«Γυναίκα από…»: Μια Ριζοσπαστική Ματιά

«Γυναίκα από…»: Μια Ριζοσπαστική Ματιά

Με φόντο το τοπίο της πολωνικής μεταμόρφωσης από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό, η ταινία εκτείνεται σε 45 χρόνια από τη ζωή της Ανιέλα και το ταξίδι της να βρει την προσωπική ελευθερία ως τρανς γυναίκα. 

Μια ριζοσπαστική σπουδή trans χαρακτήρα με δάνεια από το σινεμά του Αντρέι Βάιντα και ένα τίτλο σαφή αναφορά στο έργο του μεγάλου πολωνού σκηνοθέτη και τις ταινίες του “Ο Άνθρωπος από Σίδερο” και “Ο Άνθρωπος από Μάρμαρο”. Ένα έργο που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι τρανς, να δώσει κουράγιο σε νέους ανθρώπους που φοβούνται να εκφραστούν δημόσια και να ενθαρρύνει την αλλαγή σε μία χώρα που δεν έχει καμία σχετική νομοθεσία. 

Το “Γυναίκα Από…” είναι ένα σημαντικό φιλμ, όχι μόνο για την ιστορία που αφηγείται, αλλά και για τη συμβολή του στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την ταυτότητα και την αποδοχή στην Πολωνία και πέρα από αυτήν.

Δείτε την ταινία στο Cinobo.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Movies/Series

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x