Νέα

Οι Neo QLED της Samsung λαμβάνουν πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο από τον οργανισμό VDE

Η Samsung ανακοίνωσε πως οι Neo QLED τηλεοράσεις της είναι οι πρώτες τηλεοράσεις που λαμβάνουν πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου, σύμφωνα με το περιβάλλοντα χώρο τους (Spatial Sound Optimization), από τον γερμανικό οργανισμό Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).

Οι διαφορετικοί χώροι θέασης, όπως το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο ή το μπαλκόνι ενός σπιτιού, δημιουργούν διαφορετικές εμπειρίες ήχου. Η πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο (Spatial Sound Optimization) του οργανισμού VDE δίνεται σε προϊόντα που προσφέρουν μια συνεπή εμπειρία ήχου, ανεξάρτητα από τον περιβάλλοντα χώρο.

Για να μειώσει τις διακυμάνσεις στον ήχο, η Samsung έχει προσθέσει τη λειτουργία SpaceFit Sound στις Neo QLED τηλεοράσεις της, επιτρέποντας στα προϊόντα της να παρέχουν σταθερή εμπειρία ήχου, υψηλής ποιότητας.

Τα ενσωματωμένα μικρόφωνα χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσουν το περιβάλλον, όπως κουρτίνες, χαλιά και τοίχους, που μπορούν να επηρεάσουν τον ήχο. Για παράδειγμα, όταν η τηλεόραση αναγνωρίζει ότι το χαλί στο σαλόνι απορροφά τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες βελτιστοποιεί την ήχο της ανάλογα, για να ενισχύσει τις αντίστοιχες ζώνες ήχου. 

Όταν η τηλεόραση είναι τοποθετημένη κοντά στον τοίχο, οι χαμηλές συχνότητες μπορούν να παραμορφωθούν, καθώς ο χώρος μεταξύ τοίχου και τηλεόρασης είναι λιγοστός. Η λειτουργία SpaceFit Sound μπορεί να αναγνωρίσει το παραπάνω και να ενισχύσει το μπάσα, για να παρέχει καθαρότερο ήχο.

Ενώ μέχρι πρότινος οι χρήστες έπρεπε να διαμορφώσουν τον ήχο χειροκίνητα, η λειτουργία SpaceFit Sound αναγνωρίζει αυτόματα το περιβάλλον, οπότε δεν απαιτούνται πρόσθετες ρυθμίσεις.

«Η λειτουργία SpaceFit Sound βελτιστοποιεί τον ήχο του περιεχομένου αναλύοντας το περιβάλλον του χρήστη», δήλωσε ο Younghun Choi, EVP και Head του R&D Team του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Αυτό που θέλουμε είναι να απολαμβάνουν οι πελάτες μας την τηλεόρασή τους χωρίς κανένα πρόβλημα».


Πιστοποιημένες σειρές τηλεοράσεων: Q70A, Q80A, QΝ90A, QΝ700A, QΝ800A, QΝ900A, QN94A, QN95A, QN85A

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Πρόσφατα Άρθρα

Logitech G FITS : Τα νέα True Wireless Gaming Earbuds από τη Logitech G

Η Logitech G, μια μάρκα της Logitech και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογιών και εξοπλισμού gaming,…

10 μήνες Πριν

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S23 είναι σχεδιασμένη για premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23, σηματοδοτώντας μια νέα…

10 μήνες Πριν

Είστε ερωτευμένοι; Μείνετε «συνδεδεμένοι…» με τα Huawei GT3 smartwatches, Elite και Gold edition!

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI…

10 μήνες Πριν

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG),…

12 μήνες Πριν

BeReal: Το νέο Social Media που σε θέλει όπως είσαι.

Το BeReal θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία αντί Instagram πλατφόρμα, όπου πρακτικά…

1 έτος Πριν

Elon Musk Twitter: Επιστρέφει το μπλε σύμβολο επιβεβαίωσης

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue θα επαναλειτουργήσει…

1 έτος Πριν