Σύμφωνα με το κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News, η Samsung θα παρουσιάσει την νέα της τηλεόραση τεχνολογίας Micro LED, διαδικτυακά την Πέμπτη 10/12. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις προδιαγραφές και την τιμή της νέας Micrο LED τηλεόρασης, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι μια τηλεόραση για οικιακή χρήση.

Στο Consumer Electronics Show (CES) τον Ιανουάριο του 2020, η Samsung παρουσίασε νέα μοντέλα 88 ιντσών και 150 ιντσών τεχνολογίας Micrο LED, καθώς και το περίφημο Wall.

Η Micro LED WALL από την CES 2020

Η τηλεόραση Micrο LED χρησιμοποιεί μικροσκοπικά αυτόφωτα LED σαν αυτά που συναντάμε στις OLED, οπότε δεν υπάρχει οπίσθιος φωτισμός όπως στις LCD/LED. Σύμφωνα με την Samsung, οι Micro LED τηλεοράσεις, είναι ικανές να παράγουν πολύ μεγαλύτερες τιμές φωτεινότητας από τις OLED. Άρα από την στιγμή που τα Micro LED panels θα είναι πιο φωτεινά από τα panels των OLED, το HDR αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό. Λόγω του ότι το μέγεθος των Micro LEDs είναι περίπου όσο μια ανθρώπινη τρίχα, γίνεται αντιληπτό ότι οι Micrο LED τηλεοράσεις θα είναι ακόμα πιο λεπτές από τις OLED. Σε αυτό το γεγονός συμβάλει και το ότι χρειάζονται λιγότερα φίλτρα από τις OLED πίσω από το panel. Ακόμα ένα θετικό χαρακτηριστικό είναι η εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται κατά την λειτουργία μιας Micrο LED τηλεόρασης.

Samsung Micro LED 75”

Ο Han Jong-hee, επικεφαλής στο τμήμα οθονών της Samsung, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει να παράγει τηλεοράσεις Micrο LED οι οποίες θα προορίζονται για οικιακή χρήση, προσθέτοντας ότι πλησιάζει η μαζική παραγωγή τέτοιων τηλεοράσεων.

Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη παρουσίαση της νέα Micrο LED τηλεόρασης από την Samsung, για αυτό μείνετε συντονισμένοι στο displayer.gr, καθώς θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο.

https://displayer.gr/guides/kaliteri-tileorasi-55/