Bluetooth 6.0: Έρχονται πολύ σημαντικές αλλαγές

Bluetooth 6.0: Έρχονται πολύ σημαντικές αλλαγές

Η νέα έκδοση φέρνει μια σειρά βελτιώσεων στο ασύρματο πρωτόκολλο, αλλά μία από αυτές θα βοηθήσει την Apple να βελτιώσει το δίκτυο “Find My” για την εντοπισμό συσκευών.

Το Bluetooth 6.0 προσφέρει πραγματική αίσθηση απόστασης

Η Bluetooth SIG έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο που περιγράφει λεπτομερώς όλες τις νέες δυνατότητες του Bluetooth 6.0. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι το Bluetooth Channel Sounding, το οποίο περιγράφεται ως μια καινοτομία που προσφέρει “πραγματική αίσθηση απόστασης”.

Η περιγραφή είναι αρκετά σαφής στο να αναφέρει ότι οι “λύσεις Find My μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά” με το Bluetooth 6.0, καθώς ξεκλειδώνει “ακρίβεια σε επίπεδο εκατοστών σε σημαντικές αποστάσεις“. Με άλλα λόγια, το Bluetooth 6.0 αναμένεται να παρέχει την ακριβή απόσταση μεταξύ των συσκευών.

Δεδομένου ότι το δίκτυο Find My της Apple βασίζεται στο Bluetooth, η ύπαρξη μιας βελτιωμένης τεχνολογίας αίσθησης απόστασης θα βοηθήσει σίγουρα τους χρήστες να εντοπίσουν πιο εύκολα τις χαμένες συσκευές τους. Η Apple χρησιμοποιεί σήμερα την τεχνολογία ultra-wideband για να μετρήσει με ακρίβεια την απόσταση μεταξύ των συσκευών. Αυτό επιτρέπει τη λειτουργία Precision Finding για τους χρήστες iPhone, Apple Watch και AirTag.

Το Bluetooth Channel Sounding προσθέτει επίσης ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για την επαλήθευση, το οποίο είναι χρήσιμο για τα ψηφιακά κλειδιά. Επιπλέον, το Bluetooth 6.0 μπορεί επίσης να μεταδώσει μεγαλύτερα πλαίσια δεδομένων και επιτρέπει χαμηλότερο χρόνο καθυστέρησης για τις εφαρμογές ήχου.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα υιοθετήσει η Apple το Bluetooth 6.0. Δεδομένου ότι το νέο πρωτόκολλο μόλις ανακοινώθηκε, μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν δούμε τις πρώτες συσκευές εξοπλισμένες με τη νέα έκδοση του Bluetooth.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x