Το Nintendo World Championships 1990 βγαίνει σε δημοπρασία

Το Nintendo World Championships 1990 βγαίνει σε δημοπρασία

Στις 22.07, η Goldin θα δημοπρατήσει μία από τις σπανιότερες κασέτες του Nintendo Entertainment System (NES). Η Nintendo δημιούργησε μόνο 26 από αυτές τις χρυσές κασέτες ως βραβεία για τους αναγνώστες του περιοδικού Nintendo Power το 1990. Είναι τόσο σπάνιες που μία από αυτές πουλήθηκε στο eBay για $100,088 πριν από μια δεκαετία.

Εκατοντάδες κασέτες δημιουργήθηκαν για το Nintendo World Championships 1990, ένα γεγονός που περιόδευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας τους καλύτερους παίκτες της χώρας. Οι παίκτες διαγωνίζονταν για υψηλές βαθμολογίες σε χρονομετρημένες εκδόσεις των Super Mario Bros., Tetris και Rad Racer, που ήταν όλα ενσωματωμένα σε ειδικές κασέτες με φυσικούς διακόπτες για την τροποποίηση των χρονικών ορίων των παιχνιδιών.

Οι περισσότερες από αυτές τις κασέτες είχαν γκρι περίβλημα NES, αλλά 26 από αυτές αναβαθμίστηκαν με χρυσό περίβλημα και δόθηκαν ως βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού “Player’s Poll Contest” του περιοδικού Nintendo Power την ίδια χρονιά.

Αυτά τα παιχνίδια δεν πωλήθηκαν ποτέ σε συσκευασία, γεγονός που εξηγεί εν μέρει γιατί αυτή η συγκεκριμένη κασέτα, η οποία φαίνεται φθαρμένη και λείπει η ετικέτα της, έλαβε βαθμολογία μόλις 4.0 από την CGC Grading (μια βαθμολογία 10 θα υποδείκνυε άριστη κατάσταση).

Παρά την κακή κατάσταση της κασέτας, η δημοπρασία της χρυσής κασέτας Nintendo World Championships 1990 θα ξεκινήσει από $10,000. Σύμφωνα με τη σελίδα FAQ του οίκου δημοπρασιών, σε αυτό το επίπεδο, οι πιθανοί αγοραστές θα προελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να πληρώσουν. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του άγνωστου πωλητή της κασέτας.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στο News.

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Gaming News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x