Έρχεται το τέλος των iMac Pro, επιβεβαιώνει η Apple

imac pro 2017

Το 9to5Mac αναφέρει (και η Apple επιβεβαίωσε στην Engadget) ότι η Apple σταματάει τις πωλήσεις του iMac Pro. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε έναν αλλά ωστόσο αυτό θα διαρκέσει ως ότου υπάρχει απόθεμα. 

Η Apple ανέφερε στο Engadget ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες θα ικανοποιηθούν από το iMac 2020. Οι πελάτες που χρειάζονται περισσότερα μπορούν πάντα να αγοράσουν έναν Desktop Mac Pro, πρόσθεσε η εταιρεία.

Δεν είναι σαφές εάν ή πότε θα υπάρξει αντικατάσταση, αλλά πιστεύουμε πως δεν είναι μέσα στα πλάνα της εταιρίας. Το iMac Pro παρουσιάστηκε στα τέλη του 2017 ως την κορυφέα λύση για επαγγελματίες, ενώ εκείνοι περίμεναν έναν επανασχεδιασμένο Mac Pro . 

Mac Pro

Ενώ η Apple αναβάθμισε τον έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή σε 10, αλλά δεν έκανε καμία άλλα αναβάθμιση πέραν αυτού, ήταν επίσης προφανές ότι η Apple έριξε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους της πίσω από το Mac Pro. Αυτό το iMac ήταν ως επί το πλείστον χρήσιμο για επαγγελματίες που χρειάζονταν ένα σχετικά εύκολο στη μεταφορά μηχάνημα για εργασίες όπως η επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο.

Το iMac Pro φαίνεται να έχει ένα αβέβαιο μέλλον. Η μετάβαση της Apple στον M1 επεξεργαστή φαίνεται να ανάγκασε την επανεξέταση της στρατηγικής της εταιρείας. Φήμες περιστρέφονται γύρο από μελλοντικά iMac με 16 πυρήνες υψηλής ταχύτητας. Εάν είναι αλήθεια, δεν θα υπήρχε πολύ νόημα για ένα νέο iMac Pro όταν άλλα συστήματα θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλεία.

Μοιραστείτε το

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο