Η Samsung ανακοίνωσε στην IFA 2022 το όραμά της για τη δημιουργία του απόλυτου βιώσιμου σπιτιού μέσω προηγμένων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας

«Καθώς οι ανάγκες των πελατών μετατοπίζονται προς πιο βιώσιμες επιλογές, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να ικανοποιούμε αυτές τις ανάγκες παρέχοντας τις πιο πρόσφατες έξυπνες συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας», δήλωσε ο JaeSeung Lee, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Digital Appliances Business στη Samsung Electronics. «Αξιοποιώντας τις αποδοτικές συσκευών με χαρακτηριστικά SmartThings που συνεργάζονται μεταξύ τους, σχεδιάζουμε να προσφέρουμε μια πραγματικά βιώσιμη οικιακή εμπειρία όπως ποτέ πριν».

Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω έξυπνων τεχνολογιών

Με την ανακοίνωση της υπηρεσίας SmartThings Home νωρίτερα φέτος, η Samsung έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός πραγματικά βιώσιμου σπιτιού. Συνδυάζοντας τις συνδεδεμένες συσκευές με υπηρεσίες όπως το SmartThings Energy με τη λειτουργία AI Energy Mode, οι χρήστες καταφέρνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω βελτιστοποιήσεων.

Για τα Νο. 1 πλυντήρια ρούχων της Samsung σε ενεργειακή απόδοση , το SmartThings Energy με λειτουργία AI Energy Mode βελτιστοποιεί τους κύκλους πλύσης με τεχνολογίες όπως το AI Ecobubble™ που μειώνει την ενέργεια έως και 70% πλένοντας τα ρούχα με κρύο νερό, ενώ παράλληλα παρέχει βαθύ καθαρισμό.

Τα ψυγεία της Samsung, που έχουν επίσης βαθμολογηθεί ως Νο. 1 σε ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία τους, επωφελούνται από το SmartThings Energy με AI Energy Mode προσαρμόζοντας έξυπνα τις θερμοκρασίες με βάση το πόσο συχνά ανοίγει η πόρτα και την ταχύτητα του συμπιεστή, επιτρέποντας στους χρήστες να εξοικονομούν έως και 10% στη χρήση ενέργειας. Αυτή η εξοικονόμηση αναμένεται να αυξηθεί στο 30% μέχρι το τέλος του έτους. Περαιτέρω μπορεί να αυξηθεί έως και 15% μέσω του αλγόριθμου AI που βελτιστοποιεί την ταχύτητα του συμπιεστή και τον κύκλο απόψυξης, με επιπλέον μείωση 15% μέσω της διατήρησης υψηλότερης μέσης εσωτερικής θερμοκρασίας στο ψυγείο.

Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει έως και 40% για το Σύστημα Eco Heating, 20% για στεγνωτήρια και 20% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για το Κλιματιστικό Οικιακής Χρήσης (RAC).

Ακόμα, από αυτό τον μήνα στην ευρωπαϊκή αγορά, η Samsung επιδιώκει να πάει την ενεργειακή απόδοση πέρα της τρέχουσας ενεργειακής κλάσης A, παρέχοντας επιπλέον 10 % εξοικονόμηση ενέργειας για τις νέες συσκευές πλυντηρίου Bespoke AI™, τον καταψύκτη Bespoke Bottom Mounted και το Eco Heating System (EHS).

Στο σύνολό της, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προάγγελο για το μέλλον της βιωσιμότητας που οραματίζεται η Samsung για τις συσκευές της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να διασφαλίσει, έως το 2023, ότι το 100% των μεγάλων συσκευών όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, Κλιματιστικά Οικιακής Χρήσης και συσκευές EHS θα είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi και θα μπορούν να ενσωματωθούν στο SmartThings.

Πέρα από τις συσκευές, σε συνεργασία με την εταιρεία Q CELLS, η Samsung έχει αναπτύξει το Net Zero Home , ένα πραγματικά αυτό-βιώσιμο σπίτι ικανό να παράγει και να αποθηκεύει βιώσιμη ενέργεια από ηλιακά πάνελς, τροφοδοτώντας τις τελευταίες αποδοτικές συσκευές Samsung, όλες έξυπνα ελεγχόμενες από το SmartThings.

Σχεδιασμός Bespoke που αλλάζει και προσαρμόζεται στη ζωή στο σπίτι

Η πολυμορφικότητα και τα μεταβλητά πάνελ ενσωματωμένα σε συσκευές, όπως τα ψυγεία Bespoke, μειώνουν τη σπατάλη επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής των συσκευών. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν πρόσθετα σχέδια και να αλλάξουν εύκολα τα πάνελ στα Bespoke ψυγεία τους καθώς αλλάζει η ζωή τους, πράγμα που στην πράξη σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να αναβαθμίζονται αντί να πετιούνται καθώς οι ανάγκες μεταβάλλονται.

20ετής Εγγύηση: Δέσμευση για τη βιωσιμότητα μέσω της ανθεκτικότητας,

Στο όραμα της Samsung για βιωσιμότητα περιλαμβάνεται, επίσης, η υποστήριξη των προηγμένων τεχνολογιών Digital Inverter Technologies (DIT) της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα περισσότερων από 25 ετών έρευνας και ανάπτυξης, το DIT επηρεάζει τα πάντα, από την ενεργειακή απόδοση έως την αποδοτικότητα, καθώς και την ανθεκτικότητα των συσκευών.

Προσφέροντας εγγύηση 20 ετών στο μοτέρ και στον συμπιεστή, την πιο ολοκληρωμένη εγγύηση της Samsung μέχρι σήμερα,  η εταιρεία όχι μόνο υποστηρίζει την εμπιστοσύνη της στην αξιοπιστία των προϊόντων, αλλά δεσμεύεται περαιτέρω να συμβάλλει στη μείωση αποβλήτων και να προωθήσει τη βιωσιμότητα. Για τους χρήστες, η εγγύηση συνεπάγεται επιπλέον σιγουριά, γνωρίζοντας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για τα επόμενα χρόνια.

Συνεργασία για τη δημιουργία πιο οικολογικών τεχνολογιών

Σε συνεργασία με την Patagonia, η Samsung έχει αναπτύξει τεχνολογίες πλυντηρίων ρούχων για να μειώσει τη ρύπανση από μικροπλαστικά που παράγεται από τα ρούχα. Τα νέα πλυντήρια ρούχων, που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα διαθέτουν τη νέα τεχνολογία μείωσης της ρύπανσης  από τα μικροπλαστικά των ρούχων, κατά ένα εντυπωσιακό 54%. Μέχρι τέλος του χρόνου, τόσο τα νέα πλυντήρια ρούχων όσο και τα παλαιότερα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία μέσω αντίστοιχων αναβαθμίσεων.

Η Samsung πρωτοστατεί δημιουργώντας οικιακές συσκευές που μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στο σπίτι. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Samsung.com ή βρείτε τη Samsung στην IFA 2022.

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Πρόσφατα Άρθρα

Logitech G FITS : Τα νέα True Wireless Gaming Earbuds από τη Logitech G

Η Logitech G, μια μάρκα της Logitech και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία τεχνολογιών και εξοπλισμού gaming,…

10 μήνες Πριν

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S23 είναι σχεδιασμένη για premium εμπειρία σήμερα και στο μέλλον

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23, σηματοδοτώντας μια νέα…

10 μήνες Πριν

Είστε ερωτευμένοι; Μείνετε «συνδεδεμένοι…» με τα Huawei GT3 smartwatches, Elite και Gold edition!

Γιατί να μην γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ένα δώρο που διαρκεί; Η HUAWEI…

10 μήνες Πριν

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο διαθέσιμο από σήμερα 19 Δεκεμβρίου!

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG),…

12 μήνες Πριν

BeReal: Το νέο Social Media που σε θέλει όπως είσαι.

Το BeReal θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία αντί Instagram πλατφόρμα, όπου πρακτικά…

1 έτος Πριν

Elon Musk Twitter: Επιστρέφει το μπλε σύμβολο επιβεβαίωσης

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue θα επαναλειτουργήσει…

1 έτος Πριν