Fiido D11: Το όμορφο αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο!

Fiido D11

900€
4.75

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

5.0/5

ΒΑΡΟΣ

5.0/5

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

4.3/5

Pros

  • σχεδιασμός
  • μπαταριά
  • γκάζι στο χέρι
  • αναδιπλούμενο

Cons

  • δεν έχει ρύθμιση ύψους στο τιμόνι

Γειά σας από το displayer. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το Fiido D11, ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο της Fiido. Η εταιρία έχει και άλλα e-bikes, άλλα σήμερα θα δούμε ίσως το πιο όμορφο από αυτά!

Επίσης σήμερα ανοίγει μια νέα ενότητα στο site μας με e-bikes κάτι που ενδιαφέρει αρκετούς αυτήν την εποχή αφού τρέχει η κρατική επιδότηση “Κινούμαι ηλεκτρικά”.

Άλλα παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν δεν είστε δικαιούχοι για την επιδότηση, η αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι μια πολύ καλή και έξυπνη επιλογή, αφού μπορεί να σου λύσει τα χέρια για τις μετακινήσεις σου στην πόλη άλλα και όχι μόνο.

Στην συσκευασία

Στην συσκευασία του e-bike θα βρούμε:

  1. Ποδήλατο
  2. Σέλα μπαταρία
  3. Πετάλια
  4. Κλειδί 13 – 15
  5. Σετ με κλειδιά άλεν
  6. Φορτιστής μπαταρίας
  7. Λασπωτήρες

Ποιότητα κατασκευής

Το Fiido D11 είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου κάτι που το καθιστά αρκετά ελαφρύ σαν ηλεκτρικό ποδήλατο, ειδικά εάν αφαιρέσουμε την σέλα/μπαταρία το e-bike είναι “πούπουλο”.

Ο σχεδιασμός του είναι ίσως από τους πιο ελκυστικούς που έχω δει, με όμορφες, απαλές, στρογγυλεμένες γωνίες που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η ιδέα να βρίσκεται η μπαταρία πάνω στην σέλα είναι εξαιρετική αφού μπορείς να την βγάλεις εύκολα και να την φορτίσεις χωρίς να έχεις όλο το ποδήλατο κοντά στην πρίζα.

Αλουμινένιες μανέτες για τα φρένα του ποδηλάτου και δισκόφρενα εμπρός και πίσω για καλύτερη απόδοση στο φρενάρισμα. Στο τιμόνι επίσης συναντάμε τον διακόπτη για το μπροστά φως το όποιο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται πολύ εύκολα και κουμπί για την ηλεκτρική κόρνα!

Στο μπροστινό μέρος έχουμε LED φως με διακόπτη στο τιμόνι όπως είπαμε παραπάνω, όχι τόσο δυνατό άλλα κάνει την δουλειά του. Και στο πίσω μέρος, πάνω στην σέλα/μπαταρία, είναι το πίσω φως το οποίο ενεργοποιείται με το κουμπί ενεργοποίησης της μπαταρίας. Αυτό θα είναι μόνιμα ανοιχτό και δεν υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης εκτός και αν κλείσουμε την μπαταρία οπότε κλείνουμε και την παροχή στο ποδήλατο.

Quick release στο τιμόνι για την ρύθμιση της κλίσης άλλα και στην σέλα για την γρήγορη ρύθμιση και αφαίρεση της. Αυτό είναι και καλό άλλα και κακό, γιατί μπορείς να την βγάλεις εύκολα και να φορτίσεις την μπαταρία άλλα επίσης μπορούν να στην βγάλουν εύκολα και να στην κλέψουν…
Να αναφέρω επίσης ότι θα πρέπει αν σφίξετε αρκετά το Quick Realese της σέλας γιατί πέφτει από το βάρος του αναβάτη.

Ζάντες αλουμινίου 20″ με τον πίσω τροχό να φιλοξενεί τον κινητήρα 250W για την υποβοήθηση του ποδηλάτου.

Μηχανισμός ταχυτήτων της Shimano όπως επίσης και τα 7 δισκάκια ταχυτήτων τα όποια αλλάζουν με τον επιλογέα που θα βρούμε στο τιμόνι.

Σε γενικές γραμμές δεν θα βρούμε πλαστικά εξαρτήματα στο ποδήλατο πέραν των λασπωτήρων, οι οποίοι για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύτηκα αρκετά για να βάλω.

Υπολογιστής και Μοτέρ

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό ποδήλατο έχει υπολογιστή με LCD οθόνη για την επιλογή της υποβοήθησης η οποία έχει 3 στάδια. Αρνητικό είναι πώς δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις την υποβοήθηση εάν δεν κλείσεις τελείως τον υπολογιστή, οπότε μόνιμα θα έχει έστω και την ελάχιστη υποβοήθηση.

Στα δεξιά έχει το χειρόγκαζο (για την ώρα είναι παράνομο στην Ελλάδα βάσει νόμου) με το οποίο μπορείς να δώσεις μια ώθηση σε ανηφορικά σημεία άλλα και να κινείσαι αποκλειστικά με αυτό.

Με παρατεταμένο πάτημα του γκαζιού για 8 δευτερόλεπτα το ποδήλατο μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και κρατάει σταθερά την μέγιστη ταχύτητα των 25km/h.
Να αναφέρουμε εδώ ότι το μοτέρ του ποδηλάτου είναι στα 250W(το νόμιμο για την Ευρώπη) και το μέγιστο που μπορεί να αποδώσει είναι τα 25km/h το οποίο δεν μπορεί να ξεκλειδωθεί με κάποιον τρόπο.

Σε γενικές γραμμές με βάση τις δοκιμές τις οποίες κάναμε το ποδήλατο μπορεί να αποδώσει πολύ καλά ακόμα και σε ανηφορικά σημεία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το ύψος και το βάρος μου ήταν 78-80κιλά και 1,74 και το οδηγώ περίπου 3 βδομάδες χωρίς να έχω κανένα θέμα.

Μπαταρία – Αυτονομία

Το ποδήλατο όπως προαναφέραμε έχει την μπαταρία πάνω στην σέλα οπότε αποσπάται πολύ εύκολα. Η χωρητικότητα της είναι στα 11,6Ah και είναι στα 36V με την φόρτιση να διαρκεί 7 ώρες. Η εταιρία αναφέρει πως έχει 100km αυτονομία με την υποβοήθηση και 40km αυτονομία με το γκάζι. Στις δοκιμές που κάναμε μας έβγαλε περίπου 50-60km με χρήση και των δύο. Η απόδοσή της μπαταρίας είναι η κλασσική που συναντάμε στα περισσότερα οικονομικά ηλεκτρικά ποδήλατα. Με την χρήση του γκαζιού θα παρατηρήσουμε ότι η στάθμη της μπαταρίας στον υπολογιστή θα πέσει απότομα ενώ όταν το αφήσουμε θα επανέλθει. Αυτό βέβαια δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα, απλά αξίζει να σημειωθεί.

Αναδίπλωση

Το ποδήλατο είναι αρκετά μαζεμένο σε διαστάσεις, πιο συγκεκριμένα 148 x 57 x 110 cm ενώ όταν το αναδιπλώνουμε είναι στο 84 x 40 x 59cm. Ή μεταφορά του είναι πολύ βολική αφού χωράει άνετα στο πορτπαγκάζ των περισσότερο μεσαίων προς μεγάλων αυτοκινήτων. Ενώ η διαδικασία αναδίπλωσης είναι πολύ απλή και γρήγορη, με πολύ ποιοτικούς και ασφαλείς μηχανισμούς. Στα αρνητικά είναι πως δεν στέκεται εύκολα όταν είναι αναδιπλωμένο πχ. όπως το Fiido D4s το οποίο έχει ειδικό σταντ για αυτήν την δουλειά. Ωστόσο δεν μπορώ να πω πως είναι deal beaker. Επίσης τα πεταλάκια του ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν είναι αναδιπλούμενα κάτι που θα το ήθελα, βέβαια μπορείς να τα αντικαταστήσεις σχετικά εύκολα.

Μικρά Tips

Καλό θα ήταν προτού ξεκινήσετε τις βόλτες σας να το πάτε σε ένα ποδηλατάδικο για τις μικρό ρυθμίσεις σε φρένα, ταχύτητες και ευθυγράμμιση στις ρόδες, εάν τυχόν δεν είστε σχετικός με τα ποδήλατα.

Θα πρέπει να βάλετε αντισκουριακό σπρέι σε όλες τις βίδες ακόμα και αυτές πάνω στην μπαταρία του ποδηλάτου, για να αποφύγετε τυχόν οξειδώσεις. Μην το παρακάνετε, ένα μικρό ψέκασμα αρκεί για προληπτικούς λόγους.

Την μπαταρία καλό είναι να μην την αφήνουμε να εξαντληθεί τελείως. Ιδανικά όταν είναι στο 40% – 50% θα πρέπει να τη φορτίζουμε.

Κλείνοντας

Από εμένα είναι NAI! για κάποιον που ψάχνει ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης! Για τις καθημερινές βόλτες άλλα και τις μετακινήσεις στην δουλειά είναι τέλειο. Έχει ένα από τα ομορφότερα Design που μπορείς να βρεις σε αναδιπλούμενο ebike και προφανώς σε αυτήν την τιμή!

Θα το βρείτε στο site της Fiido με δωρεάν αποστολή στον χώρο σας και ΧΩΡΙΣ να περάσει τελωνείο αφού οι αποστολές γίνονται από Ευρωπαϊκή αποθήκη! Πάτα στο link παρακάτω!

Fiido D11 Χαρακτηριστικά

Μοτέρ250W
Voltage36V
Μπαταρία11,6Ah
Χρόνος Φόρτισης7 ώρες
Αυτονομία με γκάζι40-50km
Αυτονομία με υποβοήθηση 80-100km
Μέγιστη ταχύτητα 25km
Θερμοκρασία λειτουργίας -10C – 50C
Κατασκευή σκελετού Κράμα αλουμινίου
Χρώμα Sky blue
Μέγιστο Φορτίο120kg
Βάρος ποδηλάτου 17,5kg(με την μπαταρία)
Ρόδες 20″ x 1,75″
Μέγεθος 148cm x 57cm 110cm
Μέγεθος διπλωμένο80cm x 40cm 74cm
Specs

Έρχονται και άλλα review για e-bikes!! Μείνετε συντονισμένοι
και ακολουθήστε μας στα Social Media.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments