10 λόγοι για να περιμένετε το επόμενο iPhone 17

10 λόγοι για να περιμένετε το επόμενο iPhone 17

Το πλάνο ανάπτυξης της Apple για τα iPhone έχει αρκετά μεγάλο ορίζοντα και η εταιρεία συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές σε πολλά διαδοχικά μοντέλα iPhone ταυτόχρονα, γι’ αυτό μερικές φορές λαμβάνουμε διαρροές χαρακτηριστικών πολύ πριν από την κυκλοφορία. Το ίδιο ισχύει και για τα επόμενα iPhone 17, ήδη έχουμε μερικές πληροφορίες για το τι να περιμένουμε από τη σειρά smartphone της Apple για το 2025.

Εάν σκοπεύετε να μην αγοράσετε το φετινό iPhone 16 ή εάν είστε απλώς περίεργοι για το τι θα έρθει το iPhone 17, ακολουθούν 10 φημολογούμενες λειτουργίες που περιμένουμε να φτάσουν στο επόμενο iPhone , το οποίο θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο του 2025.

1. Αναγνωριστικό προσώπου κάτω από την οθόνη

iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max

Το iPhone 17 Pro αναμένεται να είναι το πρώτο iPhone που θα διαθέτει τεχνολογία Face ID κάτω από το πάνελ. Η μόνη εξωτερική ένδειξη της τεχνολογίας Face ID θα είναι μια κυκλική εγκοπή για την μπροστινή κάμερα. Πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο iPhone το οποίο θα έχει κυκλική εγκοπή για την μπροστινή κάμερα. Στα επόμενα μοντέλα, η Apple αναμένεται να έχει τις κάμερες κάτω από την οθόνη στα μοντέλα iPhone “Pro” του 2027.

2. Νέα μεγέθη οθόνης

iPhone 17 και iPhone 17 Plus

Για το 2025, η Apple αναμένεται να φέρει το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης 6.27 ιντσών στο απλό μοντέλο iPhone, ενώ το αντίστοιχο iPhone 17 Plus θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ελαφρός πιο μεγάλη οθόνη

3. ProMotion 120 Hz και Always on display

iPhone 17 και iPhone 17 Plus

Η Apple σκοπεύει να επεκτείνει το ProMotion στα τυπικά μοντέλα της το 2025, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν τον ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz για ομαλότερη κύλιση και αναπαραγωγή βίντεο. Επίσης, το ProMotion, στα iPhone 17 και iPhone 17 Plus θα μειωθεί σε έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό ρυθμό ανανέωσης τόσο χαμηλό όσο 1Hz, έχοντας και λειτουργία Always on Display και να εμφανίζει το ρολόι, τα γραφικά στοιχεία, τις ειδοποιήσεις και την ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

4. Wi-Fi 7 Chip σχεδιασμένο από την Apple

iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max

Τα premium μοντέλα της Apple για το 2025 αναμένεται να εξοπλιστούν για πρώτη φορά με τσιπ Wi-Fi 7 σχεδιασμένο από την Apple. Η υποστήριξη Wi-Fi 7 θα επιτρέπει στα μοντέλα “Pro” να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα με 2.4GHz, 5GHz και 6GHz, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες Wi-Fi, χαμηλότερη καθυστέρηση και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα. Το νέο Chip Wi-Fi θα επιτρέψει επίσης στην Apple να μειώσει περαιτέρω την εξάρτησή της από εξωτερικούς προμηθευτές όπως η Broadcom, η οποία προμηθεύει επί του παρόντος την Apple.

5. Τηλεφακός 48MP

iPhone 17 Pro Max

Ένας αναβαθμισμένος τηλεφακός 48 megapixel στη μεγαλύτερη premium συσκευή της Apple αναμένεται να βελτιώσει την χρήση με το Vision Pro της Apple. (Τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 15 Pro διαθέτουν κύριους φακούς 48 megapixel, ultra wide 12 megapixel και τηλεφακό 12 megapixel.) Αυτό θα έκανε το “Pro Max” του 2025 το πρώτο iPhone που θα διαθέτει σύστημα καμερών από φακούς 48 megapixel για όλους τους φακούς, καθιστώντας το ικανό να καταγράφει ακόμη περισσότερες φωτογραφικές λεπτομέρειες.

6. Κάμερα selfie 24MP

Όλα τα μοντέλα iPhone 17

Η σειρά iPhone 17 θα διαθέτει μπροστινή κάμερα 24 megapixel με φακό έξι στοιχείων, σύμφωνα με φήμη. Τα iPhone 14 και 15 διαθέτουν μπροστινή κάμερα 12 megapixel με πέντε στοιχεία φακού και η φετινή σειρά iPhone 16 θα έχει το ίδιο σύστημα. Η αναβαθμισμένη ανάλυση στα 24 megapixel στο iPhone 17 θα επιτρέψει στις φωτογραφίες να διατηρήσουν την ποιότητά τους ακόμα και όταν γίνονται περικοπή ή μεγεθύνονται, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός pixel θα καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες. Η αναβάθμιση σε φακό έξι στοιχείων θα πρέπει επίσης να βελτιώσει ελαφρώς την ποιότητα της εικόνας.

7. Αντιχαρακτική και με απορρόφηση αντανακλάσεων οθόνη

Όλα τα μοντέλα iPhone 17

Το iPhone 17 θα διαθέτει μια οθόνη με απορρόφηση αντανακλάσεων που θα είναι πιο ανθεκτική στις γρατσουνιές από το Ceramic Shield της Apple που υπάρχει στα μοντέλα iPhone 15. Το εξωτερικό γυαλί στο iPhone 17 λέγεται ότι θα έχει ένα «εξαιρετικά σκληρό αντιχαρακτικό στρώμα» που είναι «πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές». Δεν είναι σαφές εάν η Apple σχεδιάζει να υιοθετήσει το Gorilla Glass Armor που χρησιμοποιεί η Samsung στο Galaxy S24 Ultra της.

8. Περισσότερη μνήμη RAM

iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max

Ένα από τα μοντέλα του iPhone 17 της Apple θα διαθέτει 12 GB. Ο Jeff Pu της επενδυτικής εταιρείας Haitong ισχυρίστηκε ότι και τα δύο μοντέλα Pro θα έρθουν με αναβαθμισμένη μνήμη RAM, ενώ ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι μόνο το iPhone 17 Pro Max θα διαθέτει 12GB. Αντίθετα, μια άλλη αξιόπιστη πηγή ισχυρίστηκε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 17 θα έχουν 12 GB μνήμης RAM.

9. Μικρότερο δυναμικό νησί

iPhone 17 Pro Max

Το iPhone της Apple για το 2025 θα διαθέτει ένα σημαντικά στενότερο Dynamic Island, χάρη στην αναβάθμιση σε ένα νέο και μικρότερο”metalens” για το σύστημα Face ID, ισχυρίζεται ο Jeff Pu της Haitong. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που η Apple αλλάζει το Dynamic Island από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 14 Pro, το 2022.

10. iPhone 17 “Air”

iPhone 17 Plus

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο iPhone 17 με «σημαντικά λεπτότερο» σχεδιασμό, αναφέρει το The Information. Η συσκευή, η οποία θα μπορούσε να ονομαστεί “iPhone 17 Air”, φέρεται να διαθέτει έναν “σημαντικό επανασχεδιασμό” που θα μπορούσε να διαθέτει μία μόνο πίσω κάμερα που βρίσκεται στο επάνω μέρος της συσκευής, μαζί με ένα στενότερο Dynamic Island, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo. Η συσκευή φημολογείται ότι θα έχει μέγεθος οθόνης 6.5 ιντσών και μπορεί να αντικαταστήσει το μοντέλο iPhone 17 Plus. Άλλα πιθανά χαρακτηριστικά είναι το πλαίσιο αλουμινίου, τσιπ A19 της Apple, ένα μόντεμ 5G σχεδιασμένο από την Apple και μια βελτιωμένη μπροστινή κάμερα.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και έχω σπουδάσει κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας. Είμαι παθιασμένος με την τεχνολογία και πάντα αναζητώ τα πιο πρόσφατα gadgets. Επιπλέον, είμαι εκπαιδευτής προσωπικού σε τεχνολογικά προϊόντα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων. Αν μοιράζεσαι την ίδια αγάπη για την τεχνολογία, γίνε κι εσύ μέρος αυτής της συναρπαστικής κοινότητας!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x