Η Sony αποκαλύπτει τη νεότερη προσθήκη στη σειρά φακών full-frame G Master, τον FE 50mm F1.2 GM (μοντέλο SEL50F12GM), που προσφέρει εξαιρετική ανάλυση και το εντυπωσιακό εφέ bokeh της σειράς G Master της Sony, κορυφαίες δυνατότητες AF (αυτόματη εστίαση), αξιοπιστία και επαγγελματικό έλεγχο σε συμπαγή και ελαφριά σχεδίαση. Το μέγιστο διάφραγμα F1.2 του φακού συνδυάζει ένα εντυπωσιακό βάθος πεδίου για μέγιστη δημιουργική έκφραση με απίστευτες δυνατότητες συλλογής φωτός, επιτρέποντας υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου και χαμηλότερο ISO με ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού, καθιστώντας τον ιδανικό για πορτρέτα, γαμήλιες φωτογραφίσεις, βίντεο και άλλα.

Εξαιρετική ανάλυση και όμορφο εφέ bokeh

O FE 50mm F1.2 GM διαθέτει τα πιο πρόσφατα οπτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων τριών στοιχείων XA του φακού (εξαιρετικά ασφαιρικά- extreme aspherical), που συμβάλλουν στην υψηλή ανάλυση σε ολόκληρη την εικόνα, διατηρώντας την ακόμη και όταν χρησιμοποιείται πλήρως το F1.2. Ο νέος φακός, επίσης, διασφαλίζει καθαρές λήψεις σε σκηνές με οπίσθιο φωτισμό χάρη στο Nano AR Coating II της Sony που ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά τις εσωτερικές αντανακλάσεις, ώστε να μην εμφανίζονται λάμψεις και σκιάσεις.

Υψηλή απόδοσης AF και tracking στο F1.2

Ο φακός μπορεί να κρατήσει τα αντικείμενα σε ακριβή εστίαση ακόμη και σε εξαιρετικά μικρό βάθος πεδίου (depth-of-field) με γρήγορο, ακριβές, αθόρυβο AF και tracking, χάρη στους Four XD (εξαιρετικά δυναμικούς) Linear Motors που παρέχουν υψηλή απόδοση ώθησης. Όταν απαιτείται ακριβής εστίαση, ειδικά κατά τη λήψη βίντεο 4K με tracking ματιών ανθρώπων, ο FE 50mm F1.2 GM επιτρέπει στο χρήστη να επικεντρωθεί στη σύνθεση χάρη στην εξαιρετική απόκρισή του με ελάχιστη καθυστέρηση και χαμηλή δόνηση. Παράλληλα, ο κινητός μηχανισμός εστίασης του φακού, που ελέγχεται από ειδικό αλγόριθμο οδήγησης φακών, επιτυγχάνει υψηλή ανάλυση σε ολόκληρο το εύρος εστίασης, με την ελάχιστη απόσταση εστίασης να είναι τα 0,40 μέτρα.

Επαγγελματικός έλεγχος και αξιοπιστία σε ένα συμπαγές σώμα

Ο FE 50mm F1.2 GM σχεδιάστηκε με γνώμονα τους επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου. Με βολικά κουμπιά και λειτουργίες όπως Linear Response MF (χειροκίνητη εστίαση), δακτύλιο ανοίγματος με διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, διακόπτη λειτουργίας εστίασης και δύο κουμπιά με δυνατότητα ρύθμισης εστίασης, ο FE 50mm F1.2 GM συνδυάζει εύκολη λειτουργία και επαγγελματικό έλεγχο. Ο FE 50mm F1.2 GM διαθέτει επίσης σχεδιασμό ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία και μια επίστρωση φθορίου που προστατεύει το φακό από δακτυλικά αποτυπώματα, σκόνη, νερό, λάδι και άλλους ρύπους. Αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες προσομοίωσης της Sony και τα πιο νέα οπτικά μέρη, ο φακός έρχεται σε ένα εκπληκτικά συμπαγή και ελαφρύ σώμα (φ87 x108mm, 778g), παρέχοντας εξαιρετική φορητότητα και εύκολο χειρισμό για φακό 50mm με F1.2

Διαθεσιμότητα

Ο νέος FE 50mm F1.2 GM θα είναι διαθέσιμος στην Ελλάδα το Μάιο και θα πωλείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Sony.

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία αποκλειστικών ιστοριών, βίντεο και συναρπαστικού νέου περιεχομένου που τραβήχτηκε με τις νεότερες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της Sony.

Για αναλυτικές λεπτομέρειες του προϊόντος, παρακαλώ επισκεφθείτε: FE 50mmF1.2 GM

Ένα βίντεο προϊόντος για το νέο φακό FE 50mmF1.2 GM μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Πηγή : Δελτίο Τύπου Sony Hellas