Πλατφόρμα με 64 Φωτογραφικές μηχανές έστησε η Google!

Η λειτουργία Portrait Light της Google κάνει μερικές από τις πιο μέτριες φωτογραφίες σας, να φαίνονται πολύ καλύτερες, δίνοντάς σας έναν τρόπο να αλλάξετε την κατεύθυνση και την ένταση του φωτισμού. Ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε τη ΑΙ λειτουργία φωτισμού τον Σεπτέμβριο για τα Pixel 4a 5G και Pixel 5 προτού το λανσάρει σε παλαιότερα τηλέφωνα Pixel. Οστώσo Google δημοσίευσε μια ανάρτηση που εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το Portrait Light, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εκπαίδευσης των μοντέλων μηχανικής εκμάθησης.

Για να μπορέσει να εκπαιδεύσει ένα από αυτά τα μοντέλα, για να προσθέσει φωτισμό σε μια φωτογραφία από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η Google χρειαζόταν εκατομμύρια πορτρέτα με και χωρίς επιπλέον φωτισμό από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια σφαιρική πλατφόρμα φωτισμού με 64 κάμερες και 331 πηγές φωτός LED για να τραβήξει τις φωτογραφίες που χρειαζόταν. 

Φωτογράφησε 70 άτομα με διαφορετικούς τόνους δέρματος, σχήματα προσώπου, φύλο, χτενίσματα, ρούχα ακόμη και αξεσουάρ, φωτίζοντάς τα μέσα στη σφαίρα. Η εταιρεία εκπαίδεψε επίσης ένα μοντέλο για αυτόματη τοποθέτηση φωτός. Η ανάρτησή της περιέχει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, αν θέλετε να μάθετε πώς έγινε.

Στα Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 4a (5G) και Pixel 5, η κάμερα εφαρμόζει αυτόματα το Portrait Light στην προεπιλεγμένη λειτουργία και σε φωτογραφίες Night Sight που έχουν άτομα σε αυτές. Σε παλαιότερα Pixels, μπορείτε να βρείτε την επιλογή στην ενότητα Προσαρμογή όταν επεξεργάζεστε μια φωτογραφία ενός ανθρώπου. Εάν θέλετε να επανατοποθετήσετε χειροκίνητα και να ρυθμίσετε τη ένταση του φωτισμού, θα πρέπει να τραβήξετε σε Portrait Mode και να επεξεργαστείτε την εικόνα στις Φωτογραφίες Google.

Δείτε επίσης :

Πηγή : Engadget

Μοιραστείτε το
kostas eleftheriadis

Είμαι ο Κωνσταντίνος και πέρα των σπουδών μου πάνω στον κινηματογράφο, ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο πάνω σε εξοπλισμό ήχου και εικόνας τα τελευταία χρόνια. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και θέλω να πιάνω πρώτος ότι νέο gadget κυκλοφορεί. Τώρα πλέον είμαι ένας displayer και αν σου αρέσει και σένα η τεχνολογία γίνε και εσύ!

View Comments

Recent Posts

HUAWEI nova 9 SE: Κινητό για να ζεις μαζί του

Ένα smartphone για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής σου  Είσαι λάτρης της φωτογραφίας, vlogger,…

1 μήνα ago

ΗUAWEI P50 Pro & HUAWEI P50 Pocket: “Open for more”

Η αλήθεια είναι ότι η HUAWEI P Series έχει ταυτιστεί με τη φωτογραφική υπεροχή και…

1 μήνα ago

Η ΗUAWEI παρουσίασε τα νέα smartphones και άλλα προϊόντα  σε μία μοναδική εκδήλωση για τους φίλους της μόδας και της τεχνολογίας

Μια εμπειρία διαφορετική από κάθε προηγούμενη έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Huawei, που πραγματοποιήθηκε…

1 μήνα ago

Καλωσορίσατε στο UltraCity, τον νέο δημιουργικό χάρτη του LG UltraGear στο Fortnite

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο εικονικός χώρος έχει γίνει ολοένα και πιο σημαντικός για τα…

1 μήνα ago

«Έτερος Εγώ»: Έρχεται o τρίτος κύκλος επεισοδίων με all-star cast σε παραγωγή COSMOTE TV

Με εντυπωσιακό cast επιστρέφει η επιτυχημένη αστυνομική σειρά «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV. Ο τρίτος…

1 μήνα ago

Οι νέες τηλεοράσεις LG επαναπροσδιορίζουν την προβολή και την εμπειρία χρήστη με εξαιρετικές δυνατότητες και τεχνολογίες

H LG αποκάλυψε την πιο προηγμένη και εντυπωσιακή σειρά τηλεοράσεών της, με τις εξαιρετικές τηλεοράσεις…

1 μήνα ago