Η Sony υπερήφανα ανακοινώνει πέντε βραβεία, με τα οποία την τίμησε η διακεκριμένη Επιτροπή EISA (Expert Imaging and Sound Association). Η Επιτροπή EISA είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την τεχνογνωσία της στα καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας και η Sony έχει την τιμή να αναγνωρίζεται για τέσσερα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης – Digital Imaging, συμπεριλαμβανομένων δύο φακών και δύο φωτογραφικών μηχανών, αλλά και το smartphone-ναυαρχίδα της, το Sony Xperia 1 II, τα οποία έλαβαν τα πολυπόθητα βραβεία EISA για το 2020-2021.

EISA VLOGGING CAMERA 2020-2021

Sony Vlog Camera ZV-1

Αυτή η καινοτόμα compact φωτογραφική μηχανή απευθύνεται σε δημιουργούς περιεχομένου και vloggers, παρέχοντας τέλεια ποιότητα βίντεο με εγγραφή 4Κ και S-Log gamma, αλλά και εύχρηστα χαρακτηριστικά, όπως την λειτουργία εναλλαγής «Bokeh» και τη ρύθμιση «Έκθεσης Προϊόντος» («Product Showcase Setting»). Το υψηλής ποιότητας ενσωματωμένο μικρόφωνο «Directional 3-capsule» παρέχει ελαχιστοποίηση των παρεμβολών του ανέμου για γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο μέσω της υποδοχής ήχου ή του «Multi Interface Shoe». Η ZV-1 είναι επίσης μια υπέροχη φωτογραφική μηχανή με γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης AF και ευέλικτη οθόνη LCD Vari-angle. Μαζί με την προαιρετική λαβή, που διαθέτει ενσωματωμένο ασύρματο τηλεχειριστήριο και διπλασιάζεται ως τρίποδο, η ZV-1 είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που επιτρέπει στους vloggers να δημιουργούν εύκολα περιεχόμενο.

EISA ADVANCED FULLFRAME ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 2020-2021

Alpha 7RIV

Η Alpha 7RIV της Sony είναι η πρώτη full-frame mirrorless φωτογραφική μηχανή, που διαθέτει μια απίστευτη ανάλυση 61 εκατομμυρίων ενεργών pixel[i]. Είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα από τα καλύτερα συστήματα αυτόματης εστίασης της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του Real-time Tracking (παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και του Real-time Eye AF (Eye AF σε πραγματικό χρόνο), με βάση την τεχνολογία AI. Καθιστά δυνατή τη λήψη ριπής έως 10 fps[ii] με AF και AE, τόσο μηχανικά όσο και ηλεκτρονικά. Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, οι θολές εικόνες μειώνονται στο ελάχιστο. Με το ευκρινές ηλεκτρονικό viewfinder και τον εξαιρετικά γρήγορο επεξεργαστή BIONZ X™, αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο και ικανό εργαλείο, που παρέχει την ευελιξία διαχείρισης σχεδόν οποιασδήποτε φωτογραφικής συνθήκης με τα υψηλότερα πρότυπα.

EISA SUPER ΤΗΛΕΦΑΚΟΣ ZOOM 2020-2021

FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Η δυνατότητα εστίασης ultra-telephoto θα εκτιμηθεί από όσους αγαπούν τη φωτογράφιση της άγριας ζωής, της φύσης, του αθλητισμού ή τη φωτογράφιση πουλιών, αλλά δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν έναν βαρύ φακό. Είναι προσιτός και ελαφρύς για την κατηγορία του, αλλά προσφέρει μεγάλη ευκρίνεια ακόμη και στο μέγιστο διάφραγμα, το οποίο είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν φακό που θα χρησιμοποιείται συχνά μεταξύ 400mm και 600mm. Η αυτόματη εστίαση είναι πολύ γρήγορη και ο μεγάλος δακτύλιος zoom κινείται ομαλά από 200 mm σε 600 mm χωρίς να αλλάζει το μήκος ή την ισορροπία του φακού, καθιστώντας τον άνετο στη χρήση[iii]. Το εύρος μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο με τους teleconverters 1.4x και 2.0x της Sony, διατηρώντας πλήρη δυνατότητα αυτόματης εστίασης.

EISA ΕΥΡΥΓΩΝΙΟΣ ΦΑΚΟΣ 2020-2021

FE 20mm F1.8 G

Ο συμπαγής και ελαφρύς φακός FE 20mm F1.8 G της Sony είναι ένας εξαιρετικός φακός που παρέχει πολύ ευκρινείς εικόνες σε όλες τις περιοχές του πλαισίου, ακόμη και σε f/ 1.8. Ο οπτικός σχεδιασμός του διαθέτει προηγμένα ασφαιρικά στοιχεία και γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (extra-low Dispersion) για να παρέχει υψηλή ποιότητα εικόνας από γωνία σε γωνία με ελάχιστη παραμόρφωση, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν χρωματικές αλλοιώσεις. Το διάφραγμα 9 λεπίδων επιτρέπει στον φωτογράφο να δημιουργήσει όμορφο θάμπωμα στο φόντο. Δύο γραμμικοί μηχανισμοί XD (XD Linear Motors) εξασφαλίζουν πολύ γρήγορη, ακριβής και αθόρυβη εστίαση, ενώ η ελάχιστη απόσταση εστίασης 19 cm (18 cm σε λειτουργία χειροκίνητης εστίασης) μπορεί να αξιοποιηθεί για εντυπωσιακές κοντινές λήψεις.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021

Xperia 1 II

Το Sony Xperia 1 II είναι ένα πολυδύναμο πολυμέσων ειδικά σχεδιασμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους, κινηματογραφιστές, λάτρεις του σινεμά και του ήχου και mobile gamers. Η κάμερα τριπλού φακού ενσωματώνει την τεχνολογία των προηγμένων φωτογραφικών μηχανών εναλλασσόμενων φακών της σειράς Alpha της Sony, επιτρέποντας λήψη ριπής έως και 20 fps με συνεχή αυτόματη εστίαση και αυτόματη έκθεση, καθώς και αυτόματη ανίχνευση ματιών και Real-time Eye AF τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα[iv]. Το Photography Pro και το Cinematography Pro αντικατοπτρίζουν το interface χρήστη της επαγγελματικής σειράς της Sony. Για χρήση πολυμέσων εν κινήσει, το Xperia 1 II διαθέτει οθόνη 21: 9 Cinema Wide 6,5″4K HDR OLED[v] με ήχο Dolby Atmos – καθώς και υποστήριξη από τη συναρπαστική πλατφόρμα μουσικής 360 Reality Audio[vi]. Εν τω μεταξύ, οι παίκτες μπορούν ταυτόχρονα να συνδέσουν το Ασύρματο Χειριστήριο του PlayStation®4 DUALSHOCK®4[vii] για παιχνίδι. Η πλατφόρμα Mobile Qualcomm® Snapdragon 865 5G ενισχύει αυτόν το συνδυασμό λειτουργικότητας.

Αυτές λοιπόν είναι οι τεράστιες διακρίσεις για την SONY στα βραβεία EISA. Για διευκρινήσεις σχετικά με τα προϊόντα, παρακαλώ επισκεφτείτε:

https://www.sony.gr/electronics/cyber-shot-fwtografikes-mhxanes-compact/zv-1https://www.sony.gr/electronics/mihanes-me-enallaximous-fakous/ilce-7rm4

https://www.sony.gr/electronics/fakoi-gia-fwtografikes-mixanes/sel200600ghttps://www.sony.gr/electronics/fakoi-gia-fwtografikes-mixanes/sel20f18g

https://www.sony.co.uk/electronics/support/mobile-phones-tablets-mobile-phones/xperia-1-ii

[i]Από τον Ιούλιο του 2019, με βάση την έρευνα της Sony για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρα εικόνας πλήρους καρέ

[ii]Έως 10 fps σε συνεχή λειτουργία “Hi +” και έως 8 fps σε συνεχή λειτουργία “Hi”. Το μέγιστο fps εξαρτάται από τις ρυθμίσεις της κάμερας

[iii]Όταν συνδέεται με τη σειρά NEX, ILCE-3000/3500, ILCE-5000/5100, ILCE-7/7R/7S, η λειτουργία αυτόματης εστίασης είναι περιορισμένη.

[iv] Η ακριβής εστίαση μπορεί να μην επιτευχθεί με ορισμένα θέματα σε ορισμένες καταστάσεις και αυτό δεν λειτουργεί για όλα τα ζώα

[v]Οι αναλογίες προβολής/ οθόνης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη μορφοποίηση περιεχομένου.

[vi]Το 360 Reality Audio απαιτεί συνδρομή σε μια συμβατή διαδικτυακή υπηρεσία μουσικής και ενδέχεται να ισχύουν όροι, προϋποθέσεις, λογαριασμοί και χρεώσεις τρίτων.

[vii]Το χειριστήριο DUALSHOCK®4 και η βάση XD πωλούνται ξεχωριστά. Η συμβατότητα με τους τίτλους ενδέχεται να διαφέρει.

Πηγή : Δελτίο Τύπου Sony Hellas