Η Blackmagic ανακοινώνει 12K βιντεοκάμερα στα 9,995 $

Η Blackmagic ανακοινώνει 12K βιντεοκάμερα στα 9,995 $

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε την πρώτη βιντεοκάμερα 12K, την Ursa Mini Pro 12K. Πρόκειται για μια έκδοση υψηλότερης ανάλυσης της υπάρχοντος Ursa Mini Pro, η οποία φτάνει τα 4,6K. Το νέο μοντέλο διαθέτει αισθητήρα Super 35 12288 x 6480 ικανό να κάνει εγγραφή 12K στα 60 fps ανά δευτερόλεπτο, 8K στα 110 fps και περικοπή 4K Super 16 στα 220 fps.

Η κάμερα χρησιμοποιεί PL mount για συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων φακών κινηματογράφου, αλλά μπορεί να αλλάξει σε Canon EF και Nikon F mount. Συναντάμε και άλλα χαρακτηριστικά όπως ενσωματωμένα φίλτρα ND και θύρα USB-C 3.1 Gen 2 για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικούς SSD.

Κανείς δεν έχει τηλεόραση 12K, προφανώς, επομένως αυτή η κάμερα δεν είναι απαραίτητα σχεδιασμένη για έργα που θα προβληθούν σε 12K. Η Blackmagic λέει ότι τα επιπλέον εικονοστοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή μιας καθαρότερης εικόνας σε 8K ή 4K μέσω της δειγματοληψίας, καθώς και να περικόψετε μετά την λήψη χωρίς να χάσετε την ανάλυση. Το λογισμικό DaVinci Resolve της Blackmagic έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 12K βίντεο, ενώ η ενσωματωμένη συμπίεση της κάμερας μπορεί να αποθηκεύσει ταυτόχρονα εκδόσεις 4K, 6K και 8K για άμεση εξαγωγή.

Πρόκειται για μια παρόμοια προσέγγιση με την Pocket Cinema Camera 6K της Blackmagic, η οποία χρησιμοποιεί επίσης έναν αισθητήρα Super 35 υψηλής ανάλυσης, αλλά έχει σχεδιαστεί για 4K ή HD. Η Ursa Mini Pro 12K είναι μια πολύ πιο ακριβή κάμερα, φυσικά, και βρίσκεται σταθερά στη γκάμα προϊόντων που μόνο οι επαγγελματίες θα σκέφτονταν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν.

Η τιμή δεν είναι αστρονομική (9.995 $) για κάτι που δεν έχει πραγματικά άμεσο ανταγωνιστή. Η Blackmagic ανακοίνωσε πως θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στα τέλη αυτού του μήνα.

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και έχω σπουδάσει κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας. Είμαι παθιασμένος με την τεχνολογία και πάντα αναζητώ τα πιο πρόσφατα gadgets. Επιπλέον, είμαι εκπαιδευτής προσωπικού σε τεχνολογικά προϊόντα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων. Αν μοιράζεσαι την ίδια αγάπη για την τεχνολογία, γίνε κι εσύ μέρος αυτής της συναρπαστικής κοινότητας!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x