ursa mini pro

Η Blackmagic ανακοινώνει 12K βιντεοκάμερα στα 9,995 $

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε την πρώτη βιντεοκάμερα 12K, την Ursa Mini Pro 12K. Πρόκειται για μια έκδοση υψηλότερης ανάλυσης της υπάρχοντος Ursa Mini Pro, η οποία φτάνει τα 4,6K. Το νέο μοντέλο διαθέτει αισθητήρα Super 35 12288 x 6480 ικανό να κάνει εγγραφή 12K στα 60 fps ανά δευτερόλεπτο, 8K στα 110 fps και περικοπή 4K Super 16 στα 220 fps.

Η κάμερα χρησιμοποιεί PL mount για συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων φακών κινηματογράφου, αλλά μπορεί να αλλάξει σε Canon EF και Nikon F mount. Συναντάμε και άλλα χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένα φίλτρα ND και θύρα USB-C 3.1 Gen 2 για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικούς SSD.

Κανείς δεν έχει τηλεόραση 12K, προφανώς, επομένως αυτή η κάμερα δεν είναι απαραίτητα σχεδιασμένη για έργα που θα προβληθούν σε 12K. Η Blackmagic λέει ότι τα επιπλέον εικονοστοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή μιας καθαρότερης εικόνας σε 8K ή 4K μέσω της δειγματοληψίας, καθώς και να περικόψετε μετά την λήψη χωρίς να χάσετε την ανάλυση. Το λογισμικό DaVinci Resolve της Blackmagic έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 12K βίντεο, ενώ η ενσωματωμένη συμπίεση της κάμερας μπορεί να αποθηκεύσει ταυτόχρονα εκδόσεις 4K, 6K και 8K για άμεση εξαγωγή.

Πρόκειται για μια παρόμοια προσέγγιση με την Pocket Cinema Camera 6K της Blackmagic, η οποία χρησιμοποιεί επίσης έναν αισθητήρα Super 35 υψηλής ανάλυσης, αλλά έχει σχεδιαστεί για 4K ή HD. Η Ursa Mini Pro 12K είναι μια πολύ πιο ακριβή κάμερα, φυσικά, και βρίσκεται σταθερά στη γκάμα προϊόντων που μόνο οι επαγγελματίες θα σκέφτονταν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν.

Η τιμή δεν είναι αστρονομική (9.995 $) για κάτι που δεν έχει πραγματικά άμεσο ανταγωνιστή. Η Blackmagic ανακοίνωσε πως θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στα τέλη αυτού του μήνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments