Η Blackmagic ανακοινώνει 12K βιντεοκάμερα στα 9,995 $

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε την πρώτη βιντεοκάμερα 12K, την Ursa Mini Pro 12K. Πρόκειται για μια έκδοση υψηλότερης ανάλυσης της υπάρχοντος Ursa Mini Pro, η οποία φτάνει τα 4,6K. Το νέο μοντέλο διαθέτει αισθητήρα Super 35 12288 x 6480 ικανό να κάνει εγγραφή 12K στα 60 fps ανά δευτερόλεπτο, 8K στα 110 fps και περικοπή 4K Super 16 στα 220 fps.

Η κάμερα χρησιμοποιεί PL mount για συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων φακών κινηματογράφου, αλλά μπορεί να αλλάξει σε Canon EF και Nikon F mount. Συναντάμε και άλλα χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένα φίλτρα ND και θύρα USB-C 3.1 Gen 2 για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικούς SSD.

Κανείς δεν έχει τηλεόραση 12K, προφανώς, επομένως αυτή η κάμερα δεν είναι απαραίτητα σχεδιασμένη για έργα που θα προβληθούν σε 12K. Η Blackmagic λέει ότι τα επιπλέον εικονοστοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή μιας καθαρότερης εικόνας σε 8K ή 4K μέσω της δειγματοληψίας, καθώς και να περικόψετε μετά την λήψη χωρίς να χάσετε την ανάλυση. Το λογισμικό DaVinci Resolve της Blackmagic έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 12K βίντεο, ενώ η ενσωματωμένη συμπίεση της κάμερας μπορεί να αποθηκεύσει ταυτόχρονα εκδόσεις 4K, 6K και 8K για άμεση εξαγωγή.

Πρόκειται για μια παρόμοια προσέγγιση με την Pocket Cinema Camera 6K της Blackmagic, η οποία χρησιμοποιεί επίσης έναν αισθητήρα Super 35 υψηλής ανάλυσης, αλλά έχει σχεδιαστεί για 4K ή HD. Η Ursa Mini Pro 12K είναι μια πολύ πιο ακριβή κάμερα, φυσικά, και βρίσκεται σταθερά στη γκάμα προϊόντων που μόνο οι επαγγελματίες θα σκέφτονταν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν.

Η τιμή δεν είναι αστρονομική (9.995 $) για κάτι που δεν έχει πραγματικά άμεσο ανταγωνιστή. Η Blackmagic ανακοίνωσε πως θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στα τέλη αυτού του μήνα.

Μοιραστείτε το
kostas eleftheriadis

Είμαι ο Κωνσταντίνος και πέρα των σπουδών μου πάνω στον κινηματογράφο, ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο πάνω σε εξοπλισμό ήχου και εικόνας τα τελευταία χρόνια. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και θέλω να πιάνω πρώτος ότι νέο gadget κυκλοφορεί. Τώρα πλέον είμαι ένας displayer και αν σου αρέσει και σένα η τεχνολογία γίνε και εσύ!

Recent Posts

HUAWEI nova 9 SE: Κινητό για να ζεις μαζί του

Ένα smartphone για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής σου  Είσαι λάτρης της φωτογραφίας, vlogger,…

1 μήνα ago

ΗUAWEI P50 Pro & HUAWEI P50 Pocket: “Open for more”

Η αλήθεια είναι ότι η HUAWEI P Series έχει ταυτιστεί με τη φωτογραφική υπεροχή και…

1 μήνα ago

Η ΗUAWEI παρουσίασε τα νέα smartphones και άλλα προϊόντα  σε μία μοναδική εκδήλωση για τους φίλους της μόδας και της τεχνολογίας

Μια εμπειρία διαφορετική από κάθε προηγούμενη έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Huawei, που πραγματοποιήθηκε…

1 μήνα ago

Καλωσορίσατε στο UltraCity, τον νέο δημιουργικό χάρτη του LG UltraGear στο Fortnite

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο εικονικός χώρος έχει γίνει ολοένα και πιο σημαντικός για τα…

1 μήνα ago

«Έτερος Εγώ»: Έρχεται o τρίτος κύκλος επεισοδίων με all-star cast σε παραγωγή COSMOTE TV

Με εντυπωσιακό cast επιστρέφει η επιτυχημένη αστυνομική σειρά «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV. Ο τρίτος…

1 μήνα ago

Οι νέες τηλεοράσεις LG επαναπροσδιορίζουν την προβολή και την εμπειρία χρήστη με εξαιρετικές δυνατότητες και τεχνολογίες

H LG αποκάλυψε την πιο προηγμένη και εντυπωσιακή σειρά τηλεοράσεών της, με τις εξαιρετικές τηλεοράσεις…

1 μήνα ago