Εγκατάσταση εναλακτικών Stores θα μπορούν να κάνουν οι χρήστες iPad στην ΕΕ από τις 16 Σεπτεμβρίου

Εγκατάσταση εναλακτικών Stores θα μπορούν να κάνουν οι χρήστες iPad στην ΕΕ από τις 16 Σεπτεμβρίου

Ήταν θέμα χρόνου, αλλά η Apple πρόκειται να επιτρέψει την εγκατάσταση εναλλακτικών stores και στα iPad από την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Σεπτεμβρίου. Αυτή η αλλαγή θα συμβεί με την επόμενη έκδοση του iPadOS, του λειτουργικού συστήματος που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το iPad.

Η κίνηση σχετίζεται με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DMA), ένα σύνολο κανόνων δίκαιης μεταχείρισης της αγοράς και υπέρ του ανταγωνισμού.

Όσον αφορά την Apple, η Επιτροπή χαρακτήρισε αρχικά τρία προϊόντα και υπηρεσίες ως βασικές υπηρεσίες πλατφόρμας: το λειτουργικό της σύστημα iOS, την αγορά και διανομής εφαρμογών, το App Store και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι προσθέτει το iPadOS της Apple στη λίστα.

Η Apple είχε έξι μήνες για να ενημερώσει το iPadOS και να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με το DMA. Αυτό μας φέρνει στην ανακοίνωση της Παρασκευής, ξεκινώντας με το iPadOS 18, οι χρήστες στην ΕΕ θα μπορούν να εγκαταστήσουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών.

Δεδομένου του διαφορετικού χρονοδιαγράμματος συμμόρφωσης με το DMA για το iOS, οι πρόσφατες αλλαγές στο iOS στην ΕΕ μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη για το τι πρόκειται να συμβεί για τους χρήστες iPad στην ΕΕ.

Υπάρχουν πέντε καταστήματα εφαρμογών τρίτων που είναι πλέον διαθέσιμα για iOS στην ΕΕ.

Οι εφαρμογές υποβάλλονται σε συμβολαιογραφική επικύρωση από την Apple για λόγους ασφαλείας προτού κυκλοφορήσουν σε εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών. Οι προγραμματιστές εφαρμογών πρέπει επίσης να υπογράψουν νέους επιχειρηματικούς όρους με την Apple – και να πληρώσουν ένα αμφιλεγόμενο “Core Technology Fee” πάνω από ένα ορισμένο όριο.

Η Epic Games ξεκίνησε επίσης το εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών iOS στην ΕΕ, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κατεβάσουν και να παίξουν Fortnite, Rocket League Sideswipe και Fall Guys στα iPhone τους. Η εταιρεία έχει ήδη πει ότι σχεδιάζει να φέρει το Fortnite και τα άλλα παιχνίδια του στο iPad.

Όσον αφορά τα προγράμματα περιήγησης ιστού, ενώ τα προγράμματα περιήγησης τρίτων όπως το Chrome και το Firefox είναι διαθέσιμα εδώ και λίγο καιρό, όλα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη μηχανή προγράμματος περιήγησης WebKit της Apple για τη φόρτωση περιεχομένου ιστού.

Για την ώρα στο Displayer έχουμε δοκιμάσει την εφαρμογή της Epic Games Store στο iPhone και μπορούμε να πούμε πως είναι αρκετά καλή και με μεγάλη ασφάλεια. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό άρθρο παρακάτω.

Epic Games Store

Σύντομα θα δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα 4 καταστήματα εφαρμογών για να σας δώσουμε μια πλήρη εικόνα σχετικά με τις δυνατότητες που μπορούν να σας δώσουν.

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και έχω σπουδάσει κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας. Είμαι παθιασμένος με την τεχνολογία και πάντα αναζητώ τα πιο πρόσφατα gadgets. Επιπλέον, είμαι εκπαιδευτής προσωπικού σε τεχνολογικά προϊόντα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων. Αν μοιράζεσαι την ίδια αγάπη για την τεχνολογία, γίνε κι εσύ μέρος αυτής της συναρπαστικής κοινότητας!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x