Κατηγορίες: Reviews

Το οικοσύστημα SmartThings διευκολύνει τους χρήστες Galaxy να ελέγχουν καλύτερα τις συνδεδεμένες συσκευές τους

Η Samsung ανακοίνωσε πως το οικοσύστημα SmartThings Find, που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία, συνεχίζεται να αναπτύσσεται ραγδαία, καλύπτοντας μέχρι στιγμής περισσότερες από 70 εκατομμύρια βοηθητικές συσκευές. Η υπηρεσία συνεχίζει να εξελίσσεται, επίσης, με ενισχυμένες λειτουργίες ιδιωτικότητας και αναβαθμίσεις φωνητικών εντολών. Οι αναβαθμίσεις, που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ανίχνευσης άγνωστων Galaxy SmartTags στην εμβέλεια των χρηστών και τη χρήστη του Bixby για εύκολη εύρεση αντικειμένων, επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των συνδεδεμένων συσκευών τους από την εφαρμογή SmartThings.

Το SmartThings Find γίνεται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες τοποθεσίας

Το SmartThings Find, μία από τις ξεχωριστές λειτουργίες του οικοσυστήματος SmartThings, επιτρέπει στους χρήστες συσκευών Galaxy να εντοπίσουν εγγεγραμμένα Galaxy smartphones, tablets, smartwatches και earbuds, γρήγορα και εύκολα, μέσω τεχνολογιών BLE και UWB. Επιπλέον, μπορεί να τους βοηθήσει να εντοπίσουν προσωπικά αντικείμενα, όπως κλειδιά, τσάντες και ποδήλατα, στα οποία έχουν προσαρτηθεί οι μικρές συσκευές Galaxy SmartTag της Samsung που λειτουργούν με Bluetooth.

Οι χρήστες του SmartThings Find μπορούν να βοηθήσουν άλλους χρήστες να βρουν χαμένα αντικείμενα, προσφέροντας τη βοήθειά τους μέσω της εφαρμογής SmartThings. Από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2020, περισσότερες από 70 εκατομμύρια συσκευές έχουν εγγραφεί, και με τη συγκατάθεσή τους, περισσότεροι από 700 εκατομμύρια χρήστες συσκευών Galaxy μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο SmartThings Find, καθιστώντας το ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες τοποθεσίας στον κόσμο.

Το SmartThings Find έχει ενισχυθεί με νέες λειτουργίες ασφαλείας και άνεσης

Εκτός από επέκταση στη συσκευή τους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το SmartThings Find για να παρακολουθούν τα πολύτιμά υπάρχοντά τους. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες Galaxy SmartTag το συνδέουν με τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου τους, τα σακίδια πλάτης, τα πορτοφόλια και τα ποδήλατά τους. Πλέον, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι χρήστες συσκευών Galaxy θα επωφεληθούν από δύο νέες λειτουργίες του SmartThings Find που δεν θα κάνουν απλώς πιο εύκολη των εύρεση αυτών των αντικειμένων, αλλά θα τους προσφέρουν μεγαλύτερη ηρεμία όσον αφορά στην ασφάλειά τους.

Πρώτον, οι χρήστες θα μπορούν πια να χρησιμοποιούν το Bixby για να αναζητούν εύκολα, μέσω φωνητικών εντολών, hands-free, τα Galaxy SmartTag τους. Οι χρήστες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να βρουν τα αντικείμενά τους προσφωνώντας το όνομα του SmartTag στο Bixby. Για παράδειγμα, αν οι χρήστες ρωτήσουν το Bixby που είναι το ποδήλατό τους, τότε εκείνο θα αποκριθεί κοινοποιώντας την ακριβή τοποθεσία του ποδηλάτου, μέσω ηχητικής ειδοποίησης.

Ακόμα, η νέα λειτουργία Αναζήτησης Άγνωστης Ετικέτας (Unknown Tag Search) μπορεί να ανιχνεύσει αν ένα Galaxy SmartTag που δεν ανήκει στο χρήστη κινείται παράλληλα μαζί του. Με το πάτημα ενός κουμπιού έναρξης, η λειτουργία θα σαρώσει για άγνωστα SmartTags και θα παρέχει μια λίστα για να διασφαλίσει πως κανείς δεν παρακολουθεί κρυφά την τοποθεσία του χρήστη.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα δεδομένα χρηστών στο SmartThings Find είναι κρυπτογραφημένα και προστατεύονται μέσω ενός τυχαίου ιδιωτικού αναγνωριστικού, που αλλάζει κάθε 15 λεπτά, διασφαλίζοντας πως η τοποθεσία της συσκευής δεν αποκαλύπτεται σε κανέναν εκτός από τον κάτοχό της.  

Το οικοσύστημα SmartThings συνεχίζει να εξελίσσεται

Το SmartThings Find είναι μόνο μια από τις λειτουργίες του συνεχώς επεκτεινόμενου, αξιόπιστου οικοσυστήματος SmartThings, που έχει διευρύνει τις δυνατότητές του κι έχει εξελιχθεί σε μια IoT υπηρεσία για Galaxy smartphones και tablets, τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές της Samsung.

Σε επιλεγμένες αγορές, το SmartThings έχει επεκταθεί πέρα από τις δημοφιλείς χρήσεις, όπως ο έλεγχος των έξυπνων σπιτιών ή οι λειτουργίες των έξυπνων αυτοκινήτων, στην ανάλυση μοτίβων χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας των χρηστών, προτείνοντας τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για συνδεδεμένες συσκευές. Επίσης, το SmartThings Air βοηθά στην παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα του περιβάλλοντος, προτείνοντας αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις για καθαριστές αέρα .

«Η Samsung είναι περήφανη που το SmartThings έχει καταστεί σε ένα κορυφαίο οικοσύστημα της βιομηχανίας», δήλωσε ο Jaeyeon Jung, Vice President & Head of SmartThings Team, στο Mobile Communications Business της Samsung Electronics. «Βρισκόμαστε μόνο στην κορυφή του παγόβουνου, όσον αφορά στην προοπτική του, και ανυπομονούμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα στο εγγύς μέλλον».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή SmartThings app και την υπηρεσία SmartThings Find, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.samsung.com/smartthings.

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Πρόσφατα Άρθρα

Logitech G FITS : Τα νέα True Wireless Gaming Earbuds από τη Logitech G

Η Logitech G, μια μάρκα της Logitech και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογιών και εξοπλισμού gaming,…

10 μήνες Πριν

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S23 είναι σχεδιασμένη για premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23, σηματοδοτώντας μια νέα…

10 μήνες Πριν

Είστε ερωτευμένοι; Μείνετε «συνδεδεμένοι…» με τα Huawei GT3 smartwatches, Elite και Gold edition!

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI…

10 μήνες Πριν

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG),…

12 μήνες Πριν

BeReal: Το νέο Social Media που σε θέλει όπως είσαι.

Το BeReal θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία αντί Instagram πλατφόρμα, όπου πρακτικά…

1 έτος Πριν

Elon Musk Twitter: Επιστρέφει το μπλε σύμβολο επιβεβαίωσης

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue θα επαναλειτουργήσει…

1 έτος Πριν