Η επαγωγική ασύρματη φόρτιση που λειτουργεί μέσω πηνίων, είναι μια τεχνολογία που συναντάμε όλο και πιο πολύ σε ακριβά κινητά ενώ πλέον δεν μας παρέχουν τους ενσύρματους φορτιστές στις νέες συσκευασίες. Το XDA επισημαίνει ότι η Xiaomi κάνει ένα άλμα στο επόμενο βήμα: ασύρματη φόρτιση. Η «αληθινή» ασύρματη φόρτιση χωρίς επαφή μπορεί να ενεργοποιήσει τις συσκευές από αρκετά μέτρα μακριά και και κάπως έτσι η Xiaomi προωθεί την τεχνολογία της, με το όνομα Xiaomi Mi Air Charge .

Έχουμε δει προηγουμένως τεχνολογίες ασύρματης φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της Energous WattUp το 2015 στην CES. Ωστόσο, δεν έχουν έρθει ακόμη στην αγορά ενώ η Xiaomi δεν μιλάει για λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η τεχνολογία Xiaomi Mi Air Charge είναι ένα σύστημα φόρτισης 5W, που χρησιμοποιεί 144 κεραίες στην βάσης, στέλνοντας κύματα πλάτους χιλιοστών στο τηλέφωνό σας.

Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της δεν είναι «επιστημονική φαντασία» και θα φορτίζει πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Θα μπορεί να περάσει φυσικά αντικείμενα και θα στείλει ενέργεια σε όλες τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές γύρω από το δωμάτιό σας, από smartwatch έως ηχεία.

Πηγή: Xiaomi Blog

https://displayer.gr/news/xiaomi_mi_11_to_prwto_smartphone_me_snapdragon_888/