Hisense U7HQ : Αυτή είναι η επίσημη τηλεόραση του FIFA World Cup Qatar 2022

Σε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί ένα μοντέλο τηλεόρασης το οποίο χαρακτηρίζεται σαν την επίσημη τηλεόραση. Σίγουρα όλο αυτό είναι marketing, όμως πάμε να δούμε ποια είναι η επίσημη τηλεόραση του FIFA World Cup Qatar 2022, τι χαρακτηριστικά έχει και κατα πόσο αξίζει η αγορά της.

Η Hisense U7HQ είναι λοιπόν η επίσημη τηλεόραση για την μεγαλύτερη παγκόσμια ποδοσφαιρική διοργάνωση. Πρόκειται για μία τηλεόραση η οποία έρχεται φυσικά με ανάλυση 4K με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Η τεχνολογία Quantum Dot Colour μπορεί να προσφέρει μια παλέτα χρωμάτων με πάνω από 1 δις αποχρώσεων.

Η τεχνολογία φωτισμού του panel είναι Full Array με Local Dimming, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορεί να δώσει αρκετά καλά μαύρα χρώματα και πολύ καλή απόδοση στο HDR με Dolby Vision λόγω και της καλής τοπικής διαχείρισης του οπίσθιου φωτισμού.

Από την επίσημη τηλεόραση του Mundial δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία Dolby Vision IQ με την οποία ο επεξεργαστής της μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα την φωτεινότητα της οθόνης βάσει του φωτισμού που διαθέτει το δωμάτιο που παρακολουθεί ο θεατής.

Πέρα από αθλητικά γεγονότα μπορεί να σταθεί ικανή και στην αναπαραγωγή ταινιών; Φυσικά καθώς εκ΄τος από το Dolby Vision που αναφέραμε νωρίτερα, η Hisense U7HQ διαθέτει την τεχνολογία Filmmaker Mode η οποία ουσιαστικα αλλάζει αυτόματα τις ρυθμίσεις της εικόνας και δίνει το αποτέλεσμα όπως ακριβώς θέλει ο σκηνοθέτης της κάθε ταινίας. Θα είναι σαν να κάθεται ο σκηνοθέτης στον καναπέ μαζί σας και να ρυθμίζει την εικόνα ο ίδιος, όπως έχει οραματιστεί να προβάλλεται η ταινία του.

Καλά όλα αυτά, αλλά για gaming χρήση; Δεν θα απογοητευτούν ούτε οι gamers καθώς η Hisense U7HQ έρχεται με VRR και ALLM και φυσικά HDMI 2.1.

Φυσικά είναι smart TV και έρχεται με το λειτουργικό VIDAA 6.0 και κυκλοφορεί σε 55 και 65 ίντσες. Αξίζει όμως η αγορά της; Ξεκάθαρα ΝΑΙ! Πρόκειται για μία τηλεόραση με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και σε απίθανη τιμή : η 55άρα στα 699€ και η 65άρα στα 949€.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments