lg_qled_mini_led

QNED mini LED : Tηλεοράσεις νέας τεχνολογίας από την LG

Η LG θα παρουσιάσει στην εικονική CES 2021 τις πρώτες της τηλεοράσεις με τεχνολογία QNED mini LED. Αυτή η τεχνολογία έρχεται να βελτιώσει τις LED/LCD τηλεοράσεις όσον αφορά τον οπίσθιο φωτισμό. Το Q από το QNED προέρχεται από το Quantum και το N πιθανόν από το NanoCell, οπότε ίσως μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία μίξη Quantum Dot και NanoCell τεχνολογίας. Δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία micro LED η οποία λειτουργεί με αυτόφωτα pixels όπως συναντάμε στις τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED.

H mini LED τεχνολογία θα επιτρέπει στις τηλεοράσεις να ενσωματώνουν στον οπίσθιο φωτισμό του panel μέχρι και 30.000 μικροσκοπικές λυχνίες LED, οι οποίες θα παράγουν πολύ ψηλά επίπεδα φωτεινότητας και μεγάλο λόγο αντίθεσης. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η παρουσία τόσων χιλιάδων μικροσκοπικών LΕD πίσω από το panel, θα βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό και την τοπική εξασθένιση φωτός σε τηλεοράσεις με τεχνολογία Full Array (Local Dimming).

Περισσότερα για τις νέες τηλεοράσεις QNED mini LED θα μάθουμε από την LG στις 11 Ιανουαρίου που ξεκινά η εικονική CES 2021.

https://displayer.gr/wiki/ti-einai-h-texnologia-full-array-led/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, η LG ανακοίνωσε το Line up της για το 2021 και […]