Σημειώσεις ενός Καλοκαιριού: Η Μελαγχολία της Νεότητας

Σημειώσεις ενός Καλοκαιριού: Η Μελαγχολία της Νεότητας

Σημειώσεις ενός Καλοκαιριού: Η καλοκαιρινή ανεμελιά και η γλυκιά μελαγχολία της νεότητας αποτυπώνονται ειδυλλιακά σ’ αυτό το πανέμορφο και λυρικό αισθηματικό δράμα από την Ισπανία, το οποίο κέρδισε δίκαια τον Αργυρό Αλέξανδρο Σκηνοθεσίας του τμήματος Meet The Neighbors στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Ντιέγκο Γιορέντε, γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης, φτιάχνει μία ταινία που εστιάζει στις προκλήσεις της ενήλικης ζωής και στην αναμέτρηση με ένα νεανικό πάθος που πρέπει να σβήσει. 

Η Μάρτα (ερμηνευμένη από την Κατία Μπορλάδο) ζει στη Μαδρίτη, όπου μόλις έχει μετακομίσει με τον νέο της σύντροφο, τον Λέο (Αντόνιο Αράκε). Ετοιμάζεται να περάσει τις διακοπές της στην πατρίδα της, την Αστούριας, όπου και συναντά τον πρώτο της έρωτα, τον Πάμπλο (Άλβαρο Κιντάνα). 

Η ταινία, διανθισμένη με μικρές βινιέτες που απεικονίζουν σκηνές της καθημερινής ζωής, ακολουθεί μια κυκλική διαδρομή: ξεκινώντας από τη Μαδρίτη, περνά στις καλοκαιρινές διακοπές στην Αστούριας, και επιστρέφει στην πρωτεύουσα χαρτογραφώντας έτσι και μία εσωτερική διαδρομή. 

Ο Ντιέγκο Γιορέντε δημιουργεί εικόνες σπάνιας ποίησης για την αναστολή και τη σύνδεση μεταξύ δύο σωμάτων, δύο φάσεων, δύο κύκλων ζωής σε ένα φιλμ που ταιριάζει τέλεια στην καλοκαιρινή ραστώνη. 

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Ταινίες/Σειρές

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x