Πλατφόρμα με 64 Φωτογραφικές μηχανές έστησε η Google!

Πλατφόρμα με 64 Φωτογραφικές μηχανές έστησε η Google!

Η λειτουργία Portrait Light της Google κάνει μερικές από τις πιο μέτριες φωτογραφίες σας, να φαίνονται πολύ καλύτερες, δίνοντάς σας έναν τρόπο να αλλάξετε την κατεύθυνση και την ένταση του φωτισμού. Ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε τη ΑΙ λειτουργία φωτισμού τον Σεπτέμβριο για τα Pixel 4a 5G και Pixel 5 προτού το λανσάρει σε παλαιότερα τηλέφωνα Pixel. Οστώσo Google δημοσίευσε μια ανάρτηση που εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το Portrait Light, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εκπαίδευσης των μοντέλων μηχανικής εκμάθησης.

Για να μπορέσει να εκπαιδεύσει ένα από αυτά τα μοντέλα, για να προσθέσει φωτισμό σε μια φωτογραφία από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η Google χρειαζόταν εκατομμύρια πορτρέτα με και χωρίς επιπλέον φωτισμό από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια σφαιρική πλατφόρμα φωτισμού με 64 κάμερες και 331 πηγές φωτός LED για να τραβήξει τις φωτογραφίες που χρειαζόταν. 

Φωτογράφησε 70 άτομα με διαφορετικούς τόνους δέρματος, σχήματα προσώπου, φύλο, χτενίσματα, ρούχα ακόμη και αξεσουάρ, φωτίζοντάς τα μέσα στη σφαίρα. Η εταιρεία εκπαίδεψε επίσης ένα μοντέλο για αυτόματη τοποθέτηση φωτός. Η ανάρτησή της περιέχει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, αν θέλετε να μάθετε πώς έγινε.

Google

Στα Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 4a (5G) και Pixel 5, η κάμερα εφαρμόζει αυτόματα το Portrait Light στην προεπιλεγμένη λειτουργία και σε φωτογραφίες Night Sight που έχουν άτομα σε αυτές. Σε παλαιότερα Pixels, μπορείτε να βρείτε την επιλογή στην ενότητα Προσαρμογή όταν επεξεργάζεστε μια φωτογραφία ενός ανθρώπου. Εάν θέλετε να επανατοποθετήσετε χειροκίνητα και να ρυθμίσετε τη ένταση του φωτισμού, θα πρέπει να τραβήξετε σε Portrait Mode και να επεξεργαστείτε την εικόνα στις Φωτογραφίες Google.

Δείτε επίσης :

Πηγή : Engadget

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και έχω σπουδάσει κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας. Είμαι παθιασμένος με την τεχνολογία και πάντα αναζητώ τα πιο πρόσφατα gadgets. Επιπλέον, είμαι εκπαιδευτής προσωπικού σε τεχνολογικά προϊόντα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων. Αν μοιράζεσαι την ίδια αγάπη για την τεχνολογία, γίνε κι εσύ μέρος αυτής της συναρπαστικής κοινότητας!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x