Νέα

Η SONY ανακοίνωσε QD-OLED τηλεόραση!

Η SONY όσα χρονια κυκλοφορεί OLED τηλεοράσεις, γνωρίζουμε πως τα panels τα προμηθεύεται από την LG. Τα πράγματα στο νέο line up αλλάζουν, καθώς η SONY ανακοίνωσε τα QD-OLED panels, τα οποία θα προμηθεύεται πλέον από την Samsung.

Τι είναι όμως η QD-OLED τεχνολογία;

Η QD-OLED (quantum dot organic light emitting diode) τεχνολογία, η οποία αναπτύσσεται ε΄δω και χρόνια από την Samsung θέλει να συνδυάσει το τέλειο μαύρο των OLED τηλεοράσεων, με τα πλεονεκτήματα των QLED οθονών, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την πολύ υψηλή φωτεινότητα και τα ζωντανά χρώματα.

Σε τι διαφέρουν οι QD-OLED τηλεοράσεις από τις OLED;

Οι QD-OLED οθόνες διαφέρουν από τα παραδοσιακά πάνελ OLED που κατασκευάζει η LG ως προς τον τρόπο με τον οποίο παράγουν την εικόνα. Οι οθόνες της LG ανήκουν στην κατηγορία WRGB OLED, επειδή χρησιμοποιούν εικονοστοιχεία λευκού φωτός που περνούν μέσα από χρωματικά φίλτρα για να παράγουν κόκκινα, πράσινα και μπλε υπο-εικονοστοιχεία.

Οι QD-OLED έρονται για να το αλλάξουν αυτό, εκπέμποντας μπλε φως μέσω κβαντικών κουκίδων (Quantum Dots) για να μετατρέψουν μέρος του μπλε φωτός σε κόκκινο και πράσινο χωρίς να χρειάζεται το χρωματικό φίλτρο. Το μπλε φως χρησιμοποιείται επειδή έχει την ισχυρότερη φωτεινότητα.

Φυσικά στα ”απλά” OLED μοντέλα του 2022 η SONY θα συνεχίσει να προμηθεύεται τα panels από την LG. Θα συνεχιστεί όμως και το 2023 αυτή η συνεργασία; Θα μάθουμε στο μέλλον…

Δείτε το νέο μοντέλο της SONY με QD-OLED τεχνολογία στον παρακάτω player:

Μοιραστείτε το
Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Recent Posts

HUAWEI nova 9 SE: Κινητό για να ζεις μαζί του

Ένα smartphone για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής σου  Είσαι λάτρης της φωτογραφίας, vlogger,…

1 μήνα ago

ΗUAWEI P50 Pro & HUAWEI P50 Pocket: “Open for more”

Η αλήθεια είναι ότι η HUAWEI P Series έχει ταυτιστεί με τη φωτογραφική υπεροχή και…

1 μήνα ago

Η ΗUAWEI παρουσίασε τα νέα smartphones και άλλα προϊόντα  σε μία μοναδική εκδήλωση για τους φίλους της μόδας και της τεχνολογίας

Μια εμπειρία διαφορετική από κάθε προηγούμενη έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Huawei, που πραγματοποιήθηκε…

1 μήνα ago

Καλωσορίσατε στο UltraCity, τον νέο δημιουργικό χάρτη του LG UltraGear στο Fortnite

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο εικονικός χώρος έχει γίνει ολοένα και πιο σημαντικός για τα…

1 μήνα ago

«Έτερος Εγώ»: Έρχεται o τρίτος κύκλος επεισοδίων με all-star cast σε παραγωγή COSMOTE TV

Με εντυπωσιακό cast επιστρέφει η επιτυχημένη αστυνομική σειρά «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV. Ο τρίτος…

1 μήνα ago

Οι νέες τηλεοράσεις LG επαναπροσδιορίζουν την προβολή και την εμπειρία χρήστη με εξαιρετικές δυνατότητες και τεχνολογίες

H LG αποκάλυψε την πιο προηγμένη και εντυπωσιακή σειρά τηλεοράσεών της, με τις εξαιρετικές τηλεοράσεις…

1 μήνα ago