Οι 5 μεγαλύτερες ανακοινώσεις της Apple και η παρουσίαση του Μ1 επεξεργαστή

Το video της παρουσίασης των προϊόντων από το theverge.com

Η Apple μέσω του hardware live stream «One More Thing» ανακοίνωσε την είσοδο του πολλά υποσχόμενου Μ1 επεξεργαστή στις νέες εκδόσεις του MacBook Air, του MacBook Pro 13 ιντσών και του Mac mini.


 Εδώ, λοιπόν σας παραθέτουμε όλους τους τίτλους και τις σημαντικές λεπτομέρειες.

Η APPLE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ APPLE M1, ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ CHIP

Η Apple κάνει το άλμα σε ένα chip 5nm που ονομάζεται M1. Αποτελείται από έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή, τον οποίο η Apple λέει ότι περιέχει τους ταχύτερους πυρήνες CPU από οποιονδήποτε επεξεργαστή που έχει γίνει ποτέ, και την καλύτερη απόδοση ανά watt από οποιασδήποτε CPU στην κατηγορία της στην αγορά.

To M1 διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη μονάδα επεξεργασίας γραφικών οκτώ πυρήνων και η Apple υποστηρίζει και πάλι ότι είναι σε θέση να προσφέρει καλύτερη απόδοση από το «τελευταίο τσιπ φορητού υπολογιστή», ενώ απαιτεί λιγότερη ισχύ.

ΤΟ ΝΕΟ MACBOOK AIR ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟ M1

Η Apple κυκλοφόρησε το νέο MacBook Air με το M1, μία από τις πρώτες συσκευές macOS που διαθέτει το νέο της τσιπ. Ο συνολικός σχεδιασμός μοιάζει με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά η εταιρεία λέει ότι το M1 επιτρέπει καλύτερη απόδοση της μπαταρίας (έως και 18 ώρες αναπαραγωγής βίντεο) και καλύτερη γενική απόδοση σε απαιτητικές εφαρμογές όπως το Adobe Lightroom καθώς και παιχνίδια που απαιτούν ενσωματωμένα γραφικά. Η Apple υποστηρίζει επίσης ότι το M1 καθιστά την πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης για ανάγνωση / εγγραφή γρηγορότερη από πριν.

ΤΟ M1 ΚΑΙ ΣΤΟ MAC MINI

Το M1 έρχεται και στο Mac mini. Η Apple λέει ότι το Mac mini με το Μ1 chip θα διαθέτει τρεις φορές την απόδοση της προηγούμενης έκδοσης που φιλοξένησε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Οι είσοδοι και έξοδοι του Mac mini υποστηρίζουν USB 4 και Thunderbolt και είναι δυνατή η σύνδεση του Pro Display XDR με ανάλυση 6K. Θα μπορείτε να το αναβαθμίσετε με έως και 16 GB μνήμης RAM και έως 2 TB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

ΚΑΙ ΤΟ 13-ΙΝΤΣΩΝ MACBOOK PRO ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ M1

Το MacBook Pro 13 ιντσών της Apple είναι η επόμενη συσκευή macOS με τον επεξεργαστή M1. Διαθέτει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας οποιουδήποτε Mac, σύμφωνα με την Apple, με έως και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Ο ISP της κάμερας του M1 θα βελτιώσει την εικόνα κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Η Apple λέει ότι οι θύρες Thunderbolt και USB 4 υποστηρίζουν ανάλυση 6K με το Pro Display XDR. 

ΤΟ macOS 11 BIG SUR ΘΑ «ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ M1»

Η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος macOS Big Sur έγινε για να εκμεταλλευτεί το M1, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί χρειάστηκε λίγος χρόνος για να κυκλοφορήσει το λογισμικό. Η Apple επέδειξε πόσο γρήγορα ένας φορητός υπολογιστής σαν το MacBook Pro θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί όταν ανοίξει, καθώς και πόσο γρήγορα μπορούν να φορτωθούν οι εφαρμογές.

Αναμένονται οι επίσημες τιμές και οι ημερομηνίας διάθεσης των παραπάνω προϊόντων στην χώρα μας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments