PS5 Pro: Pro των πυλών με τιμή που Proκαλεί σοκ!

PS5 Pro: Pro των πυλών με τιμή που Proκαλεί σοκ!

Ο Mark Cerny, ο κύριος αρχιτέκτονας της κονσόλας PS5, αναφέρει ότι το PS5 Pro βελτιώνει την αρχική κονσόλα σε τρεις βασικούς τομείς: μεγαλύτερη GPU, Advanced Ray Tracing και AI-driven Upscaling τεχνολογία.

Το PS5 Pro θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου, με τιμή 799.99€, και μοιάζει παρόμοιο με τη slim έκδοση του PS5 – όπως ακριβώς προέβλεπαν οι πρόσφατες διαρροές. Διαθέτει τρεις λωρίδες στο πλάι και δεν συνοδεύεται από μονάδα δίσκου Blu-ray 4K. Μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά μια μονάδα δίσκου Blu-ray 4K και προαιρετικά καλύμματα για την κονσόλα.

“Είναι η πιο ισχυρή κονσόλα που έχουμε κατασκευάσει ποτέ”, δηλώνει ο Cerny. Οι αναβαθμίσεις hardware στο εσωτερικό θα οδηγήσουν σε 45% ταχύτερη απόδοση, σύμφωνα με τον Cerny, και θα βελτιώσουν την λεπτομέρεια ορισμένων παιχνιδιών και τα καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ένας από τους κύριους λόγους για να επιλέξει ένας gamer το PS5 Pro, είναι η δυνατότητα να μην χρειάζεται να επιλέγει μεταξύ fidelity η performance mode.

PS5 Pro - displayer.gr

Η Sony έχει αναβαθμίσει τη GPU στο εσωτερικό του PS5 Pro με 67% περισσότερα compute units από την τρέχουσα κονσόλα PS5 και διαθέτει 28% ταχύτερη μνήμη. Όλα αυτά συντελούν σε 45% ταχύτερη απόδοση των παιχνιδιών και τη δυνατότητα να βελτιωθούν τα καρέ ανά δευτερόλεπτο στους τίτλους χωρίς να χάσουν ποιότητα γραφικών. Το PS5 Pro θα υποστηρίζει επίσης Wi-Fi 7 συνδεσιμότητα, VRR και ανάλυση 8K και 2TB SSD.

Το PS5 Prο περιλαμβάνει επίσης τη νέα λειτουργία PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) της Sony, η οποία είναι ουσιαστικά μια τεχνική αναβάθμισης παρόμοια με το DLSS της Nvidia ή το FSR της AMD για τη βελτίωση των καρέ ανά δευτερόλεπτο και της ποιότητας εικόνας για τα παιχνίδια PlayStation.

Η Sony περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή “Game Boost” για το PS5 Prο, η οποία θα εφαρμοστεί σε περισσότερα από 8.500 συμβατά παιχνίδια PS4 για το PS5 Pro. “Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει την απόδοση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών PS4 και PS5”, λέει ο Hideaki Nishino, CEO της ομάδας επιχειρήσεων πλατφόρμας της Sony Interactive Entertainment.

PS5 Pro - displayer.gr

Τα παιχνίδια θα χρειαστεί να ενημερωθούν για να εκμεταλλευτούν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του PS5 Pro και η Sony αναφέρει ότι οι προγραμματιστές ετοιμάζουν δωρεάν ενημερώσεις λογισμικού για υπάρχοντες τίτλους που θα επισημαίνονται ως παιχνίδια PS5 Pro Enhanced.

Το PS5 Pro είναι επίσης συμβατό με το PlayStation VR2, το φορητό PlayStation Portal και τα υπάρχοντα dualsense PS5. Η βάση στήριξης σε κάθετη θέση, δεν περιλαμβάνεται και πωλείται ξεχωριστά.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PS5 Pro;

Οι προπαραγγελίες για το PS5 Pro θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου, πριν από την κυκλοφορία του στα καταστήματα στις 7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Gaming News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] PS5 Pro: Pro των πυλών με τιμή που Proκαλεί σοκ! ps5update […]

[…] τα 700 δολάρια και αν λάβουμε υπ όψη και την τιμή του PS5 Pro, τα 700$ μπορεί να ακούγονται και […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x