Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έφτασε επιτέλους και στην Ελλάδα! Oι χρήστες μπορούν με ευκολία να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση σε πραγματικό χρόνο απλά με ένα κοίταγμα στον καρπό τους! Το HUAWEI WATCH D είναι ο ακούραστος σύντροφος για τη φροντίδα της υγείας! 

Το HUAWEI WATCH D όμως δεν είναι μόνο ένας αισθητήρας μέτρησης της αρτηριακής πίεσης ή μια συσκευή παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού. Πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό smartwatch το οποίο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ εξελιγμένου έξυπνου ρολογιού, όπως: επιστημονική παρακολούθηση ύπνου, μέτρηση επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, ανίχνευση θερμοκρασίας, ενώ είναι εξοπλισμένο και με περισσότερες από 70 λειτουργίες προπόνησης.

Με το HUAWEI WATCH D οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται τα αποτελέσματα της άσκησης τους από την εφαρμογή HUAWEI Health, με το Strava, την εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή παρακολούθησης άσκησης, αλλά και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενεργοποιείτε την κοινή χρήση δεδομένων, και έχετε πρόσβαση στα δεδομένα από το ρολόι στο Strava.

Όσον αφορά την ακρίβεια της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, χάρη στον αισθητήρα πίεσης υψηλής ανάλυσης, το κύκλωμα ελέγχου πίεσης ανάδρασης και τον αεραγωγό χαμηλής ροής του HUAWEI WATCH D, οι μετρήσεις έχουν τα μικρότερα περιθώρια σφάλματος, επιτρέποντας μέτρηση της πίεσης οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Το HUAWEI WATCH D είναι εξοπλισμένο και με αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) υψηλής ακρίβειας, με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υποστηρίζει την καταγραφή δεδομένων της λειτουργίας της καρδιάς και δημιουργία αναφορών, ενώ υπενθυμίζει στους χρήστες να κάνουν μέτρηση μόλις εντοπιστεί μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός.

Το HUAWEI WATCH D έχει εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, έως και 7 ημέρες, εξασφαλίζοντας συνεχόμενη χρήση χωρίς συχνή φόρτιση.

Διατροφή – Καθημερινές συνήθειες και Χρήση Smartwatches: Έρευνα* της Pollster Research Institute με πρωτοβουλία της Huawei 

Πρόσφατη έρευνα της Pollster Research Institute, με πρωτοβουλία της Huawei,   δείχνει ότι το 63% των ερωτηθέντων γνωρίζουν πως να προστατεύσουν την καρδιά τους και συγκεκριμένα την αρτηριακή πίεση. Το μεγαλύτερο ποσοστό δηλώνει πως η σωστή διατροφή και η ξεκούραση προστατεύουν την καρδιά και ρυθμίζουν την πίεση καθώς επίσης και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Αναφερόμενοι, συγκεκριμένα, σε διατροφικές συνήθειες που επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση, το 56% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει θετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς. Πράγματι για το κόκκινο κρασί επικρατεί ένας μύθος, καθώς είναι πηγή αντιοξειδωτικών που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Κώτση, Καθηγητή Παθολογίας-Υπέρτασης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντή Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης: «Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Η σύσταση είναι να καταναλώνουμε όχι πάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα. Προσοχή όμως σε όσους έχουν προβλήματα με το συκώτι τους!». Ενώ στην ίδια κατεύθυνση είναι η Δρ. Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνήτρια, που σχολιάζει την έρευνα, αναφέροντας πως: «Η κατανάλωση κρασιού έχει οφέλη ως προς τον καρδιαγγειακό κίνδυνο – ωστόσο η σύσταση για την κατανάλωσή του πρέπει να εξατομικεύεται αναλόγως με τη συνολική κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου».

Παράλληλα, το 50% των γυναικών και το 42% των ανδρών στην Ελλάδα θεωρούν τη μαύρη σοκολάτα ως ευεργετική για την υγεία της καρδιάς. Στην πραγματικότητα, η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της φλεγμονής και των επιπέδων χοληστερόλης. Σύμφωνα με την Δρ. Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού: «Η περιεκτικότητα σε κακάο καθορίζει την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών της σοκολάτας. Επομένως, είναι σημαντικό να προτιμούμε τη μαύρη σοκολάτα έναντι της λευκής ή της σοκολάτας γάλακτος, που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά ζάχαρης».

Ενώ, το 67% των Ελλήνων προτιμούν τα θαλασσινά ψάρια ως υγιεινή διατροφή για την καρδιά, σε σύγκριση με μόνο το 19% που πιστεύει ότι το κόκκινο κρέας είναι μια καλή επιλογή. Είναι γεγονός πως τα ψάρια περιέχουν ακόρεστα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, προστατεύουν από την ισχαιμία του μυοκαρδίου. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Κώτση, η μεσογειακή διατροφή, που στηρίζεται στην κατανάλωση ψαριού, οσπρίων, φρούτων και λαχανικών, συμβάλλει στην καρδιαγγειακή πρόληψη. Επίσης, η Δρ. Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού, αναφέρεται στη μεσογειακή διατροφή ως τρόπο ζωής, καθώς η κατανάλωση ψαριού συστήνεται 2 φορές την εβδομάδα με προτίμηση στα λιπαρά ψάρια με ω-3, όπως οι σαρδέλες. Από την άλλη, το κόκκινο κρέας καλό είναι να καταναλώνεται μία φορά την εβδομάδα ή ακόμη καλύτερα μία φορά ανά δεκαπενθήμερο, ιδιαίτερα σε άτομα με προδιαθεσικούς παράγοντες. Συστήνει την κατανάλωση λευκού κρέατος, όπως το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα.

Συμβουλές για προστασία της υγείας μας εν όψει εορτών

«Η κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση και την καθημερινή ελάχιστη κατανάλωση αλατιού μπορεί να φέρει σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητα όλων», συμπλήρωσε ο κ. Βασίλειος Κώτσης. Ένας σύμμαχος καθημερινής παρακολούθησης της άσκησή σας, όπως το HUAWEI Watch D, μπορεί να φανεί χρήσιμο εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια. Πιο αναλυτικά: 

  • Καθημερινή άσκηση ή περπάτημα

Με το HUAWEI Watch D ή και το HUAWEI Watch GT 3 Pro, μπορείτε εύκολα να μετράτε τα βήματά σας και να παρακολουθείτε την απόδοσή σας στην άσκηση. Οι ενήλικες πρέπει να ασκούνται για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. «Η σύσταση αυτή αφορά όλους τους ενήλικες για την εύρυθμη λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Ωστόσο, βάσει μελετών ο στόχος για μία καλύτερη κατάσταση υγείας είναι στα 10.000 βήματα ημερησίως. Η παρακολούθηση της καθημερινής δραστηριότητας μπορεί να ενισχύσει την κινητοποίηση ως προς την επίτευξη του στόχου και κατ’ επέκταση την καλύτερη υγεία!», δήλωσε η Δρ. Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού.

  • Ποιοτικός ύπνος

Με το HUAWEI Watch D ή το HUAWEI Watch GT 3 Pro, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις βασικές καταστάσεις ύπνου, όπως βαθύ ύπνο, ελαφρύ ύπνο, ύπνο με γρήγορη κίνηση των ματιών (REM), μεσημεριανό ύπνο και ώρες αφύπνισης, με βαθμολογίες ποιότητας ύπνου και εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς να έχετε την καλύτερη δυνατή νυχτερινή ανάπαυση. «Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, καθώς, πέρα από την καλύτερη ξεκούραση του σώματος, βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του κιρκάδιου κύκλου των ορμονών. Η παρακολούθηση των συνηθειών ύπνου είναι εξαιρετικά σημαντική για την ερμηνεία πιθανών ορμονικών ή μεταβολικών διαταραχών και τη λήψη μέτρων προς τη διόρθωσής τους», προσέθεσε η Δρ. Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού

  • Έλεγχος βάρους

Η εφαρμογή HUAWEI Health σάς επιτρέπει να καταγράφετε τις αλλαγές βάρους σας, ώστε να μπορείτε να τρώτε σωστά και να δημιουργήσετε ένα πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα διατροφής. «Η αυτό-παρακολούθηση δεικτών υγείας είναι ο βασικός πυλώνας για τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και ιδιαίτερα στην περίπτωση της διαχείρισης του βάρους. Η τακτική καταγραφή του δημιουργεί μία ιστορική βάση η οποία βοηθά στην ερμηνεία των αυξομειώσεών του και την καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους», όπως ανέφερε η ειδικός.

  • Τακτικός έλεγχος της καρδιάς

Με το HUAWEI Watch D μπορείτε να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση και τα δεδομένα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) σε πραγματικό χρόνο στον καρπό σας για να είστε ενήμεροι για τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης. Με το HUAWEI Watch GT 3 Pro, μπορείτε, επίσης, να ελέγχετε δεδομένα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) σε πραγματικό χρόνο στον καρπό σας για να είστε ενήμερος για την υγεία της καρδιάς σας. Αυτή η νέα καινοτόμα λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να αποκτήσει μία εικόνα της καρδιαγγειακής του λειτουργίας και την παρατήρηση τυχόν ανωμαλιών που μπορεί να προκύπτουν. Έτσι, το άτομο μπορεί να κινητοποιηθεί να διερευνήσει την κατάσταση περαιτέρω με τον θεράποντα ιατρό του, εφόσον παραστεί η ανάγκη, όπως παραδέχτηκε η Δρ. Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού. 

Από το 2000, η τεχνολογία των smartwatches εξελίσσεται και τώρα, με το  WATCH D, η Huawei φέρνει μια ακόμα μεγάλη καινοτομία, εξελίσσοντας την τεχνολογία των smartwatch σε ένα νέο επίπεδο. Ανεβάζει τον πήχη, καθώς δημιούργησε ένα πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο, που όπως και τα υπόλοιπα smartwatches της εταιρείας, συνδέεται τόσο με συσκευές Android, όσο και iOS.