Το Netflix ξεκινά τη δοκιμή μιας νέας μηχανής αναζήτησης που υποστηρίζεται από την τεχνολογία της OpenAI, σύμφωνα με το Bloomberg. Η καινοτόμος αυτή λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν ταινίες και σειρές με πιο συγκεκριμένους όρους, όπως τη διάθεσή τους, πέρα από τις παραδοσιακές κατηγορίες όπως είδη ή ονόματα ηθοποιών.
Η λειτουργία είναι προαιρετική και ήδη διαθέσιμη για ορισμένους χρήστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία μέσω iOS συσκευών. Η εκπρόσωπος του Netflix, MoMo Zhou, επιβεβαίωσε στο The Verge την ακρίβεια του ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι η δοκιμή θα επεκταθεί στις ΗΠΑ «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες». Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της λειτουργίας πέρα από το iOS. «Είμαστε στα πρώτα στάδια και βρισκόμαστε σε φάση μάθησης και ακρόασης για αυτό το beta», δήλωσε η Zhou.
Το Netflix έχει μακρά ιστορία χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα στα συστήματα προτάσεων της, όπως ανέφερε ο συν-CEO Greg Peters σε συνέντευξή του στο podcast Decoder πέρυσι. «Χρησιμοποιούμε τη μηχανική μάθηση για πάνω από 20 χρόνια. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογική καινοτομία για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών και να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς», είχε πει.
Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:
Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News