Νέα

Οι Neo QLED της Samsung λαμβάνουν πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο από τον οργανισμό VDE

Η Samsung ανακοίνωσε πως οι Neo QLED τηλεοράσεις της είναι οι πρώτες τηλεοράσεις που λαμβάνουν πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου, σύμφωνα με το περιβάλλοντα χώρο τους (Spatial Sound Optimization), από τον γερμανικό οργανισμό Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).

Οι διαφορετικοί χώροι θέασης, όπως το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο ή το μπαλκόνι ενός σπιτιού, δημιουργούν διαφορετικές εμπειρίες ήχου. Η πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο (Spatial Sound Optimization) του οργανισμού VDE δίνεται σε προϊόντα που προσφέρουν μια συνεπή εμπειρία ήχου, ανεξάρτητα από τον περιβάλλοντα χώρο.

Για να μειώσει τις διακυμάνσεις στον ήχο, η Samsung έχει προσθέσει τη λειτουργία SpaceFit Sound στις Neo QLED τηλεοράσεις της, επιτρέποντας στα προϊόντα της να παρέχουν σταθερή εμπειρία ήχου, υψηλής ποιότητας.

Τα ενσωματωμένα μικρόφωνα χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσουν το περιβάλλον, όπως κουρτίνες, χαλιά και τοίχους, που μπορούν να επηρεάσουν τον ήχο. Για παράδειγμα, όταν η τηλεόραση αναγνωρίζει ότι το χαλί στο σαλόνι απορροφά τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες βελτιστοποιεί την ήχο της ανάλογα, για να ενισχύσει τις αντίστοιχες ζώνες ήχου. 

Όταν η τηλεόραση είναι τοποθετημένη κοντά στον τοίχο, οι χαμηλές συχνότητες μπορούν να παραμορφωθούν, καθώς ο χώρος μεταξύ τοίχου και τηλεόρασης είναι λιγοστός. Η λειτουργία SpaceFit Sound μπορεί να αναγνωρίσει το παραπάνω και να ενισχύσει το μπάσα, για να παρέχει καθαρότερο ήχο.

Ενώ μέχρι πρότινος οι χρήστες έπρεπε να διαμορφώσουν τον ήχο χειροκίνητα, η λειτουργία SpaceFit Sound αναγνωρίζει αυτόματα το περιβάλλον, οπότε δεν απαιτούνται πρόσθετες ρυθμίσεις.

«Η λειτουργία SpaceFit Sound βελτιστοποιεί τον ήχο του περιεχομένου αναλύοντας το περιβάλλον του χρήστη», δήλωσε ο Younghun Choi, EVP και Head του R&D Team του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Αυτό που θέλουμε είναι να απολαμβάνουν οι πελάτες μας την τηλεόρασή τους χωρίς κανένα πρόβλημα».


Πιστοποιημένες σειρές τηλεοράσεων: Q70A, Q80A, QΝ90A, QΝ700A, QΝ800A, QΝ900A, QN94A, QN95A, QN85A

Μοιραστείτε το
Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Recent Posts

Τα PS Plus παιχνίδια Ιουλίου για PS4 και PS5

Η SONY ανακοίνωσε επίσημα τα PS Plus παιχνίδια τα οποία θα μπορούν να κατεβάσουν οι…

4 μήνες ago

Το Galaxy S21 Ultra 5G το Καλύτερο Smartphone στα Global Mobile Awards της MWC 2021

Η Samsung ανακοίνωσε τη διάκριση του Samsung Galaxy S21 Ultra 5G ως το «Καλύτερο Smartphone»…

4 μήνες ago

Η LG ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα των νέων μοντέλων LG QNED MiniLED τηλεοράσεων

Η LG ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας και πιο premium σειράς LCD TV στην παγκόσμια…

4 μήνες ago

Γιατί να περιμένετε; Τώρα βλέπετε μέσω streaming τα αγαπημένα σας πριν ολοκληρωθεί η λήψη

Είτε πρόκειται για μια μεγάλη πτήση ή για μια μετακίνηση στην πόλη, οι σειρές και…

4 μήνες ago

H Samsung παρουσιάζει τη νέα εμπειρία για Watch, δίνοντας μια πρώτη εικόνα του One UI Watch

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (MWC) η Samsung παρουσίασε την εμπειρία χρήσης του…

4 μήνες ago

Ανεπανάληπτο gaming στις premium LG τηλεοράσεις με την πρόσφατη αναβάθμιση της DOLBY VISION

Η LG είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής τηλεόρασης που…

4 μήνες ago