Το PS5 έφτασε 61.7 εκατ. πωλήσεις

Το PS5 έφτασε 61.7 εκατ. πωλήσεις

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Sony αποκάλυψαν μείωση στις πωλήσεις από 3,3 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024 σε 2,4 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025, δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2024.

Η μείωση ήταν κάπως αναμενόμενη, καθώς η Sony είχε μειώσει τον συνολικό στόχο στις πωλήσεις PS5 για το τρέχον οικονομικό έτος στα 18 εκατομμύρια τεμάχια από τα 21 εκατομμύρια που είχε στοχεύσει πέρυσι.

Παρά την πτώση του hardware, η Sony αποκάλυψε ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες, ένας βασικός δείκτης απόδοσης για την αξιολόγηση του πόσο δεσμευμένο είναι το κοινό της (και κατά συνέπεια πόσο πιθανό είναι να ξοδέψει περισσότερα χρήματα σε συνδρομές, λογισμικό κ.λπ.), αυξήθηκαν σε σύγκριση με πέρυσι.

PS5 πωλήσεις

Η Sony κατέγραψε 116 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε αυτή την περίοδο, με μείωση από το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους (118 εκατομμύρια), αλλά αύξηση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, όταν ήταν στα 108 εκατομμύρια.

Ο πιο πιθανός λόγος για τη μείωση των πωλήσεων hardware είναι ότι δεν θα κυκλοφορήσουν νέα παιχνίδια από τις μεγάλες της σειρές αυτό το οικονομικό έτος. Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τη SONY, δεν θα κυκλοφορήσουν νέα παιχνίδια όπως Spider-Man, God of War, The Last of Us, Ratchet and Clank, Horizon, Ghost of Tsushima ή άλλα.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Gaming News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x