Όλο και πλησιάζουν οι μέρες για να δούμε τις κονσόλες νέας γενιάς στα ράφια των καταστημάτων, και όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά την κατάλληλη τηλεόραση, για να μπορέσει να απολαύσει όλα τα καλούδια τα οποία θα μας φέρουν τα PS5 και Xbox Series X. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις καλύτερες επιλογές σε τηλεοράσεις 55 ιντσών, τεχνολογίας LED (θα γίνει ξεχωριστό άρθρο για τηλεοράσεις OLED) οι οποίες έχουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά .

LG 55 NANO916NA

Η LG 55 NANO916NA, είναι μία LED τηλεόραση με IPS panel ανάλυσης 4Κ HDR με Dolby Vision, τεχνολογίας Nanocell. O οπίσθιος φωτισμός οθόνης Full Array, βελτιώνει την πιστότητα του μαύρου χρώματος, λόγω της τοπικής διαχείρισης φωτός, με την τεχνολογία Local Dimming. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι στα 120Hz, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο, αν θέλουμε να έχουμε ομαλή εικόνα στις γρήγορες εναλλαγές των καρέ.

Φυσικά, ενσωματώνει θύρες HDMI έκδοσης 2.1, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η LG 55 NANO916NA είναι συμβατή με τις ”gaming” τεχνολογίες VRR (Variable Refresh Rate) και ALLM (Auto Low Latency Mode).

Στην καρδιά της LG 55 NANO916NA συναντάμε τον επεξεργαστή α7 4Κ 3ης γενιάς, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αναβάθμιση της ποιότητας του ήχου και της εικόνας, από τις αντίστοιχες πηγές.

Το δημοφιλές webOS έρχεται ανανεωμένο με την έκδοση 5.0, και σε συνδυασμό με το magic remote control, το οποίο περιλαμβάνεται στην συσκευασία, κάνουν ακόμα πιο απολαυστική την πλοήγησή μας στα smart menu και στις εφαρμογές.

H LG 55 NANO916NA είναι μία τηλεόραση που έχει όλες τις τεχνολογίες για να υποδεχθεί τα PS5 και Xbox Series X. Έχει διακριθεί με CES 2020 Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία Gaming.

Samsung 55 Q80T

Η Samsung 55 Q80T είναι μία 4K τηλεόραση με υποστήριξη HDR10+, τεχνολογίας QLED, με VA panel το οποίο έχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Διαθέτει οπίσθιο φωτισμό Full Array LED με τεχνολογία Local Dimming, για να διαχειρίζεται τοπικά τον φωτισμό της οθόνης, με σκοπό να αποδίδει ακόμα καλύτερα μαύρα. Σύμφωνα με την Samsung, η τεχνολογία Quantum Dot, αποδίδει τον όγκο των χρωμάτων στο 100%.

Το ένα από τα τέσσερα HDMI ports της Samsung 55 Q80T, είναι έκδοσης 2.1 και σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες VRR (Variable Refresh Rate) και ALLM (Auto Low Latency Mode), την καθιστούν μία πολύ καλή επιλογή για ατελείωτο gaming με τα PS5 και Xbox Series X.

Στο λειτουργικό της συναντάμε, παραδοσιακά πλέον, το Tizen OS, το οποίο έχει δεχθεί ένα φρεσκάρισμα σε σχέση με την περσινή έκδοση, και παραμένει ταχύτατο και πάρα πολύ εύχρηστο.

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35€ σε ΟΛΗ την Ελλάδα!

Sony 55 XH9096

Η Sony 55 XH9096, είναι ίσως η καλύτερη τηλεόραση – αναλογικά πάντα με τις τιμές των ανταγωνιστικών μοντέλων παρόμοιων χαρακτηριστικών – για να υποδεχθεί στο σαλόνι σας τα PS5 και Xbox Series X. Πρόκειται για μία Android TV (σύντομα GoogleTV) 4Κ ανάλυσης, με Direct Full Array τεχνολογία φωτισμού οθόνης, και φυσικά Local Dimming.

Το panel της Sony 55 XH9096, έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, και αν συνδέσουμε τις κονσόλες νέας γενιάς στις υποδοχές HDMI 2.1 που διαθέτει, θα μπορούμε να απολαύσουμε games σε 4Κ 120fps. Είναι συμβατή με Dolby Vision, καθώς και με VRR και ALLM.

Οι τηλεοράσεις της SONY πάντα ξεχωρίζουν για του εξαιρετικούς επεξεργαστές που διαθέτουν στο εσωτερικό τους. Στην καρδία της Sony 55 XH9096, θα βρούμε τον πανίσχυρο επεξεργαστή X1 4Κ HDR, ο οποίος αναβαθμίζει εξαιρετικά οποιοδήποτε περιεχόμενο αναπαράγεται.

Η 55 XH9096, προτείνεται από την SONY σαν πιστοποιημένο μοντέλο τηλεόρασης για το PS5.

Σε αυτό το άρθρο, δεν επιλέξαμε τα κορυφαία LED μοντέλα της κάθε εταιρείας. Επιλέξαμε αυτά που εμείς πιστεύουμε ότι για τις τιμές τους είναι καλές επιλογές για τις κονσόλες νέας γενιάς. Δεν είναι οι οικονομικότερες επιλογές αλλά ούτε και οι ακριβότερες, αναλογικά πάντα με τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η επόμενή σας τηλεόραση, για να απολαύσετε τα PS5 και Xbox Series X.

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35€ σε ΟΛΗ την Ελλάδα!

Τι τηλεόραση να πάρω; (2020)

Οι καλύτερες τηλεοράσεις 55 ιντσών για PS5 και Xbox Series X

Τηλεόραση 32 ιντσών : Ποια να αγοράσω;

Τηλεόραση 43 ιντσών – 7 προτάσεις για όλες τις τσέπες

Οι καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση 50 ιντσών 2020

Τηλεόραση 55 ιντσών: Οι 5 καλύτερες επιλογές μέχρι τα 700 ευρώ (2020)

Τηλεόραση 55 Ιντσών: Οι 5 Καλύτερες Επιλογές Μέχρι Τα 1000 Ευρώ (2020)

Kαλύτερη Τηλεόραση 55 Ιντσών. Τα Καλύτερα Μοντέλα Για Το 2020!

Τηλεόραση 65 Ιντσών: Οι Καλύτερες Επιλογές Μέχρι Τα 1000 Ευρώ (2020)

Τηλεόραση 65 Ιντσών : Οι Καλύτερες Επιλογές Από 1.000€ Έως 1.500€

Τι τηλεόραση να πάρω;

Το βασικό ερώτημα είναι σε τι απόσταση παρακολουθούμε και σε τι χώρο θα την βάλουμε.

Τι τηλεόραση να πάρω για σαλόνι;

Στα 2 έως 2,5 μέτρα ιδανικά θα πάρετε μία 50″.
Στα 2,5 έως 3 μέτρα είναι κατάλληλα να πάτε σε 55″.
Στα 3 έως 3,5 μέτρα θα ήταν καλό να πάτε σε 65″.
Στα 3,5 μέτρα και πάνω πάτε σε 75″ για ιδανική θέαση.

Τι τηλεόραση να πάρω για υπνοδωμάτιο;

Στο υπνοδωμάτιο το σύνηθες είναι 32 ίντσες, αν και πλέον λόγο της καλής ποιότητας εικόνας που έχουν οι νέες τηλεοράσεις, μια 43 ιντσών θα ήταν καλύτερη επιλογή. Τουλάχιστον από θέμα απόστασης!

Τι τηλεόραση να πάρω για PS5 και Xbox

Το ίδιο ισχύει και εδώ. Με βάση την απόσταση που παρακολουθείτε διαλέγετε την κατάλληλη τηλεόραση. Μετά θα πρέπει να δείτε ποιά μοντέλα έχουν HDMI 2.1, VRR και ALLM