• About Us
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
displayer
  • Tech & Science
  • Gaming
  • Movies/Series
  • Guides
  • Reviews
  • Wiki
  • Tech & Science
  • Gaming
  • Movies/Series
  • Guides
  • Reviews
  • Wiki
No Result
View All Result
displayer

News • Movies/Series • Θόδωρος Αγγελόπουλος | Όλη η φιλμογραφία του μεγαλύτερου Έλληνα σκηνοθέτη αποκλειστικά στο cinobo.com

Θόδωρος Αγγελόπουλος | Όλη η φιλμογραφία του μεγαλύτερου Έλληνα σκηνοθέτη αποκλειστικά στο cinobo.com

Κωνσταντίνος Ράντελερ by Κωνσταντίνος Ράντελερ
26/01/2026
in Movies/Series
Reading Time: 2 mins read
0
Θόδωρος Αγγελόπουλος |  Όλη η φιλμογραφία του μεγαλύτερου Έλληνα σκηνοθέτη αποκλειστικά στο cinobo.com
Share on FacebookShare on Twitter

Το Cinobo, η ελληνική streaming πλατφόρμα που στηρίζει σταθερά το ελληνικό σινεμά, ανακοινώνει περήφανα πως γίνεται η πρώτη πλατφόρμα παγκοσμίως που θα φιλοξενήσει ολόκληρη τη φιλμογραφία του μεγαλύτερου Έλληνα σκηνοθέτη.

Όλες οι ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου έρχονται για πρώτη φορά αποκλειστικά στο cinobo.com από τις 23 Ιανουαρίου 2026!

13 ταινίες μεγάλου μήκους και 2 μικρού μήκους συνθέτουν το βλέμμα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην ιστορία, τη μνήμη, την ποίηση, τα σύνορα, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Για πρώτη φορά, θα μπορεί κάποιος να βρει σε μία συλλογή όλο το έργο του, κάτι που ήταν και η μεγαλύτερη ως σήμερα απαίτηση των συνδρομητών του Cinobo από το ξεκίνημά του. Παράλληλα όμως, είναι και ένα ταξίδι σε ένα μεγάλο κεφάλαιο του παγκόσμιου σινεμά, ανεξερεύνητο ακόμη από ένα νεότερο κοινό, ένα σινεμά που οφείλαμε να καταστήσουμε προσβάσιμο σε όλους. 

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος απάντησε στην ερώτηση για το αν κάνει ταινίες για να αρέσουν στον ίδιο ή στο κοινό με τις παρακάτω λέξεις: «Καταρχάς πρέπει ν’ αρέσουν σε εμένα. Έπειτα πρέπει να αρέσουν στους φίλους μου, οι οποίοι μπορεί να είναι ένας, δύο, τρεις, 100 ή 200 χιλιάδες. Αυτό το είδος φίλων που εγώ ονομάζω συνένοχους». Ο ίδιος χρησιμοποιούσε συχνά τη λέξη «συνένοχοι» για να περιγράψει το κοινό του, που εκτείνονταν σε όλο τον πλανήτη, κάτι μοναδικό για Έλληνα σκηνοθέτη στα χρόνια της δράσης του. Ο πρόωρος θάνατός του ήρθε το 2012, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ανολοκλήρωτης ταινίας του, Η Άλλη Θάλασσα, όμως οι ταινίες του στέκονται άφθαρτες και με νέες αποκατεστημένες κόπιες αναζητούν καινούριους «συνένοχους», καθώς η δίψα του κοινού για το σινεμά του Αγγελόπουλου δεν σταμάτησε και οι προβολές και τα αφιερώματα συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο. 

Από τις 23 Ιανουαρίου 2026,ανεβαίνουν στο Cinobo οι ταινίες:

– Η Εκπομπή (1968)

– Αναπαράσταση (1970)

– Μέρες του ’36 (1972)

– Ο Θίασος (1975)

– Οι Κυνηγοί (1977)

– Ο Μεγαλέξαντρος (1980)

– Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη (1983)

– Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)

– Ο Μελισσοκόμος (1986)

– Τοπίο στην Ομίχλη (1988)

– Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού (1991)

– Το Βλέμμα του Οδυσσέα (1995)

– Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα (1998)

– Το Λιβάδι που Δακρύζει (2004)

– Η Σκόνη του Χρόνου (2008)

Λίγα Λόγια για τον Σκηνοθέτη

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Ξεκίνησε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musée de l’Homme. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1964, και μέχρι το 1967, εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή». Το 1968 παρουσίασε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία, Η Εκπομπή, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 1970, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Αναπαράσταση, κέρδισε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό, και σηματοδότησε την αυγή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Έκτοτε, οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, τα οποία τον καθιέρωσαν παγκοσμίως ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου παγκόσμιου κινηματογράφου. Αποκορύφωμα των βραβεύσεων, ο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1998, για την ταινία Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα. Στις 24 Ιανουαρίου 2012, κατά την διάρκεια διαλείμματος στο γύρισμα της ταινίας του Η Άλλη Θάλασσα στη Δραπετσώνα, τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενη μοτοσικλέτα ενώ διέσχιζε πεζός τον δρόμο. Το ίδιο βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Φαλήρου, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

  • YouTube
  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • X
  • Νήματα
  • Τροφοδοσία RSS

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Movies/Series

Tags: cinoboΘόδωρος Αγγελόπουλος
Previous Post

OPPO Reno15 Series: Ο απόλυτος all-in-one δημιουργικός συνεργάτης

Next Post

Apple M6: Μήπως έρχεται νωρίτερα απ’ όσο περιμέναμε;

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Related Posts

Έρχονται τον Απρίλιο στο Cinobo
Movies/Series

Έρχονται τον Απρίλιο στο Cinobo

01/04/2026
Όλα όσα θα δούμε τον Απρίλιο στο Disney+
Movies/Series

Όλα όσα θα δούμε τον Απρίλιο στο Disney+

01/04/2026
party down cinobo
Movies/Series

Party Down: Όλα τα επεισόδια και των τριών σεζόν διαθέσιμα cinobo.com

26/03/2026
Apple TV+: 15 υποψηφιότητες στα BAFTA TV Awards 2026 με πρωταγωνιστή το Slow Horses
Movies/Series

Apple TV+: 15 υποψηφιότητες στα BAFTA TV Awards 2026 με πρωταγωνιστή το Slow Horses

25/03/2026
Όργουελ: 2+2=5 | Από 26/3 στους κινηματογράφους από το Cinobo
Movies/Series

Όργουελ: 2+2=5 | Από 26/3 στους κινηματογράφους από το Cinobo

19/03/2026
Δείτε καθηλωτικές σειρές στο Cinobo
Movies/Series

Δείτε καθηλωτικές σειρές στο Cinobo

07/02/2026
Next Post
apple m6

Apple M6: Μήπως έρχεται νωρίτερα απ’ όσο περιμέναμε;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Recent

Η OPPO ανακοινώνει την παγκόσμια παρουσίαση του Find X9 Ultra στις 21 Απριλίου με μοναδικό οπτικό zoom 10x

Η OPPO ανακοινώνει την παγκόσμια παρουσίαση του Find X9 Ultra στις 21 Απριλίου με μοναδικό οπτικό zoom 10x

02/04/2026
Η TCL λανσάρει στην Ευρώπη την τηλεόραση C7L SQD-Mini LED

Η TCL λανσάρει στην Ευρώπη την τηλεόραση C7L SQD-Mini LED

01/04/2026
Έρχονται τον Απρίλιο στο Cinobo

Έρχονται τον Απρίλιο στο Cinobo

01/04/2026
Όλα όσα θα δούμε τον Απρίλιο στο Disney+

Όλα όσα θα δούμε τον Απρίλιο στο Disney+

01/04/2026
TCL SQD mini-LED

Η TCL παρουσιάζει τις τηλεοράσεις SQD-Mini LED στην Ευρώπη

29/03/2026
displayer

displayer © 2020-2024 - All Right Reserved. Proudly made in Greece

Navigate Site

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • About Us
  • Επικοινωνία

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Tech & Science
  • Gaming
  • Movies/Series
  • Guides
  • Reviews
  • Wiki

displayer © 2020-2024 - All Right Reserved. Proudly made in Greece

wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
| Reply