Η LG παρουσίασε την νέα τεχνολογία EX, η οποία θα ενσωματώνεται στα νέα της OLED μοντέλα αυτή τη χρονιά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας ξεκινήσουμε από το πως προκύπτει και τι σημαίνει το EX. Είναι τα αρχικά των λέξεων ”Evolution” και ”eXperience” και είναι αυτό που θέλει η εταιρία για τις νέες OLED τηλεοράσεις, να προσφέρουν δηλαδή εμπειρία στους πελάτες μέσα από συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία.

Όπως γνωρίζουμε, τα υπάρχουσα OLED panels χρησιμοποιούν αυτόφωτα οργανικά στοιχεία με σκοπό να εκπέμπουν φως και κατ’ επέκταση να δημιουργούν τις εικόνες στην οθόνη. Η τεχνολογία EX ερχεται να ενισχύσει αυτά τα επίπεδα φωτεινότητας κατά 30%, χρησιμοποιώντας ενώσεις δευτερίου και νέους αλγόριθμους. Οι ενώσεις του δευτερίου χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πολύ αποτελεσματικών οργανικών διόδων φωτός οι οποίες εκπέμπουν φως πολύ μεγαλύτερης φωτεινότητας.

Ο νέος εξατομικευμένος αλγόριθμος βασίζεται στην μηχανική εκμάθησης και έχει την ικάνότητα να ”διαβάζει” και να ”μαθαίνει” μεμονωμένα μοτίβα προβολής και ελέγχει με μεγάλη ακρίβεια την φωτεινότητα των αυτόφωτων pixels δίνοντας εξαιρετικές λεπτομέρειες στο περιεχόμενο το οποίο αναπαράγεται.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας EX δεν σταματούν εδώ, καθώς η LG λόγω της νέας αυτής τεχνολογίας κατάφερε να μειώσει ακόμα πιο πολύ το πάχος των OLED οθονών από 6mm σε 4mm, κάνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακές τις τηλεοράσεις της.