Τρεις νέοι υψηλής απόδοσης φακοί G από την SONY

Η Sony ανακοίνωσε τρεις νέους φακούς G Lenses™ στην εντυπωσιακή σειρά E-mount-τους FE 50mm F2.5 G (model SEL50F25G)FE 40mm F2.5 G (model SEL40F25G) και FE 24mm F2.8 G (model SEL24F28G). Και οι τρεις φακοί προσφέρουν υψηλή ποιότητα εικόνας και ωραίο bokeh εφέ σε ένα ελαφρύ και συμπαγές σώμα, ιδανικό για φωτογράφους και βιντεογράφους που επιδιώκουν ξεχωριστές λήψεις και εύκολη κινητικότητα.

Όταν συνδυάζονται με κάμερα πλήρους καρέ της Sony ή APS-C, και οι τρεις φακοί διαθέτουν υψηλή ανάλυση, υψηλή λειτουργικότητα και γρήγορες, ακριβείς και αθόρυβες δυνατότητες αυτόματης εστίασης. Οι νέοι φακοί δημιουργούν το τέλειο σετ φωτογραφιών και βίντεο για ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, όπως λήψη φωτογραφιών, πορτραίτα και λήψεις τοπίου.

«Στη Sony, καινοτομούμε συνεχώς για να παράγουμε τα εργαλεία που χρειάζονται οι δημιουργοί για να συλλάβουν την ομορφιά αυτού του κόσμου», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων, Ψηφιακής Απεικόνισης, Sony Ευρώπης. «Με εξαιρετική ανάλυση και μαγευτικό εφέ bokeh, όλα με συμπαγή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση, οι FE 50mm F2.5 GFE 40mm F2.5 Gκαι FE 24mm F2.8 επιτρέπουν στους χρήστες να βιώσουν τη χαρά της κατοχής φακών που αποτυπώνουν διαφορετικές προοπτικές της ίδιας σκηνής».

Αυτοί οι τρεις prime φακοί παρέχουν ο καθένας εστιακό μήκος για κάθε λήψη με καλύτερο για πορτρέτα αυτό των 50 mm, το βέλτιστο για λήψη φωτογραφιών ή βίντεο αυτό των 40 mm , και αυτό των 24 mm ιδανικό για τοπία. Με την υψηλή λειτουργικότητα και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής είναι ένα φανταστικό σύνολο τριών φακών.

Επιπλέον, οι τρεις φακοί έχουν το ίδιο μέγεθος (διάμετρος 68 χιλιοστά x 45 χιλιοστά), έχουν όλοι την ίδια διάμετρο φίλτρου (49 χιλιοστά), σχεδόν το ίδιο βάρος (FE 50mm F2.5 G 174g, FE 40mm F2.5 G 173g και FE 24mm F2.8 G 162g) και ίδια εσωτερική εστίαση, ώστε να καθίσταται εύκολη η εναλλαγή τους – ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε αντίζυγο. Διαθέτουν τον ίδιο κομψό εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά τα εστιακά μήκη επισημαίνονται σαφώς για γρήγορες εναλλαγές.

Υψηλή ανάλυση σε συμπαγες σώμα

Οι FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G και FE 24mm F2.8 G προσφέρουν την υψηλή ποιότητα εικόνας ενός φακού G, ενώ είναι συμπαγείς και ελαφριοί. Η ποιότητα της εικόνας επιτυγχάνεται με υπερσύγχρονα οπτικά χρησιμοποιώντας ασφαιρικά στοιχεία και γυάλινα στοιχεία ED (Extra-low Dispersion), προσφέροντας υψηλή ανάλυση και μείωση της αλλοίωσης του χρώματος. Τα ασφαιρικά στοιχεία εξασφαλίζουν απόδοση υψηλής ανάλυσης σε κάθε γωνία της εικόνας, ακόμη και από το μεγαλύτερο άνοιγμα με ρηχό βάθος πεδίου. Απολαύστε λήψεις σε υψηλή ανάλυση χρησιμοποιώντας συμπαγές σώμα.

Το εκπληκτικό εφέ bokeh του φακού G επιτυγχάνεται με τη βελτιστοποίηση του κυκλικού ανοίγματος και παραδίδεται στο ευρύτερο σημείο κάθε φακού (F2.5 στα 50mm, F2.5 στα 40mm και F2.8 στα 24mm)

Και οι τρεις φακοί σχεδιάστηκαν προσεκτικά για βέλτιστη κινητικότητα και είναι συμπαγείς και ελαφριοί ώστε να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Είτε κάνετε λήψη με σώμα full-frame ή APS-C για πορτρέτο, τοπίο, φωτογραφίες ή ταινίες με αντίζυγο και άλλα, το μέγεθος και το βάρος ισορροπούνται τέλεια. Απολαύστε τα οφέλη της εναλλαγής φακών που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε σκηνή ή θέμα.

Αποστάσεις εστίασης

Το οπτικό πεδίο των 50 mm είναι ιδανικό για πορτρέτα και λήψεις φωτογραφιών ή βίντεο, ο FE 50mm F2.5 G έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,35m (AF) / 0,31m (MF) και μέγιστη μεγέθυνση 0,18x (AF) / 0,21x (MF), που σημαίνει ότι είναι ιδανικός για ποικιλία σκηνών και αντικειμένων.

Το οπτικό πεδίο του FE 40mm F2.5 G 40mm είναι ιδανικό για λήψη φωτογραφιών ή ταινιών με ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,28m (AF) / 0,25m (MF) και μέγιστη μεγέθυνση 0,20x (AF) / 0,23x (MF). Ιδιαίτερα για τη λήψη ταινιών, το προτιμώμενο οπτικό πεδίο είναι 40 mm, καθώς αντιστοιχεί στο φυσικό οπτικό πεδίο, καθώς και για φωτογραφίες αφού τα 40 mmεπιτρέπουν στα άτομα να ξεχωρίζουν σε φόντο.

Με ευρύ οπτικό πεδίο 24 mm, ο φακός FE 24mm F2.8 G είναι τέλειος σε περιπτώσεις όπου περιλαμβάνεται το φόντο, όπως λήψεις αντίζυγου ή selfie με προσκολλημένη λαβή. Και με ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,24m (AF) / 0,18m (MF) και μέγιστη μεγέθυνση 0,13x (AF) / 0,19x (MF) μπορείτε επίσης να τραβήξετε κοντινές λήψεις με θολό φόντο.

Υψηλή λειτουργικότητα και αξιοπιστία

Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι φακοί διαθέτουν ένα κουμπί κράτησης εστίασης, διακόπτη λειτουργίας εστίασης, δακτύλιο διαφράγματος και διακόπτη διαφράγματος για ιδανική λειτουργικότητα. Το κουμπί εστίασης είναι προσαρμόσιμο από το μενού της κάμερας και μπορεί να εκχωρηθεί σε αυτό μια λειτουργία που προτιμά ο χρήστης. Ο δακτύλιος διαφράγματος παρέχει μια πιο διαισθητική και άμεση αίσθηση, σε σύγκριση με τη λειτουργία του διαφράγματος από το σώμα της κάμερας κατά τη λήψη φωτογραφιών ή ταινιών. Το διάφραγμα παρέχει επίσης εναλλασσόμενες στάσεις κλικ που μπορούν να απενεργοποιηθούν για λήψη ταινιών χρησιμοποιώντας το διακόπτη κλικ διαφράγματος. Επιπλέον, με το Linear Response MF, ο δακτύλιος εστίασης ανταποκρίνεται γραμμικά και με ακρίβεια όταν εστιάζετε χειροκίνητα, έτσι ώστε ο έλεγχος να είναι άμεσος και διαισθητικός, αντανακλώντας άμεσα την πρόθεση του φωτογράφου και επιτρέποντας λεπτές ρυθμίσεις εστίασης.

Το εξωτερικό αλουμίνιο και το χαραγμένο λογότυπο της Sony εξασφαλίζουν εξαιρετικό, εκλεπτυσμένο φινίρισμα, καθώς και αυξημένη αντοχή και ανθεκτικότητα. Για περισσότερη άνεση, η διάμετρος των σπειρωμάτων στο σώμα και στον φακό είναι ίση (49 mm), επιτρέποντας στο ίδιο καπάκι και το ίδιο φίλτρο να συνδεθούν τόσο στο σώμα όσο και στον φακό. Οι φακοί είναι επίσης σχεδιασμένοι ώστε να είναι ανθεκτικοί στη σκόνη και την υγρασία για να διασφαλίζουν τη χρηστικότητα σε οποιοδήποτε εξωτερικό περιβάλλον.

Γρήγορη, ακριβής και αθόρυβη αυτόματη εστίαση

Οι FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G και FE 24mm F2.8 G διαθέτουν δύο γραμμικούς μηχανισμούς για γρήγορη, ακριβή αυτόματη εστίαση (AF) με εξαιρετική απόδοση παρακολούθησης που διατηρείται παρά τις στιγμιαίες αλλαγές στην κίνηση του θέματος – καθιστώντας τον φακό ιδανικό για κινούμενα θέματα. Το AF είναι επίσης αθόρυβο, οπότε λειτουργεί τόσο για σταθερές λήψεις όσο και για γυρίσματα ταινιών.

Διαθεσιμότητα

Οι φακοί FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G και FE 24mm F2.8 G θα είναι διαθέσιμοι τον Απρίλιο του 2021 σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony.

Για λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά στους τρεις φακούς, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Εδώ θα βρείτε ένα βίντεο για το σετ των τριών φακών:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments