Η Huawei ενδέχεται να αποσύρει τις σειρές smartphone P και Mate

Μετά την πώληση της Honor πέρυσι, η Huawei ενδέχεται να αποσύρει τις κορυφαίες σειρές smartphone Mate και P δίπλα της για να αποφύγει τις καταστροφικές κυρώσεις, σύμφωνα με το Reuters . 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει μιλήσει επενδυτικές εταιρείες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Σαγκάης, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Huawei αρνήθηκε κατηγορηματικά τις ειδήσεις, αν και είχε κάνει το ίδιο στις φήμες ότι θα πουλούσε το brand της Honor. «Δεν υπάρχει καμία ουσία σε αυτές τις φήμες. Η Huawei δεν έχει τέτοιο σχέδιο », δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters . Η κυβέρνηση της Σαγκάης αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Προφανώς, το χρηματικό κάθε συμφωνίας είναι ακόμα άγνωστο. Το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, η Huawei ξεπέρασε τις πωλήσεις της σε smartphone με 55,1 εκατομμύρια τεμάχια. Οι πωλήσεις των τηλεφώνων Mate και P Seriesφέρεται να ήταν 39,7 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του Q3 του 2019 και του Q3 του 2020, σύμφωνα με την IDC.

Το Mate 40 θα είναι το τελευταίο smarthphone της Huawei με τον κορυφαίο επεξεργαστή, Kirin. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κύριος κατασκευαστής chip, TSMC, δήλωσε ότι δεν θα κατασκευάζει πλέον chip για την Huawei, επειδή η TSMC έχει ορισμένα σχέδια από τις ΗΠΑ, η οποία έχει απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν στην Huawei. 

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα σταματήσει να παρέχει στην Huawei chip τηλεφώνου εν μέσω κυρώσεων των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, η ARM, η εταιρεία που κατασκευάζει τα σχέδια των chip που χρησιμοποιούνται από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές smartphone, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei. Η Huawei φέρεται να εργάζεται πάνω σε κάποιον τρόπο κατασκευής των Kirin χρησιμοποιώντας τα σχέδια της ARM. Όποτε μπορεί και να μην πουλήσει τις δύο κορυφαίες της σειρές smartphone Mate και P, ανάλογα με τον πως θα εξελιχθεί αυτό, σύμφωνα με το Reuters .

Πηγή: Reuters

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments