Η ενημέρωση λογισμικού για την GFX100 της Fujifilm την μετατρέπει σε κάμερα 400MP

Με τον αισθητήρα 102 megapixel, η 10.000€ GFX100 της Fujifilm μπορεί ήδη να τραβήξει εξαιρετικά λεπτομερής εικόνες που αναδεικνύουν μικροσκοπικές λεπτομέρειες σε ένα θέμα. Αλλά με τη βοήθεια του νέου λογισμικού και μιας τεχνικής που ονομάζεται pixel shift multi-shot, η GFX100 μπορεί πλέον να τραβήξει εικόνες 400 megapixel.

Όπως εξηγεί η PetaPixel , για να επιτύχει το επίτευγμα, η κάμερα χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό του αισθητήρα 102 megapixel και της σταθεροποίησης στο σώμα. Το τελευταίο στοιχείο θα μετακινήσει τον αισθητήρα σε μικροσκοπικά βήματα 0,5 pixel, ενώ καταγράφει 16 ξεχωριστές εικόνες RAW. Το νέο λογισμικό Pixel Shift Combiner της Fuji στη συνέχεια συνδυάζει αυτά τα αρχεία RAW σε μία μόνο ψηφιακή αρνητική (DNG) εικόνα 400 megapixel που μπορούν να επεξεργαστούν εφαρμογές όπως το Capture One.  

Fujifilm 400MP vs 100MP

Όπως ίσως μαντέψατε, μια εικόνα 400 megapixel είναι ουσιαστικά μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες 100 megapixel, με την πρώτη να καταλαμβάνει έως και 200 ​​megabyte όταν συμπιέζεται σε ένα αρχείο JPEG. Η πιο λεπτομερής εικόνα είναι επίσης πιο δυσκίνητη και χρονοβόρα για επεξεργασία στο Photoshop και σε άλλες εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας. 

Προφανώς, κανένας χόμπι δεν χρειάζεται μια κάμερα ικανή να τραβήξει εικόνες 400 megapixel και οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν την χρειάζονται. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Fujifilm, το χαρακτηριστικό αυτό έχει πολύ νόημα για τις εργασίες πολιτιστικής διατήρησης όπου αυτές οι εικόνες μπορούν να βοηθήσουν τους αρχαιολόγους και τους αναστηλωτές να κάνουν τη δουλειά τους. Εάν είσαι αρκετά ενθουσιώδης για να αποκτήσεις μια GFX100, μπορείς να κατεβάσετε το νέο λογισμικό από τον ιστότοπο της Fujifilm.

kostas eleftheriadis

Είμαι ο Κωνσταντίνος και πέρα των σπουδών μου πάνω στον κινηματογράφο, ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο πάνω σε εξοπλισμό ήχου και εικόνας τα τελευταία χρόνια. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και θέλω να πιάνω πρώτος ότι νέο gadget κυκλοφορεί. Τώρα πλέον είμαι ένας displayer και αν σου αρέσει και σένα η τεχνολογία γίνε και εσύ!

Πρόσφατα Άρθρα

Logitech G FITS : Τα νέα True Wireless Gaming Earbuds από τη Logitech G

Η Logitech G, μια μάρκα της Logitech και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογιών και εξοπλισμού gaming,…

10 μήνες Πριν

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S23 είναι σχεδιασμένη για premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23, σηματοδοτώντας μια νέα…

10 μήνες Πριν

Είστε ερωτευμένοι; Μείνετε «συνδεδεμένοι…» με τα Huawei GT3 smartwatches, Elite και Gold edition!

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI…

10 μήνες Πριν

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG),…

12 μήνες Πριν

BeReal: Το νέο Social Media που σε θέλει όπως είσαι.

Το BeReal θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία αντί Instagram πλατφόρμα, όπου πρακτικά…

1 έτος Πριν

Elon Musk Twitter: Επιστρέφει το μπλε σύμβολο επιβεβαίωσης

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue θα επαναλειτουργήσει…

1 έτος Πριν