Samsung Home Hub – διαχείριση του έξυπνου σπιτιού μέσω μίας κεντρικής συσκευής

Η Samsung παρουσίασε το Samsung Hοme Hub, έναν νέο τρόπο διαχείρισης οικιακών συσκευών μέσω μίας πρωτοποριακής οθόνης αφής σε στυλ tablet που παρέχει άμεση πρόσβαση σε προσαρμοσμένες και συνδεδεμένες οικιακές υπηρεσίες. Το Samsung Home Hub προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και υποστηρίζεται από μία ευρεία γκάμα έξυπνων οικιακών συσκευών, ενώ μέσω των τεχνολογιών AI και SmartThings κατανοεί τις ανάγκες των χρηστών και παρέχει άμεσα λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι δουλειές του σπιτιού απλοποιούνται με τη χρήση μιας συσκευής στην οποία έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της οικογένειας.

«Το Samsung Hοme Hub προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα στο έξυπνο σπίτι και διευκολύνει την ζωή των χρηστών κατανοώντας τις προτιμήσεις τους και ρυθμίζοντας ανάλογα τις οικιακές και έξυπνες συσκευές τους», δήλωσε ο Hyesoon Yang, Πρόεδρος και Επικεφαλής Customer Experience στο Digital Appliances Business της Samsung. «Η συνδεσιμότητα των συσκευών μας και το διαισθητικό interface του Samsung Home Hub διευκολύνει όλα τα μέλη του σπιτιού με τις καθημερινές τους εργασίες».

Συνδεσιμότητα σε ευρύτερο φάσμα συσκευών

Το Samsung Home Hub επιτρέπει τη σύνδεση με έξυπνες οικιακές συσκευές σε κάθε γωνία του σπιτιού. Οι χρήστες μπορούν πλέον να διαχειρίζονται την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις αλλά και τη φροντίδα του σπιτιού τους από μία κεντρική συσκευή. Λειτουργώντας ως home controller, το Samsung Home Hub παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα πλήρους προβολής και ελέγχου του συνδεδεμένου σπιτιού τους.

Το Samsung Home Hub θα μπορεί να συνδέεται με κάθε συσκευή του οικοσυστήματος SmartThings, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων οικιακών συσκευών της Samsung. Σύντομα, θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και με άλλες συσκευές που περιλαμβάνει το έξυπνο σπίτι, όπως ο φωτισμός και το σύστημα κλειδώματος της πόρτας.

Εξατομικευμένες εμπειρίες με την τεχνολογία AI και το SmartThings

Με το Samsung Hοme Hub, οι χρήστες για πρώτη φορά έχουν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα εξατομικευμένων υπηρεσιών SmartThings, συγκεντρωμένων σε μία μόνο συσκευή. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες SmartThings αφορούν κατηγορίες όπως η μαγειρική, η φροντίδα των ρούχων, τα κατοικίδια ζώα, τα συστήματα κλιματισμού, η ενέργεια και ο οδηγός φροντίδας συσκευών “Home Care Wizard”.

Το μαγείρεμα γίνεται απλή υπόθεση με τη λειτουργία SmartThings Cooking, που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν, να προγραμματίζουν, να αγοράζουν και να προετοιμάζουν με ευκολία τα εβδομαδιαία τους γεύματα χάρη στο Family Hub™. Ακόμη, για να διευκολύνει τους χρήστες στο πλύσιμο των ρούχων, το SmartThings Clothing Care συνδέεται με συσκευές όπως το Bespoke Washer and Dryer και το Bespoke AirDresser παρέχοντας εξατομικευμένες επιλογές φροντίδας με βάση το είδος του υφάσματος, τα μοτίβα χρήσης και την εποχή.

Παράλληλα, το SmartThings Air παρέχει δυνατότητα αυτόματης αφύγρανσης και συνδέεται με κλιματιστικά και καθαριστές αέρα, προσαρμόζοντας την ποιότητα του αέρα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Χάρη στο Samsung Home Hub, οι χρήστες μπορούν να μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνουν και το κόστος των λογαριασμών τους, με τη λειτουργία SmartThings Energy[1] που αναλύει τα μοτίβα χρήσης[2] και ενεργοποιεί λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στις συσκευές. Τέλος, η υπηρεσία “Home Care Wizard” του SmartThings ελέγχει την ορθή λειτουργία όλων των έξυπνων συσκευών, αποστέλλει ειδοποιήσεις για αντικατάσταση εξαρτημάτων και καθοδηγεί τους χρήστες εάν κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Ενισχυμένη χρηστικότητα με το Bixby

Το Samsung Home Hub είναι ένα ειδικό tablet 8,4 ιντσών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από τη βάση του είτε ασύρματα μέσα στο σπίτι. Σε ό,τι αφορά το φωνητικό έλεγχο, διαθέτει δύο μικρόφωνα και δύο ηχεία που επιτρέπουν στους χρήστες να ακούν ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές Bixby. Έτσι, σε περίπτωση που έχουν κάποια απορία, μπορούν πολύ εύκολα να την απευθύνουν στο Bixby. Διαθέτοντας μικρόφωνα υψηλής απόδοσης, το Samsung Home Hub λαμβάνει λεκτικές εντολές που εκφωνούνται ακόμη και από μακριά, όταν είναι συνδεδεμένο στη βάση του.

Σε αναγνώριση της καινοτομίας του, το Samsung Home Hub έλαβε το Βραβείο Καινοτομίας CES από το Consumer Technology Association (CTA), ενόψει της CES 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Samsung Home Hub, επισκεφτείτε το  https://news.samsung.com/global/samsung-home-hub-helps-manage-chores-from-one-central-device


[1] Διατίθεται στην Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ

[2] Οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν και να παρακολουθούν δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας με έξυπνους μετρητές, μέσω προμηθευτών ενέργειας και παρόχων παρακολούθησης ενέργειας όπως οι KEPCO (Κορέα), DCC (Ηνωμένο Βασίλειο) και Copper Labs και Eyedro (ΗΠΑ)

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Πρόσφατα Άρθρα

Logitech G FITS : Τα νέα True Wireless Gaming Earbuds από τη Logitech G

Η Logitech G, μια μάρκα της Logitech και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογιών και εξοπλισμού gaming,…

10 μήνες Πριν

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S23 είναι σχεδιασμένη για premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23, σηματοδοτώντας μια νέα…

10 μήνες Πριν

Είστε ερωτευμένοι; Μείνετε «συνδεδεμένοι…» με τα Huawei GT3 smartwatches, Elite και Gold edition!

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI…

10 μήνες Πριν

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG),…

12 μήνες Πριν

BeReal: Το νέο Social Media που σε θέλει όπως είσαι.

Το BeReal θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία αντί Instagram πλατφόρμα, όπου πρακτικά…

1 έτος Πριν

Elon Musk Twitter: Επιστρέφει το μπλε σύμβολο επιβεβαίωσης

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue θα επαναλειτουργήσει…

1 έτος Πριν