή, στους προσωπικούς υπολογιστές τους.

2008 – Συνεργάζεται με εταιρείες ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών για μετάδοση μέσω streaming σε συσκευές Xbox 360, συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray και τηλεοπτικούς αποκωδικοποιητές.

2009 – Συνεργάζεται με εταιρείες ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών για μετάδοση μέσω streaming σε συσκευές PS3, τηλεοράσεις με σύνδεση στο Internet και άλλες συσκευές με σύνδεση στο Internet.

2010 – Διατίθεται σε συσκευές Apple iPad, iPhone και iPod Touch, στο Nintendo Wii και άλλες συσκευές με σύνδεση στο Internet. Η υπηρεσία Netflix διατίθεται στον Καναδά.

2011 – Διατίθεται σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

2012 – 2016

2012 – Διατίθεται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας και των Νορδικών χωρών. Το Netflix κερδίζει το πρώτο του βραβείο Primetime Emmy Engineering.

2013 – Επεκτείνεται στην Ολλανδία. Το Netflix παρουσιάζει την πρώτη συλλογή πρωτότυπων προγραμμάτων, όπως είναι το “House of Cards”, το “Hemlock Grove”, το “Arrested Development” και το “Orange is the New Black”.

2014 – Διατίθεται σε 6 νέες χώρες στην Ευρώπη (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ελβετία). Το Netflix συγκεντρώνει 31 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy, μεταξύ άλλων καλύτερης δραματικής σειράς, καλύτερης κωμικής σειράς και ντοκιμαντέρ ή μη μυθοπλαστικής εκπομπής για τις σειρές “House of Cards”, “Orange Is the New Black” και “Πλατεία Ελευθερίας” αντίστοιχα. Η σειρά “House of Cards” κερδίζει τρία βραβεία Emmy. Το Netflix είναι το πρώτο διαδικτυακό τηλεοπτικό δίκτυο που προτάθηκε για βραβείο Emmy. Το Netflix απαριθμεί πλέον πάνω από 50 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως.

Evolution of netflix Logos

2015 – Διατίθεται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία, με διαρκή επέκταση στην Ευρώπη, στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Κυκλοφορεί η πρώτη πρωτότυπη ταινία του Netflix “Θηρία Χωρίς Πατρίδα”.

2016 – Διατίθεται παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 130 χώρες, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας διεθνούς κλίμακας σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Netflix λανσάρει το “Stranger Things“, μια σειρά που θα λάβει πολύ καλές κριτικές, θα κερδίσει πολλά βραβεία και θα χαρακτηριστεί παγκόσμιο φαινόμενο.

2017 – Τώρα

2017 – Κερδίζει το πρώτο του Όσκαρ για το “Λευκά Κράνη” στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Το Netflix απαριθμεί 100 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Το Netflix υπογράφει συμφωνίες γενικής συνεργασίας με τις παραγωγούς Σόντα Ράιμς και Τζέντζι Κόχαν. Το Netflix λανσάρει το “BRIGHT”, την πρώτη μπλοκμπάστερ πρωτότυπη ταινία δράσης με τον Γουίλ Σμιθ.

2018 – Κερδίζει Όσκαρ για το “Ίκαρος” στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Το Netflix ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνίες γενικής συνεργασίας με τους Ράιαν Μέρφι, Κένια Μπάρις και Τζέισον Μπέιτμαν. Η συλλογή του Netflix “Το καλοκαίρι της αγάπης” αναβιώνει κλασικές ρομαντικές κομεντί, μεταξύ των οποίων τα δημοφιλή “Φίλα με”, “Ραντεβού με τα Αφεντικά”, “Η Σιέρα Μπέρτζες Είναι Ξενέρωτη”, “Παρά Τρίχα!”, καθώς και το “Προς Όλα τα Αγόρια που Αγάπησα”, μια από τις πιο δημοφιλείς πρωτότυπες ταινίες. Το Νetflix λανσάρει πρωτότυπες παραγωγές από τη Δανία (“Η Βροχή”), την Ινδία (“Ιερά Παιχνίδια”), το Μεξικό (“Το Σπίτι των Λουλουδιών”) και την Ισπανία (“Η Τέλεια Ληστεία“, “Ελίτ“). Στον διαγωνισμό των Βραβείων Emmy του 2018, η υπηρεσία Netflix συμμετέχει με τις περισσότερες υποψηφιότητες. Από τα 112 στο σύνολο διεκδικούμενα βραβεία, κερδίζει τα 23, μεταξύ των οποίων για τις σειρές “Χωρίς Θεό”, “Εφτά Δευτερόλεπτα”, “GLOW: Οι Λαμπερές Κυρίες του Wrestling” και “Fab 5”, αποσπώντας τον ίδιο αριθμό βραβείων με το HBO.

2019 – Το Roma του Αλφόνσο Κουαρόν, κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

ΡΟΜΑ | Επίσημη τοποθεσία Netflix

Προτεινόμενες Τηλεοράσεις Του Netflix Για Το 2020

Πηγή : Κέντρο Ενημέρωσης του Netflix