Τα νέα AI Chip της AMD θα φιλοξενηθούν σε Copilot+ laptop της HP

Τα νέα AI Chip της AMD θα φιλοξενηθούν σε Copilot+ laptop της HP

Copilot+ laptop από την HP: Το HP OmniBook Ultra με τιμή στα $1.449,99 θα είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο και θα εφοδιάζεται με επεξεργαστή AMD Ryzen AI 300 series αντί για chip Qualcomm.

Η νέα σειρά HP OmniBook Ultra θα λάβει ένα boost στην απόδοση με τον νέο επεξεργαστή AMD Ryzen AI 300-series και ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon 800M, με έως και 32GB μνήμη RAM και δύο θύρες Thunderbolt 4 USB-C 40Gbps.

Ο AMD Ryzen AI 300 είναι επεξεργαστής βασισμένος σε x86, που θα προσφέρει μεγαλύτερη συμβατότητα με μια ευρύτερη γκάμα εφαρμογών των Windows. Ορισμένες παλαιότερες εφαρμογές μπορεί να απαιτήσουν προσομοίωση για να τρέξουν σε έναν υπολογιστή Windows με επεξεργαστή Snapdragon X Elite ή άλλους βασισμένους σε ARM επεξεργαστές.

Και τα δύο OmniBooks που θα κυκλοφορήσουν, θα διαθέτουν οθόνες αφής LCD 14 ιντσών, 2240 x 1400 pixels, αλλά το νέο Ultra μοντέλο περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές προσθήκες. Εκτός από τις δύο θύρες Thunderbolt 4 USB-C (και μια παλαιότερη θύρα USB 3.2 Gen 2 Type-A), η webcam του Ultra αποκτά ανάλυση 9MP και σύστημα τετραπλών ηχείων που υποστηρίζουν το DTS:X Ultra αντί για απλό στερεοφωνικό ήχο.

Το OmniBook Ultra θα ζυγίζει περίπου 1.6 κιλά. Παρόλο που η μπαταρία του Ultra είναι μεγαλύτερη από την 59Wh μπαταρία του X AI, το OmniBook Ultra προσφέρει ελαφρώς λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με μέγιστη διάρκεια έως και 13 ώρες χρήσης ή έως 21 ώρες αναπαραγωγής τοπικών βίντεο (όχι streaming).

Το νέο OmniBook Ultra δεν θα είναι αρχικά ένα Copilot+ PC, αλλά η HP σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια δωρεάν ενημέρωση κάποια στιγμή για να προστεθούν αυτά τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργικότητες. Η HP αναφέρει ότι η χρονική στιγμή και η διαθεσιμότητα της ενημέρωσης “θα εξαρτηθούν από τη Microsoft.”

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x