Sony BRAVIA CAM – Για βιντεοκλήσεις και όχι μόνο

Η Sony παρουσίασε στην CES 2022 την BRAVIA CAM, η οποία είναι μία κάμερα που συνδέεται στην τηλεόραση και μας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιούμε βίντεοκλήσεις. Είναι μια δυνατότητα την οποία είχαν και παλαιότερα οι τηλεοράσεις, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω προστασίας της ιδιωτικότητας, οι εταιρίες είχαν σταματήσει να ασχολούνται με την συγκεκριμένη λειτουργία.

Με την BRAVIA CAM, η SONY δεν δίνει μόνο την δυνατότητα τηλεδιασκέψεων μέσω της τηλεόρασης. Η κάμερα μπορεί να ανιχνεύει που κάθεται ο θεατής και σε τι απόσταση από την τηλεόραση, και βελτιώνει αυτόματα τις ρυθμίσεις της εικόνας και του ήχου, με σκοπό την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς αν ο θεατής σηκωθεί από την καναπέ και απομακρυνθεί από την τηλεόραση, τότε αυτόματα η φωτεινότητα της οθόνης μειώνεται, και επανέρχεται μόλις αντιληφθεί πως ο θεατής επέστρεψε στην θέση του.

Sony made a camera for its TVs that can scold you for sitting too close -  The Verge

Εσείς που έχετε παιδιά στο σπίτι, θα λατρέψετε την παρακάτω λειτουργία. Όταν το παιδί πλησιάσει πολύ κοντά στην οθόνη, εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη το οποίο ενημερώνει πως πρέπει να πάει σε μεγαλύτερη απόσταση, και φυσικά η θέαση σταματάει, καθώς το pop up παράθυρο καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την οθόνη. Οι νέες δυνατότητες της κάμερας, δεν σταματούν εδώ, καθώς πλέον ο χρήστης θα μπορεί με χειρονομίες, να αυξήσει την ένταση της φωνής, να αλλάξει κανάλι, να απενεργοποιήσει την οθόνη κλπ.

Δεν θα είναι όλες οι λειτουργίες διαθέσιμες από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της κάμερας και φυσικά η συμβατότητα όλων αυτών, εξαρτάται και από το μοντέλο BRAVIA που διαθέτετε. Δείτε το βίντεο της παρουσίασης από τον παρακάτω player:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments