Η σειρά αποτελεί μια γεμάτη πολυτέλεια και σύγχρονα στοιχεία μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος “Άννα Καρένινα” του Λέοντα Τολστόι. Το σενάριο της δυνατής σύγχρονης σειράς υπογράφει ο Ρόμαν Κάντορ. Η σειρά ANNA K είναι μια γεμάτη πολυτέλεια και σύγχρονα στοιχεία μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος “Άννα Καρένινα” του Λέοντα Τολστόι, ενός από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα στον κόσμο. Η σειρά τοποθετείται στη σύγχρονη Ρωσία, όπου η κοσμική Άννα Καρένινα, σύζυγος του επερχόμενου κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, ξεκινά μια ερωτική σχέση που θα της αλλάξει τη ζωή με τον Βρόνσκι, τον λαμπερό κληρονόμο μιας αυτοκρατορίας αλουμινίου. Ο δεσμός τους βγαίνει γρήγορα εκτός ελέγχου, απειλώντας τις ευαίσθητες ισορροπίες των οικογενειακών τους δεσμών και των κοινωνικών τους σχέσεων. Με φόντο την κοσμοπολίτικη Μόσχα, την ιστορική Αγία Πετρούπολη και την ανεπιτήδευτη ύπαιθρο της Ρωσίας, η δραματική σειρά αγγίζει  διάφορα θέματα, όπως το πάθος, την αφοσίωση και την αδιάψευστη αλήθεια ότι όσα κι αν είναι τα πλούτη δεν μπορούν να σε απαλλάξουν από την αγάπη που είτε σε απελευθερώνει ή σε σπρώχνει στην καταστροφή. 

Η Σβετλάνα Κοντσένκοβα (Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι) θα υποδυθεί την Άννα Καρένινα. Ο Μάικλ Αζολίνο, Διευθυντής Πρωτότυπου Περιεχομένου στη Netflix δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε την πρώτη μας ρωσική σειρά με την 1-2-3 Production. Η ταλαντούχα ομάδα σεναριογράφων, σκηνοθετών και παραγωγών έχε δημιουργήσει μια φανταστική και καθηλωτική σειρά.  Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε να μεταφερθεί αυτή η θαυμαστή ιστορία στα μέλη μας στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο”. 

Οι Βαλερί Φεντόροβιτς και Ευγενί Νικίσοβ, από την 1-2-3 Production δήλωσαν: “Νιώθουμε τεράστια τιμή που η ομάδα μας ανέλαβε τη δημιουργία της πρώτης ρωσικής τηλεοπτικής δραματικής σειράς για την κορυφαία παγκόσμια υπηρεσία ψυχαγωγίας με πάνω από 200 εκατομμύρια μέλη. Αυτό το εγχείρημα είναι παραπάνω από συναρπαστικό και απαιτητικό, αλλά από τη στιγμή που η ραχοκοκαλιά της σειράς βασίζεται σε ένα από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά έργα παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στην αγάπη, ελπίζουμε να μπορέσουμε να αγγίξουμε τις καρδιές των τηλεθεατών από την Αυστραλία έως τη Βραζιλία. Είμαστε οπλισμένοι με ένα καταπληκτικό διασκευασμένο σενάριο που υπογράφουν οι Ρόμαν Κάντορ και Μαρία Μικουλίνα, ενώ θα συμμετέχουν στο project ταλαντούχοι επαγγελματίες τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, όπως οι συνσκηνοθέτες Νατάσα Μερκούλοβα και Αλεξέι Τσουπόβ. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα ξεπερνά τις προσδοκίες. Είναι η πρώτη μας συνεργασία με την ομάδα της Netflix και αντλούμε έμπνευση από τη σχέση που έχουμε ήδη αναπτύξει και από τους καρπούς που θα προκύψουν από αυτήν”.

Ρόμαν Κάντορ: “Το να φέρουμε την Άννα Καρένινα στη Ρωσία του 21ου αιώνα και, ταυτόχρονα, να την παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο στη γλώσσα της (και πολλές άλλες) μέσω του θαυμαστού Netflix αποτελεί ένα όνειρό μου που γίνεται πραγματικότητα. Και το εννοώ κυριολεκτικά, καθώς η ιδέα γι’ αυτήν τη σειρά μού ήρθε με τη μορφή ενός ονείρου και από τότε προσπαθώ να την πραγματοποιήσω”.

Σεργκέι Κορνίκιν (“Droog Drooga”): “Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα από τα πρώτα project της Netflix στη Ρωσία – είναι μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη. Για να παραφράσω τη διάσημη φράση, είναι ένα μικρό βήμα για την εταιρεία μας, αλλά ένα τεράστιο βήμα για ολόκληρη τη βιομηχανία”.

  • Σκηνοθεσία: Βαλερί Φεντόροβιτς, Ευγενί Νικίσοβ, Νατάσα Μερκούλοβα, Αλεξέι Τσουπόβ και  Ρόμαν Κάντορ
  • Παραγωγή: Βαλερί Φεντόροβιτς, Ευγενί Νικίσοβ,  Σεργκέι Κορνίκιν, Ρόμαν Κάντορ
  • Τοποθεσίες γυρισμάτων: Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
  • Η σειρά  θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix παγκοσμίως.  Η ημερομηνία της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί.