Η GoPro Hero 9 είναι γεγονός! Είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες αλλά προτού την αγοράσει, στο παρακάτω άρθρο θα βρεις μερικά από τα Βασικά χαρακτηρίστηκα!

Μπροστά οθόνη

Πιθανότατα το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει φέτος είναι η προσθήκη μιας μπροστινής οθόνης 1,4 ιντσών, παρόμοια με αυτήν που βρίσκεται στη Osmo Action της DJI. Η νέα οθόνη είναι εκεί, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την τέλεια selfie ή να βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η παρέα βρίσκεται στην λήψη πριν κάνετε κλικ.

Η νέα οθόνη δεν έχει δυνατότητα αφής, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τι θα εμφανίζεται. Οι επιλογές σας είναι: Full screen (προβολή ζουμ που γεμίζει ολόκληρη την οθόνη), Actual screen (μια ζωντανή προεπισκόπηση ολόκληρης της λήψης με μαύρες μπάρες πάνω κάτω και ένδειξη της κατάστασης (τρέχουσα λειτουργία, διάρκεια μπαταρίας κ.λπ.). Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε εντελώς την οθόνη αν θέλετε.

Μεγαλύτερη κυρία οθόνη

Η Hero 9 είναι λίγο μεγαλύτερη από την Hero 8 (5 ή 6mm σε κάθε πλευρά), είναι επίσης 32 γραμμάρια βαρύτερη. Και ο λόγος γιατί φιλοξενεί μεγαλύτερη οθόνη 2,27 ιντσών και μια νέα μπαταρία. Η μεγαλύτερη οθόνη σημαίνει επίσης ότι τα κουμπιά στην οθόνη έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια από ό, τι στο παρελθόν, καθιστώντας τα πιο εύκολο να πατηθούν.

Νέα 5Κ λειτουργία καταγραφής βίντεο

Και αυτο είναι ένα από τα κυρία χαρακτηρίστηκα της. Για πρώτη φορά, μπορείτε να τραβήξετε βίντεο 5K με GoPro (στα 30 ή 24fps). Οι φωτογραφίες έχουν επίσης μια περισσότερα megapixel, από 12 στα 20, έτσι ώστε τα βίντεο και οι εικόνες σας να έχουν περισσότερη ανάλυση από πριν! Σημειώστε ότι δεν υπάρχουν νέες λειτουργίες slo-mo, επομένως το 4K εξακολουθεί να είναι στα 60fps, το 2,7K στα 120fps και το 1080p στα 240fps.

Mods!

Στην Hero 8 είδαμε την (εκ νέου) εισαγωγή mods στις GoPro. Τα ίδια mods επιστρέφουν για την Hero 9 με κάποιες μικρές βελτιώσεις. Το Display mod (μια αναδιπλούμενη πίσω οθόνη) επιστρέφει επίσης για $ 80, και το ίδιο Light mod (49 $) από πριν είναι συμβατό και με το Hero 9.

Το πιο συναρπαστικό από όλα, είναι η εισαγωγή ενός “Max mod” για το Hero 9. Αυτό εισάγει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά από την Max στην “κανονική” Hero 9. Αυτό σημαίνει πολύ ανώτερο HyperSmooth (σταθεροποίηση), ένα πολύ ευρύτερο πεδίο προβολής (παρόμοιο με το SuperView της Max) και κλείδωμα 360 μοιρών. Επίσης θα μπορείτε να προσθέσετε ξανά φίλτρα στην Hero 9 – κάτι που δεν μπορούσατε να κάνετε στην Hero 8. Είτε θα υπάρχουν περισσότερες επίσημες επιλογές φακών είτε θα πρέπει να δείτε τις επιλογές τρίτων. Το Max mod βρίσκεται στην κορυφή του κανονικού φακού, οπότε δεν είναι τόσο απλό όσο η αλλαγή φακών σε ένα DSLR

Τα νέα mods Media και Display είναι διαθέσιμα σήμερα, με το Max mod να έρχεται τον επόμενο μήνα (το Light mod είναι ήδη διαθέσιμο).

Μπαταρία

Η μπαταρία στην Hero 9 έχει και μεγαλύτερη διάρκεια αλλά είναι και μεγαλύτερη σε χωρητικότητα. Η προηγούμενη μπαταρία 1.220 mAh εχει ανανεωθεί με την νέα μπαταρία των 1.720 mAh. Η GoPro ισχυρίζεται ότι η νέα μπαταρία είναι καλύτερη 30%. Η GoPro ισχυρίζεται επίσης ότι η νέα μπαταρία έχει βελτιστοποιηθεί για την λειτουργία της σε συνθήκες με χαμηλή θερμοκρασία.

Νέα χαρακτηρίστηκα

Τόσο το HyperSmooth όσο και το TimeWarp δέχονται ένα μικρό φρεσκάρισμα, κερδίζοντας τον τίτλο «3.0». Στην πράξη, αυτό σημαίνει βελτιώσεις στη σταθεροποίηση της κάμερας (HyperSmooth) και μια νέα επιλογή “μισής ταχύτητας” κατά την εγγραφή TimeWarps.

Τόσο το HyperSmooth όσο και το TimeWarp είναι συμβατά με την νέα in-body βαθμονόμηση ορίζοντα. Διατίθεται μόνο στο Linear video κατά την καταγραφή βιντεο, Αλλά θα διασφαλίσει ότι ο ορίζοντας σας θα παραμείνει σταθερός κατά τη διάρκεια στροφών. Δεν είναι σε θέση να κλειδώσει τον ορίζοντα κατά 360 μοίρες όπως η Max, αλλά έως περίπου 45 μοίρες κλίσης, Μετά της 45 μοιρεσ Η κάμερα θα επιστρέψει πίσω στην πραγματική γωνία.

Τιμη

Η GoPro δοκιμάζει κάτι διαφορετικό φέτος. Συνήθως οι Hero Blacks κοστίζει περίπου 400 $. Η Hero 9 κοστίζει 450 $, αλλά στην πραγματικότητα κοστίζει μόνο 350 $. Με την προϋπόθεση να εγγραφείτε για ένα χρόνο στο Plus που βασίζεται στο cloud της εταιρείας (για αποθήκευση απεριόριστων βίντεο, Εκπτώσεις σε αξεσουάρ κ.λπ.), λαμβάνετε την κάμερα και τη συνδρομή με 150 $ λιγότερο από ό, τι αν τα αγοράσατε και τα δύο ξεχωριστά. Ή 100 $ λιγότερο εάν ψωνίζατε απλώς για την κάμερα. Επιπλέον, οι υπάρχοντες συνδρομητές Plus θα λάβουν κουπόνι για το ίδιο ποσό έκπτωσης.