Snapdragon 8 Gen 2

Snapdragon 8 Gen 2: Αναπαραγωγή 8K HDR σε 60 καρέ

Το νέο κορυφαίο chip της εταιρίας, με ονομασία Snapdragon 8 Gen 2, αναμένεται στα τέλη του 2022.

Αναμένεται να είναι σε όλες τις κορυφαίες ναυαρχίδες του 2023, μεταξύ άλλων ASUS Republic of Gamers, HONOR, Motorola, OnePlus, OPPO, Redmi, Xiaomi. Ενώ η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή, αναμένεται στα τέλη του 2022.

O Chris Patrick, Vice President και General Manager της Qualcomm, δήλωσε: “Είμαστε παθιασμένοι με το να δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα, γι’ αυτό και σχεδιάσαμε τον νέο Snapdragon με επίκεντρο την εμπειρία του χρήστη. Ο Snapdragon 8 Gen 2, θα φέρει την επανάσταση στις ναυαρχίδες του 2023″

Ενώ συμπλήρωσε ότι: “Το νέο chip θα προσφέρει πρωτοποριακό AI, απαράμιλλη συνδεσιμότητα και απίστευτες επιδόσεις gameplay.
Επιτρέποντας στους καταναλωτές να βελτιώσουν κάθε εμπειρία στις νέες τους συσκευές.”

Snapdragon 8 Gen 2

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου Snapdragon 8 Gen 2

  • Snapdragon Smart: Νέο επεξεργαστή AI, Qualcomm® Hexagon™ Processor, οι χρήστες θα μπορούν έχουν ταχύτερη επεξεργασία φωνής άλλα και ζωντανή μετάφρασης κειμένου. Καλύτερη επίδοση στην κατανάλωση μπαταρίας κατα *60% και μεταξύ άλλων 4,35 φορές μεγαλύτερη ισχύ AI.
  • Snapdragon Sight: Είναι ένα συστήμα βελτιστοποίησης εικόνας από την Snapdragon, με την βοήθεια την τεχνιτής νοημοσύνης (ΑΙ).
    Αυτά που κρατάμε είναι ότι θα μπορεί να βελτιστοποιεί σε πραγματικό χρόνο, βίντεο αλλα και φωτογραφίες. Ενώ παράλληλα μπορεί να υποστηρίξει νέους αισθητήρες εικόνας όπως αυτός της Samsung, των 200mp. Μέσα στα Highlights είναι ο νέος ενσωμάτομένος codec για αναπαραγωγή βίντεο 8K στα 60 καρέ.
  • Snapdragon Elite Gaming: O νέος Snapdragon φέρνει το Ray Tracing και στις mobile συσκευές με φωτορεαλιστικά γραφικά. Επίσης υπόσχεται 25% καλύτερα γραφικά και 40% καλύτερη διαχείρηση ενέργειας.
  • Snapdragon Connect: Ο νέος επεξεργαστής έρχεται με υποστήριξη Wifi 7 και παράλληλη υποστήριξη 5G σήματος σε dual sim συσκευές.
  • Snapdragon Sound: Υποστήρηξη surround ήχου με 48kHz ασυμπίεστου ήχου.

Μένει μόνο να δούμε live τις επιδόσεις του για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments