Το Android 11 μόλις κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα για συσκευές Pixel και τηλέφωνα από την OnePlus, Xiaomi, Oppo και Realme, και τώρα η Google έχει αναφέρει λεπτομερώς το αντίστοιχό της σχεδιασμένο για συσκευές χαμηλής ισχύος: Android 11 (έκδοση Go).

Ένα από τα μεγαλύτερα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι το Android 11 (έκδοση Go υποτίθεται ότι λειτουργεί σε συσκευές με μνήμη RAM 2 GB ή λιγότερο – μια αύξηση από το Android 10 (έκδοση Go), η οποία δημιουργήθηκε για συσκευές με μνήμη RAM μικρότερη από 1,5 GB . Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιες συσκευές θα λάβουν αυτήν την αναβάθμιση αυτήν τη στιγμή.

Η εταιρεία είπε ότι το Android 11 (έκδοση Go) θα λειτουργήσει σε “όλες τις συσκευές με μνήμη έως και 2 GB” αλλά δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για νέες συσκευές, παλιές συσκευές ή ένα υποσύνολο συσκευών που προορίζονται για το Go. Θα μπορούσε απλώς να είναι τα μελλοντικά τηλέφωνα Android που αγοράζονται, με μνήμη RAM 2 GB ή λιγότερο για την εκτέλεση του Android 11 (έκδοση Gο), όπως είδαμε σε ένα έγγραφο από την XDA Developers τον Ιούλιο.

Εάν έχετε ένα τηλέφωνο που υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή το Android 11 (έκδοση Go), μπορείτε να δοκιμάσετε τις νέες λειτουργίες, όπως ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις από εφαρμογές συνομιλίας, όπως στο Android 11, και να εκχωρήσετε άδειες για εφαρμογές όπως μικρόφωνο ή κάμερα. Οι εφαρμογές θα ανοίγουν επίσης 20% ταχύτερα από ό,τι στο Android 10 (έκδοση Gο), σύμφωνα με την Google. Το Android 11 (έκδοση Gο) προσθέτει σύστημα πλοήγησης με χειρονομίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πλοηγηθείτε στο μενού χρήστη του τηλεφώνου.