Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα τις νέες της τηλεοράσεις με τεχνολογία Neo QLED και Micro LED. Για αρχή να αναφέρουμε την απόφαση της Samsung να γίνει πιο πράσινη εταιρεία σκεπτόμενη το περιβάλλον. Η πρώτη κίνηση της Samsung είναι να αφαιρέσει όλα τα έγχρωμα μελάνια και όλες τις περιττές πληροφορίες πάνω από τις συσκευασίες της. Επίσης τα χάρτινα κουτιά των συσκευασιών, θα έρχονται με οδηγίες και σχεδιαγράμματα με σκοπό να μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει από αυτά, κάποιο παιχνίδι ή κάποιο μικρό έπιπλο για το σπίτι.

Η δεύτερη οικολογική της ιδέα, έχει να κάνει με το τηλεχειριστήριο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, και θα φορτίζει με ηλιακή ενέργεια ή από φως μιας λάμπας στο σπίτι. Εξαιρετικές ιδέες και οι δύο και δεν έχουμε παρά να βγάλουμε το καπέλο στην Samsung και να την συγχαρούμε για αυτές τις ενέργειές της.

Η Samsung δεν έδωσε βαρύτητα μόνο στο πως θα γίνει πιο πράσινη και πιο φιλική στο περιβάλλον, αλλά συνεργάστηκε με οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται με άτομα τα οποία έχουν πρόβλημα στην όραση και στην ακοή, με σκοπό να ενσωματώσει στα μοντέλα της εφαρμογές με φωνητικές περιγραφές, ειδικές ρυθμίσεις αντιστροφής χρώματος, φωνητικές οδηγίες και φωνητικό έλεγχο.

Neo QLED

Η Samsung παρουσίασε την Neo Qled τεχνολογία για τις νέες της τηλεοράσεις. Σε αντίθεση με τις QLED τηλεοράσεις οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογία Quantum Dot, οι Neo QLED θα χρησιμοποιούν Quantum Matrix με Mini LED. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες τηλεοράσεις Neo QLED θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το λευκό και το μαύρο χρώμα, θα μπορούν να έχουν ακόμα πιο αυξημένη αντίθεση, η χρωματική παλέτα θα μπορεί να φτάνει τα 12bit και θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό το blooming. Οι Neo QLED τηλεοράσεις θα έχουν το γνωστό σχεδιασμό της Samsung Infinity Screen με ελάχιστα bezzels και θα διαθέτουν το νέο και πολύ πιο λεπτό OneConnect (από το μοντέλο QN95A και πάνω) το οποίο θα δέχεται όλα τα καλώδια ακόμα και του ρεύματος.

Φυσικά, μιλάμε για τηλεοράσεις ανάλυσης 4K και 8K, με 4 θύρες HDMI 2.1 για 4K 120Hz και λειτουργίες VRR, ALLM, eARC κ.α. Οι νέες τεχνολογίες οθόνης, χρειάζονται και έναν ικανό επεξεργαστή, και για αυτό η Samsung εξοπλίζει τις Neo QLED με τον NeoQuantum Processor.

Τα Neo QLED μοντέλα :

  • QN85A 4K
  • QN90A 4K
  • QN95A 4K
  • QN800A 8K
  • QN900A 8K

Micro LED

Η Samsung επίσης παρουσίασε την νέα της Micro LED 110 ιντσών (θα κυκλοφορήσει σε 99 και 88 ίντσες). Το μέγεθος κάθε LED είναι λεπτότερο από μία τρίχα και σε αυτή την τηλεόραση χρησιμοποιούνται 24.000.000 μικροσκοπικά LEDs. Πρόκειται για αυτόφωτα ανόργανα LEDs. Η νέα Micro LED της Samsung, θα είναι και αυτή αρθρωτή, όπως είχαμε δει και σε παλιότερες παρουσιάσεις, που σημαίνει ότι θα μπορεί να πάρει διάφορα σχήματα και διαστάσεις.

Τα νέα μοντέλα Neo QLED και Micro LED της Samsung θα είναι συμβατά με usb κάμερες αλλά και με την εφαρμογή Google Duo, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο στις μέρες μας.

Η Samsung παρουσίασε και τα αναβαθμισμένα Lifestyle της μοντέλα : The Frame 2021, The Serif 2021, The Sero 2021, The Teracce 2021.

The Frame 2021

Αναμένουμε να μάθουμε την ημερομηνία διάθεσης των νέων τηλεοράσεων στην χώρα μας, καθώς και τιμές ανά μοντέλο και μέγεθος. Μείνετε συντονισμένοι στο displayer.gr.

https://displayer.gr/guides/tileorasi-50/