Διαθέσιμη πλέον η σειρά 7 από την Realme, με δύο μοντέλα να παρουσιάζονται επίσημα, τα Realme 7 pro και Realme 7. Τα είχαμε και τα δύο στην διάθεσή μας από την Realme_Greece, την οποία και ευχαριστούμε πολύ, και παρακάτω μπορείτε να δείτε την άποψή μας για τα δύο νέα smartphones.

Realme 7 pro

Το Realme 7 pro έρχεται με super AMOLED οθόνη 6.4”, ανάλυσης FHD+ και με μικρά bezzels. H φωτεινότητα της οθόνης είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς αποδίδει πολύ καλά σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Οι γωνίες θέασης είναι εκπληκτικές, και χάρη στην super AMOLED οθόνη, το μαύρο χρώμα αποδίδεται εξαιρετικά.

Στο εσωτερικό της συσκευής συναντάμε τον Snapdragon 720G, ο οποίος δεν μας πρόδωσε πουθενά. Τα πήγε περίφημα σε multitasking, σε games και σε απαιτητικές εφαρμογές.

Η βασική πίσω κάμερα από την SONY, έρχεται με ανάλυση 64MP. Στις υπόλοιπες τρεις κάμερες, έχουμε μία ευρυγώνια 8MP, μία B&W για πορτρέτα, και μία macro. Σε συνθήκες φωτισμού οι φωτογραφίες είναι πανέμορφες, με μεγάλη λεπτομέρεια, και πολύ όμορφα χρώματα. Εκεί που εντυπωσιάζει όμως το Realme 7 pro, είναι στην νυχτερινή λήψη. Το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό (όπως θα δείτε και στο video-review). Οι φωτογραφίες έχουν αρκετά καλή ποιότητα και εμφανίζουν σχετικά λίγο ”θόρυβο”. Η in-display selfie κάμερα, που είναι στα 32MP, κάνει μια χαρά την δουλειά της.

Η μπαταρία του είναι στα 5.000 mAh, και είναι πραγματικά απίστευτο το ότι φορτίζει πλήρως από 0-100 σε 35 περίπου λεπτά.

Όσον αφορά τις ηχητικές επιδόσεις, τα νέα είναι πολύ καλά και εδώ. Διαθέτει στερεοφωνικό ήχο, καθώς το ακουστικό των κλήσεων, μετατρέπεται σε δεύτερο ηχείο, όταν αναπαράγεται video ή μουσική.

Συνοψίζοντας, το Realme 7 pro, πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή πρόταση για την κατηγορία του. Οι επιδόσεις τους σε όλους τους τομείς είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και σας το προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κυκλοφορεί στην αγορά με 8GB RAM και 128GB ROM, στα 329€.

Reαlme 7

Το Realme 7, έρχεται με οθόνη 6.5” με ανάλυση FHD+. Αυτό που κάνει την οθόνη να ξεχωρίζει, είναι τα 90Hz στον ρυθμό ανανέωσής της. Τα games γίνονται πιο απολαυστικά, αφού η εναλλαγή των καρέ γίνεται πολύ ομαλότερα.

Ο Helio G95, που βρίσκεται στην καρδία του κινητού, κάνει καλά την δουλειά του και δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό ”κόλλημα” κατά την χρήση του.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας του Realme 7, είναι στα 5.000 mAh και αντέχει τουλάχιστον για 1.5 μέρα με αρκετά βαριά χρήση. Αλλά και να κοντεύετε να ξεμείνετε από μπαταρία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς το κινητό χρειάζεται μόλις 26 λεπτά περίπου, για να φορτίσει κατά 50%.

Στο τετραπλό σύστημα κάμερας, συναντάμε τον κύριο φακό, με ανάλυση 48MP, έναν ευρυγώνιο, έναν macro, και έναν φακό πορτρέτων. Οι επιδόσεις στις φωτογραφίες είναι αρκετά καλές την μέρα, όμως δεν είναι εξίσου καλό το αποτέλεσμα σε νυχτερινή λήψη. Μέτριες επιδόσεις και στην καταγραφή βίντεο, με την ποιότητα να είναι απλά τίμια για τα χρήματα της συσκευής.

Το realme 7 είναι μια καλή επιλογή για τα χρήματά του, για κάποιον που θέλει να παίζει games και να βλέπει ταινίες, και δεν ”καίγεται” για φοβερές επιδόσεις στις κάμερες, με πολύ μεγάλο πλεονέκτημα τα 90Hz στον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης του. Εξαιρετικές και οι επιδόσεις της μπαταρίας, τόσο σε διάρκεια, όσο και σε ταχύτητα φόρτισης.

Έρχεται σε δύο εκδόσεις : 6GB RAM/64GB ROM στα 219€, και 8GB RAM/128GB ROM στα 269€.

Να προσθέσουμε ότι και οι δύο συσκευές έρχονται στην Ελληνική αγορά με 3χρόνια εγγύηση από την realme και 2 μήνες DOA.