Οι νέες σειρές U και Y της OnePlus μόλις ανακοινώθηκαν και ήρθαν να ανταγωνιστούν τηλεοράσεις πολλών άλλων εταιρειών όπως:  της Xiaomi και της Nokia, καθώς στόχος τους είναι η παροχή budget-friendly επιλογών. 

Για την OnePlus TV U1

Μιλάμε για μία 4K τηλεόραση, 55 ιντσών, με κάλυψη DIC-P3, η οποία υποστηρίζει HDR10+ και Dolby Vision. Με πάχος μόλις στα 6,9mm και 4 ηχεία των 30W συνολικά, προσφέρει τη δυνατότητα Dolby Atmos καθώς και πολλές επιλογές στην επεξεργασία και τη βελτίωση της εικόνας. Επίσης παρέχει δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi, 3x HDMI 2.0 υποδοχές και 3 συνολικά θύρες USB (μία 3.0 και δύο  2.0). 

Από πλευράς λογισμικού, διαθέτει Android TV 9.0, περιλαμβάνοντας διάφορες εφαρμογές όπως Netflix, YouTube, Amazon Prime Video και άλλες. Σημαντικό είναι το built-in Chromecast και Miracast που διαθέτει αλλά και η υποστήριξη Google Assistant.

Για τις Oneplus Y1

Στις 43 και 32 ίντσες, τα δύο αυτά μοντέλα διαθέτουν FHD (για τις 43 ίντσες) και HD (για τις 32 ίντσες) ανάλυση, 93% κάλυψη DCI-P3 και Android TV 9.0. Διαθέτουν μάλιστα 2 ηχεία των 10W με Dolby Audio και δυνατότητα Dolby Atmos, Wi-Fi, Bluetooth, υποδοχή κεραίας καθώς και 2 θύρες USB και 2 θύρες HDMI.

Built-in θα βρούμε και πάλι Chromecast, Netflix και Prime Video apps.

Η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου στο Amazon India για αρχή, ενώ οι τιμές τους διαμορφώνονται ως εξής: η 55U1 στα $668, η 43Y1  στα $307 και τέλος η 32Y1 στα $174!

Ακόμα είναι άγνωστο οι τηλεοράσεις της oneplus εάν θα κυκλοφορήσουν και σε άλλες αγορές πέραν την Ινδίας.