Κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Samsung, βρίσκεται σε συζητήσεις με την LG, για την αγορά LCD panels, μιας και η πρώτη θέλει να επικεντρωθεί στις Quantum Dot οθόνες.

H Samsung Electronics και η LG Display, ενδέχεται να υπογράψουν μια συμφωνία για την προμήθεια LCD panels, στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τις πηγές.

Η κίνηση αυτή, πραγματοποιήθηκε από την Samsung, μιας και η ίδια νωρίτερα, ανακοίνωσε πως θα διακόψει την παραγωγή LCD panels από το επόμενο έτος, για να ρίξει όλο της το βάρος στις Quantum Dot οθόνες.

Οι δύο εταιρίες είναι αντίπαλες στην βιομηχανία των τηλεοράσεων, με την πρώτη να ηγείται στις QLED, και την δεύτερη να είναι η βασίλισσα των OLED. Όμως η ιστορία δείχνει ότι οι δύο αυτοί κολοσσοί, μπορούν να συνεργαστούν, μιας και το 2017, η Samsung είχε αγοράσει LCD panels από την LG, για τηλεοράσεις 65 και 75 ιντσών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ύψος της συμφωνίας μπορεί να φτάσει και τα $900 εκατομμύρια. Η LG Display, σχεδιάζει να προμηθεύσει panels μεγάλου μεγέθους, από το εργοστάσιό της στο Γκουανγκζού της Κίνας.

Το μόνο που μένει, είναι κάποια επίσημη τοποθέτηση είτε από την μία εταιρία, είτε από την άλλη, για να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι φήμες.

LG OLED- new line up 2020