Devolo Magic 2 LAN DINrail : Internet παντού στο σπίτι, μέσω γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος

Ο προσαρμογέας devolo Magic 2 LAN DINrail powerline φέρνει τη γρήγορη πρόσβαση στο Internet σε όλο το σπίτι και μετατρέπει, μέσω του ηλεκτρικού πίνακα, κάθε πρίζα σε ένα πιθανό σταθερό και ομοιόμορφα ισχυρό σημείο πρόσβασης στο Internet.

To devolo Magic 2 LAN DINrail, δεν τοποθετείται σε κάποια πρίζα όπως οι υπόλοιποι προσαρμογείς powerline της devolo, αλλά κατευθείαν στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού. Δεν είναι ωστόσο απαραίτητα μόνο για επαγγελματική χρήση Αυτή η λύση είναι ιδανική και για οικιακή χρήση σε σπίτια με τριφασικό ή μονοφασικό ρεύμα ή για όσους θέλουν να καλύψουν μεγαλύτερους χώρους.

Η εγκατάσταση  ενδείκνυται να γίνει από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, καθώς οι εργασίες εγκατάστασης λαμβάνουν χώρα πάνω στον ηλεκτρικό πίνακα. Ωστόσο στο πακέτο μπορεί κανείς να βρει αναλυτικές οδηγίες ανάλογα με το είδος του πίνακα και του ρεύματος του σπιτιού (με ή χωρίς ρελέ ασφαλείας, μονοφασικό ή τριφασικό κ.α.).

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που το devolo Magic 2 LAN DINrail θα σας φανεί χρήσιμο. Αν, για παράδειγμα, έχετε τριφασικό ρεύμα, είναι ο μοναδικός τρόπος να συνδεθούν οι τρεις φάσεις σε μία ώστε να μεταφέρεται το Internet όπου το χρειάζεστε με τη βοήθεια των προσαρμογέων powerline της devolo. Επίσης, αν ο ηλεκτρολογικός πίνακας είναι στον ίδιο χώρο με το router, τότε είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξεκινήσετε την εγκατάσταση για τα «μαγικά» προϊόντα της devolo.

Η συσκευασία περιέχει την ίδια τη συσκευή devolo Magic 2 LAN DINrail , ένα καλώδιο LAN και ένα μικρό εγχειρίδιο εγκατάστασης. Η ίδια η συσκευή είναι φτιαγμένη για να τοποθετηθεί σε μια κενή θέση πάνω στις ράγες του ηλεκτρολογικού πίνακα. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε πολύ παλιούς ηλεκτρολογικούς πίνακες, που δεν διέθεταν αντίστοιχες θέσεις. Στο πάνω μέρος της συσκευής υπάρχουν 5 θέσεις για τοποθέτηση των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος εκ των οποίων οι τρεις είναι για τις φάσεις του ρεύματος (σε περίπτωση μονοφασικού ρεύματος, συνδέετε το αντίστοιχο καλώδιο στη πρώτη από αυτές), ενώ οι άλλες δυο είναι η γείωση και ο ουδέτερος.

Στη πρόσοψη της συσκευής υπάρχουν τρία ενημερωτικά LED (power, κατάσταση σύνδεσης powerline και LAN), δυο πλήκτρα (ένα reset και ένα για κλείδωμα) καθώς και μια θύρα LAN. Η τελευταία, είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσει κάποιος που θέλει να συνδέσει απευθείας το DINrail με το router του (αν πχ αυτό είναι στον ίδιο χώρο με το πίνακα) ή με ένα switch και έτσι το DINrail να μετατρέψει την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση σε ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, άρα και να δώσει τη δικτύωση σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. Στην περίπτωση που ένας χώρος έχει τριφασικό ρεύμα, η χρησιμότητα του DINrail είναι πραγματικά μοναδική! Και αυτό γιατί , όταν  το ένα powerline  είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που βρίσκεται στη μία φάση και το άλλο powerline είναι τοποθετημένο σε άλλο δωμάτιο που βρίσκεται σε διαφορετική φάση, τότε τα powerline δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Εδώ ακριβώς έρχεται το DINrail να καλύψει το κενό, καθώς τοποθετείται στον ηλεκτρολογικό πίνακα, άρα και οι τρεις φάσεις βρίσκουν ένα κοινό σημείο σύνδεσης. Στη συνέχεια όλοι οι χώροι του σπιτιού μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους τοποθετώντας σε οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος επιπλέον powerline της σειράς devolo Magic WiFi ή  devolo Magic LAN.  

Το Magic DINrail μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωστόσο μόνο σε συνδυασμό με τουλάχιστον άλλον έναν προσαρμογέα devolo Magic. Να σημειώσουμε ότι είναι επίσης ιδανικό για την επέκταση του δικτύου devolo Magic powerline που ήδη έχετε. Όλοι οι προσαρμογείς Magic λειτουργούν μεταξύ τους ασφαλώς και κρυπτογραφημένα.

Στην πράξη, τοποθετώντας το DINrail σε σπίτι με τριφασικό ρεύμα όπου τα δωμάτια δεν επικοινωνούσαν καν μεταξύ τους, πετυχαίνουμε την επικοινωνία χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι απολαμβάνουμε ταχύτητες της τάξης των έως και 2400 Mbps, με τον πιο γρήγορο τρόπο και στην πιο απρόσιτη γωνία του κτιρίου, αν και οι ταχύτητες σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από την ποιότητα των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος που διαθέτει ο χώρος όπου θα γίνει η εγκατάσταση, όπως και από τη σύνδεση του παρόχου. Σε γενικές γραμμές το devolo Magic 2 Lan DINrail είναι εξαιρετικά χρήσιμο για οικιακές και επαγγελματικές λύσεις δικτύωσης σε αρκετούς χώρους, όπως μικρά γραφεία, μικρά ξενοδοχεία ή και άλλους μικρούς εργασιακούς χώρους, όπου δίνει τη λύση όταν υπάρχει τριφασικό ρεύμα. Να σημειώσουμε μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 500 μέτρα καλωδιακής εγκατάστασης. Επιπλέον, μεγιστοποιεί την απόδοση του δικτύου Powerline χάρη στην αυτόματη σύζευξη φάσεων και τη διαδικασία σύζευξης σήματος η οποία προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Περισσότερα στο www.devolo.gr

Νέα Τεχνολογία SLED Από Την Realme

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Δείτε τα Σχόλια

Πρόσφατα Άρθρα

Logitech G FITS : Τα νέα True Wireless Gaming Earbuds από τη Logitech G

Η Logitech G, μια μάρκα της Logitech και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογιών και εξοπλισμού gaming,…

10 μήνες Πριν

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S23 είναι σχεδιασμένη για premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23, σηματοδοτώντας μια νέα…

10 μήνες Πριν

Είστε ερωτευμένοι; Μείνετε «συνδεδεμένοι…» με τα Huawei GT3 smartwatches, Elite και Gold edition!

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI…

10 μήνες Πριν

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG),…

12 μήνες Πριν

BeReal: Το νέο Social Media που σε θέλει όπως είσαι.

Το BeReal θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία αντί Instagram πλατφόρμα, όπου πρακτικά…

1 έτος Πριν

Elon Musk Twitter: Επιστρέφει το μπλε σύμβολο επιβεβαίωσης

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue θα επαναλειτουργήσει…

1 έτος Πριν