Πλατφόρμα με 64 Φωτογραφικές μηχανές έστησε η Google!

Η λειτουργία Portrait Light της Google κάνει μερικές από τις πιο μέτριες φωτογραφίες σας, να φαίνονται πολύ καλύτερες, δίνοντάς σας έναν τρόπο να αλλάξετε την κατεύθυνση και την ένταση του φωτισμού. Ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε τη ΑΙ λειτουργία φωτισμού τον Σεπτέμβριο για τα Pixel 4a 5G και Pixel 5 προτού το λανσάρει σε παλαιότερα τηλέφωνα Pixel. Οστώσo Google δημοσίευσε μια ανάρτηση που εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το Portrait Light, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εκπαίδευσης των μοντέλων μηχανικής εκμάθησης.

Για να μπορέσει να εκπαιδεύσει ένα από αυτά τα μοντέλα, για να προσθέσει φωτισμό σε μια φωτογραφία από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η Google χρειαζόταν εκατομμύρια πορτρέτα με και χωρίς επιπλέον φωτισμό από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια σφαιρική πλατφόρμα φωτισμού με 64 κάμερες και 331 πηγές φωτός LED για να τραβήξει τις φωτογραφίες που χρειαζόταν. 

Φωτογράφησε 70 άτομα με διαφορετικούς τόνους δέρματος, σχήματα προσώπου, φύλο, χτενίσματα, ρούχα ακόμη και αξεσουάρ, φωτίζοντάς τα μέσα στη σφαίρα. Η εταιρεία εκπαίδεψε επίσης ένα μοντέλο για αυτόματη τοποθέτηση φωτός. Η ανάρτησή της περιέχει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, αν θέλετε να μάθετε πώς έγινε.

Στα Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 4a (5G) και Pixel 5, η κάμερα εφαρμόζει αυτόματα το Portrait Light στην προεπιλεγμένη λειτουργία και σε φωτογραφίες Night Sight που έχουν άτομα σε αυτές. Σε παλαιότερα Pixels, μπορείτε να βρείτε την επιλογή στην ενότητα Προσαρμογή όταν επεξεργάζεστε μια φωτογραφία ενός ανθρώπου. Εάν θέλετε να επανατοποθετήσετε χειροκίνητα και να ρυθμίσετε τη ένταση του φωτισμού, θα πρέπει να τραβήξετε σε Portrait Mode και να επεξεργαστείτε την εικόνα στις Φωτογραφίες Google.

Δείτε επίσης :

https://displayer.gr/news/news-gaming/google-stadia-cyberpunk/

Πηγή : Engadget

kostas eleftheriadis

Είμαι ο Κωνσταντίνος και πέρα των σπουδών μου πάνω στον κινηματογράφο, ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο πάνω σε εξοπλισμό ήχου και εικόνας τα τελευταία χρόνια. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και θέλω να πιάνω πρώτος ότι νέο gadget κυκλοφορεί. Τώρα πλέον είμαι ένας displayer και αν σου αρέσει και σένα η τεχνολογία γίνε και εσύ!

Δείτε τα Σχόλια

Πρόσφατα Άρθρα

Logitech G FITS : Τα νέα True Wireless Gaming Earbuds από τη Logitech G

Η Logitech G, μια μάρκα της Logitech και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογιών και εξοπλισμού gaming,…

10 μήνες Πριν

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S23 είναι σχεδιασμένη για premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23, σηματοδοτώντας μια νέα…

10 μήνες Πριν

Είστε ερωτευμένοι; Μείνετε «συνδεδεμένοι…» με τα Huawei GT3 smartwatches, Elite και Gold edition!

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI…

10 μήνες Πριν

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG),…

12 μήνες Πριν

BeReal: Το νέο Social Media που σε θέλει όπως είσαι.

Το BeReal θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία αντί Instagram πλατφόρμα, όπου πρακτικά…

1 έτος Πριν

Elon Musk Twitter: Επιστρέφει το μπλε σύμβολο επιβεβαίωσης

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue θα επαναλειτουργήσει…

1 έτος Πριν