Πλατφόρμα με 64 Φωτογραφικές μηχανές έστησε η Google!

Η λειτουργία Portrait Light της Google κάνει μερικές από τις πιο μέτριες φωτογραφίες σας, να φαίνονται πολύ καλύτερες, δίνοντάς σας έναν τρόπο να αλλάξετε την κατεύθυνση και την ένταση του φωτισμού. Ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε τη ΑΙ λειτουργία φωτισμού τον Σεπτέμβριο για τα Pixel 4a 5G και Pixel 5 προτού το λανσάρει σε παλαιότερα τηλέφωνα Pixel. Οστώσo Google δημοσίευσε μια ανάρτηση που εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το Portrait Light, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εκπαίδευσης των μοντέλων μηχανικής εκμάθησης.

Για να μπορέσει να εκπαιδεύσει ένα από αυτά τα μοντέλα, για να προσθέσει φωτισμό σε μια φωτογραφία από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η Google χρειαζόταν εκατομμύρια πορτρέτα με και χωρίς επιπλέον φωτισμό από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια σφαιρική πλατφόρμα φωτισμού με 64 κάμερες και 331 πηγές φωτός LED για να τραβήξει τις φωτογραφίες που χρειαζόταν. 

Φωτογράφησε 70 άτομα με διαφορετικούς τόνους δέρματος, σχήματα προσώπου, φύλο, χτενίσματα, ρούχα ακόμη και αξεσουάρ, φωτίζοντάς τα μέσα στη σφαίρα. Η εταιρεία εκπαίδεψε επίσης ένα μοντέλο για αυτόματη τοποθέτηση φωτός. Η ανάρτησή της περιέχει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, αν θέλετε να μάθετε πώς έγινε.

Στα Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 4a (5G) και Pixel 5, η κάμερα εφαρμόζει αυτόματα το Portrait Light στην προεπιλεγμένη λειτουργία και σε φωτογραφίες Night Sight που έχουν άτομα σε αυτές. Σε παλαιότερα Pixels, μπορείτε να βρείτε την επιλογή στην ενότητα Προσαρμογή όταν επεξεργάζεστε μια φωτογραφία ενός ανθρώπου. Εάν θέλετε να επανατοποθετήσετε χειροκίνητα και να ρυθμίσετε τη ένταση του φωτισμού, θα πρέπει να τραβήξετε σε Portrait Mode και να επεξεργαστείτε την εικόνα στις Φωτογραφίες Google.

Δείτε επίσης :

Πηγή : Engadget

Μοιραστείτε το
kostas eleftheriadis

Είμαι ο Κωνσταντίνος και πέρα των σπουδών μου πάνω στον κινηματογράφο, ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο πάνω σε εξοπλισμό ήχου και εικόνας τα τελευταία χρόνια. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και θέλω να πιάνω πρώτος ότι νέο gadget κυκλοφορεί. Τώρα πλέον είμαι ένας displayer και αν σου αρέσει και σένα η τεχνολογία γίνε και εσύ!

View Comments

Recent Posts

Hot καλοκαιρινή προσφορά από τη ΗUAWEI

Η Huawei προσφέρει το καλύτερο καλοκαιρινό “δώρο” σε όσους αναζητούν ένα ελαφρύ,αλλά ισχυρό laptop υψηλής…

1 εβδομάδα ago

Η Samsung παρουσιάζει το Samsung Wallet

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Samsung Wallet, μιας νέας πλατφόρμας…

1 εβδομάδα ago

H Samsung σε συνεργασία με την Microsoft φέρνουν το Xbox App στο Samsung Gaming Hub για τις σειρές τηλεοράσεων Neo QLED 8K/4K, QLED και τα Smart Monitors

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ο κορυφαίος κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο επί 16 συναπτά έτη,…

3 εβδομάδες ago

Η HUAWEI συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» με laptop και tablets για τους εκπαιδευτικούς

Η HUAWEI συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», με δεκάδες διαθέσιμα μοντέλα laptop και tablets…

3 εβδομάδες ago

Καντε το HOME σας ακόμα πιο Smart με την Samsung

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του SmartThings Home Life, προσφέροντας στους…

3 εβδομάδες ago

Οι νέες LG OLED Objet στο Milan Design Week

Η LG Electronics (LG) θα αποκαλύψει τις τελευταίες OLED lifestyle τηλεοράσεις, τη συλλογή LG OLED…

4 εβδομάδες ago